Ördög a részletekben

Bakancslistához adom
The Little Things
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 127 perc, 2021

Értékelés:

129 szavazatból
Szerinted?

Joe "Deke" Deacont, Kern megye seriffhelyettesét (Denzel Washington) Los Angelesbe küldik egy gyors bizonyítékgyűjtési megbízással. Ám ehelyett belekeveredik a várost terrorizáló sorozatgyilkos utáni hajszába: a keresést vezető los angelesi nyomozót, Jim Baxtert (Rami Malek) lenyűgözik Deke rendőri ösztönei, és nem hivatalosan igénybe veszi a segítségét. De miközben a gyilkos nyomát követik, és egyre közelebb jutnak hozzá, Baxter nincs azzal tisztában, hogy a nyomozás felkavarja Deke múltját, és nyugtalanító titkokat tár fel, amelyek súlyosabb következményekkel járhatnak, mint a saját ügye.

Stáblista:

Szereplők

Jim Baxter
Joe 'Deke' Deacon
Albert Sparma
Tina Salvatore
Jamie Estrada
Flo Dunigan
Sal Rizoli
Dennis Williams detektív
Farris kapitány
Mrs. Roberts
Ana Baxter

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ocsisonka 2023 dec. 10. - 17:51:17 7/10
Egész jól indult a film, de aztán egy kicsit rétestészta lett belőle, ráadásul a vége már megint lezáratlan lett.

Sajnos semmit nem tudtunk meg a gyilkosról, hogy ki volt, miért stb. A hajcsatot ugyan is D. W. vette a boltba és külédte el a nyomozónak, hogy lelkiekben megnyugodjon.Ide írd a spoileres tartalmat

Kár volt ezért a befejezésért, mert jobbat is ki lehett volna hozni a történetből.
Felhőjáték 2023 ápr. 23. - 00:59:05
Nagy kedvencem Denzel Washington sem tudja visszaforgatni az idő kerekét, igaz ő nem is játszik tudományos fantasztikus filmekben. De meg kell alapítsam szépen öregszik. Mivel 1954 s születésű így a 6x ben is jócskán benne van. Viszont ennyi idősen is fess.
Az tény már nem játszik verekedős filmekben és így van ez az Ördög a részletekben...krimiben is. Itt aztán minden típus képviselteti magát a hallgatag járőr Joe 'Deke' Deacon ( maga Washington), a feltörekvő nyomozó Jim Baxter (Rami Malek) vagy akiről csak a film közepén derül ki , hogy ő a bűnös Albert Sparma (Jared Letho) Ennyi jó színész pedig garanciát nyújt arra , hogy színész oldalon minden rendben legyen. A karakterek jól működnek egymással és a dialógusok is a megszokott kissé szűkszavú mederben folynak. Nincs kitérő , üresjárat vagy éppenséggel félrevezető epizódok. Szinte magától bonyolódik a cselekmény szála mert lineárisan egy cselekmény szál van és az egy sorozatgyilkos utáni hajsza.

Márpedig több filmből tudjuk, hogy a sorozatgyilkos tettei mögött rengeteg más és más pszichológiai indíttatás áll legyen az szexuális vagy lelki ne talán skizofréniás alap leány nevén bipoláris személyiség. A fényképezés is ezt a nyomott követi már már fekete-fehér film-noir stílust öltve. Amelyeknél kiemelt szerepet játszik az ambivalens erkölcs és a szexuális motiváció gyökerei a német expresszionista fényképezésig nyúlnak vissza.


Elég két nevet megemlíteni ezekből a klasszikusokból -megjegyzem ha nincs képben az olvasó érdemes megnézni és pótolni a hiányosságot. A máltai sólyom (1941) című filmjét tekintjük alapnak, amely Dashiell Hammett azonos című regényének harmadik, legjobban sikerült adaptációja. Itt debütált Humphrey Bogart elegánsan cinikus magándetektív karaktere, amely ma már a műfaj egyik kulcsfigurája. A klasszikus film noir utolsó alkotásának Orson Welles A gonosz érintése (1958) című filmjét tartják.

Túl a filmtörténeten ebben a filmben a is keveredik a dráma, személyes konfliktus, etika és moralitás a két nyomozó módszereinek ellentétes formája vagy megtudjuk Deke múltjának sötét foltjait. Deke nyomozói vénája az apró jelekre kísértetiesen pontosnak bizonyul, azonban úgy tűnik, a nyomozás sikerességéhez kénytelen megkerülni néhány erkölcsi szabályt, ami Baxtert morális dilemmába sodorja. Az tényleg nem véletlen , hogy tehetséges színészekkel és a szálakat kitűnően kezelő rendezővel olyan alkotást lehet létrehozni ami garantáltan izgalmas krimit, drámát mutat a filmvásznon.
Végül de nem utolsó sorban essen szó a rendezőről John Lee Hancock úrról aki olyan filmekkel örvendeztette már meg e nagyérdeműt mint a : Mr. Banks vagy a Hófehér és a Vadász, de az én kedvencem a Perfect World -t is. Egyedi alkotások egyedi hangvétellel és kijelentem nem negatív éllel, hogy Hancock kiváló szórakoztató érdemes megnézni régebbi filmjeit és magam meg kíváncsi leszek az újakra is.
7/10
gilmour 2023 jan. 28. - 19:54:16 7/10
Nagyon jól indult, a felétől azonban elfáradt. Ki volt a sorozatgyilkos?
7/10
The Cortez 2022 júl. 29. - 19:59:58 7/10
Sötét hangulatú sorozatgyilkosos thriller, amely leginkább a [i]Hetedik[/i[hez hasonlítható. A sztorivezetés lassú, de közel sem unalmas. Denzel karakterének múltját rövid flashback-ek formájában ismerjük meg, vagy éppen nem ismerjük meg, ezeken kívül van egy igencsak beteg jelenete is. A történet a fináléban egy váratlan fordulatot vesz. A filmet a 2 főszereplő, a nyomozás és az atmoszféra viszi el a hátán. A legnagyobb ellensége a zene: a nyitójelenetben még befigyel egy nyomasztó téma, viszont később szinte folyamatosan egy, a mozi feelingjéhez kicsit sem illő dallammal festik alá a képsorokat.
7/10
The Cortez 2022 júl. 29. - 19:30:53 7/10 Előzmény drrencz
Szánalmas, hogy mindenbe belekeveritek a Marvelt. Nem azért nem tetszett nekik, hanem mert unták.
3/10
DorrPite 2022 máj. 21. - 13:22:20 3/10
Egyszerűen nem is értem! Annyira jó film kerekedhetett volna ki belőle, a sztori lapos volt, a krimi-hez, mint műfajhoz köze nem volt!
SPOILER VESZÉLY!!
Nem tudtuk meg ki a gyilkos!
Nem tudtuk meg milyen okból gyilkolt?
Egyáltalán nem tért ki a lényegre! Engem ez érdekelt volna!!
Tele volt logikátlansággal! (Pl. A gyilkos autójának fajtája és színe nem egyezett a gyanúsított kocsijával, ráadásul az igazi autó párszor újra meg is mutatkozik a filmben, szóval tudni lehet, már a film elejétől, hogy rossz irányba megy az ügy, nekem ezáltal el is ment a kedvem az egésztől…)
Lehet elvont vagyok, de a halovány csavar a végén engem pont nem érdekelt = volt a nullával! Nem tudtam hova tenni.
Korrupció? Mindig is volt és lesz is.. erre mutatott rá a film kb. utolsó 1/3-a. Hát köszönjük… 😏😤🤭
A 3 oscar díjas színészt nem is említem sok szóra…😩
D.W elvileg egy profi nyomozót játszott, akit lefokoztak…de miért is? Nem véletlenül!! Senkinek sem gyanús, mégis végig jelen lehetett a nyomozásnál… ez vicc. Főleg, ha az igazság fényében, ami a vègén derül ki.
Egyébként igazából őt is éreztem a legbetegebb elmének a három karakter közül.. ettől függetlenül a színészi alakítása hiteltelen volt, ciki, olykor kínos. 😖
R.M- nek nagy volt az igyekezete a szerepét illetően, ez becsülendő, de semmi maradandót nem hozott. ☹️
J.L. -t tudnám kiemelni. Végig kettős érzés volt bennem, hogy Ő vajon a gyilkos? Zseniálisan játszott macska-egér játszmát. Ha az volt a cél, hogy bizonytalanná tegye a nézőt és így fenntartsa a feszűltséget, sikerült!! 10/8 a szînésznek!! 🤓
Végszó;
Aki jó krimi filmet akar nézni, aminek van eleje-közepe-vége, az ezt a filmet messziről kerülje ki! Csalódás lesz!!!
4/10
szimbol 2022 márc. 27. - 22:58:43 4/10
Minden adott volt, hogy jó film legyen, de unalmas lett. Nem néztem tovább a felénél.
9/10
drrencz 2022 febr. 27. - 17:19:46 9/10
Imádtam,üditőleg hatott a sok kacatfilm után amik elárasztották az elmult 10 évet.
Azért nem tetszett sokaknak mert nem marvel film,nem harsog benne a zene és nem utnek akkorát benne hogy 100 métert repulnek.
6/10
Laundry982 2022 febr. 27. - 16:43:04 6/10
Kicsit tényleg próbál a Hetedikre hajazni.De köze nincs hozzá semilyen szinten.A legvégén lévő kis csattanó kárpótol kicsit.
4/10
fferlen73 2022 febr. 24. - 13:16:27 4/10
Szeretem Denzel Washingtont és a karaktereket is amiket általában megszemélyesít, és ebben a filmben is hozta amit kellett, de szerintem ez egy nagyon gyenge film lett. A történet igen karcsú és az is nagyon bő lére eresztve, a csattanónak mondott valami a végén sem csattant akkorát. A felénél már nagyon untam és vártam történjen már végre valami fordulat, de semmi és a végén sem estem hanyatt a meglepetéstől. Én amiket láttam tőle filmeket, azok közül ez volt a leggyengébb, jó indulattal 4/10.
7/10
itsme1 2022 febr. 07. - 08:08:01 7/10
A film indokolatlanul hosszú, de jó. Nem annyira a krimi dominál benne, hanem a karakterek mögött megbúvó motivációk és titkok. Szeretem a váratlan húzásokat egy forgatókönyvben, ezért azoknak a táborába tartozom, akiknek tetszett a befejezés.
Cirifischio 2022 febr. 04. - 15:30:23
Elég tipikusan Denzel Washington-film, hozzá képest átlagos. Jól összerakott, izgalmas nyomozós, kellemes csavar van benne, de katarzis kevésbé. Tisztességes meló.
6/10
sexykex 2022 febr. 02. - 12:55:16 6/10
Valaha sok-sok krimit elolvastam és csak azért nem mentem nyomozónak, mert rettentően rossz megfigyelő vagyok. Viszont csak most szembesültem azzal, hogy a bűnügyi helyszíneket nem nekem találták ki. Nem a látvány, a szag, ami valóban elviselhetetlen – aki járt már hullaházban, sejti miről beszélek. A film arról szól, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Talán elmondhatták volna ezt rövidebben is, de azért érdemes megnézni.
topik1960@gmail.com 2022 jan. 31. - 09:39:29
Kár volt időt pazarolni rá! A kezdete rossz volt,de bíztam a folytatásban. Az sem sikerült! Jobb lett vona mással foglalkozni!
9/10
nefefe 2022 jan. 30. - 23:21:22 9/10
Ez a film olyan Denzel Washingtonos-an komótos. Ő minden filmjében hasonló habitussal szerepel. Még a Védelmező-ben is. Néhányan felróják ezt neki, pedig ez az ő stílusa, így jó az amit csinál. Én egy szépen felépített krimit láttam, halvány thriller elemekkel dúsítva. Amolyan Csontemberes módon. Nem árul zsákbamacskát, már az elején kiderül, ki a tettes - aki mellesleg zseniálisan játszik a szervekkel -, de a folyamat, amiben bizonyítani próbálják, az maga a krimi. Baxter döntését illetve reakcióját hibásnak tartottam, de így lett teljes a történet, és végén a csattanó. Noha lassú volt, végig lekötött. Márpedig ami végig leköt, az számomra jó film. Természetesen nem volt hiba nélküli, de melyik film az? Egy valami nem tetszett Denzel szerepében (vagy inkább szinkronjában), a csámcsogós rágózás. Az idegesített. Aki nem dirr-durr-piff-puff filmet vár, nyugodtan nézze meg.
Norbert1981 2022 jan. 30. - 22:01:08
SPOILER!!!!A film elején megismerjük a valódi elkövető autóját.A nyomozás alatt kétszer is feltűnik a jármű, egyszer úgy, hogy a feltételezett gyilkos (akit megfigyelnek) éppen az egyik nyomozóval kocsikázik kifelé a városból a sivatagba a saját autójával.
3/10
Atis88 2021 nov. 14. - 20:40:51 3/10
Kiábrándító. Ugyanis nem elég, hogy unalmas és vontatott, még ki sem elégíti a nézőt. Legjobb példa hogy ennyi jó színész sem tud mit kezdeni egy fos sztorival...
6/10
Drizari 2021 aug. 24. - 12:51:49 6/10
Khm ... három Oscar-díjas színész (Washington, Malek, Leto) se volt elég hozzá feljavítani a ... a ... mit is? Forgatókönyvet? Rendezést? Alapgondolat szerint a megszállott munka tévutakra vihet, ami karriert, életpályát tehet tönkre. Ez a figura osztódott D.W-ra. A feltörekvő és sikeres, de zsákutcába rohanóé Maleknek jutott, a belőlük hülyét csináló Leto viszont nagyot alakított. Játékából kitetszik, nem nyerő viccelni az amcsi zsarukkal. Legalábbis a film befejező része szerint.
Talán 6/10
5/10
d9o3 2021 aug. 22. - 00:44:28 5/10
Szerintem elég gyenge film volt. DZnek nagyon nem állt jól ez a szerep, Jimmit meg nem tudom eldönteni, hogy ennyire rosszul volt megírva a szerepe, vagy ennyire rossz a meg se jegyzem a nevét színész. Az nem baj, hogy lassú és próbál nyomasztani a film, de az már nagyobb baj, hogy ez a film nem vezetett sehova.
SPOILER!
Hogy most megtalálták e a gyilkost vagy sem az nem baj, hogy nem derül ki, de... huh. Sokk és hűhó a semmiért... hát... nem ez lesz az új Hetedik! Érteném mit akar mondani, de az meg kevés... nagyon...
9/10
King Diamond 2021 júl. 31. - 01:20:21 9/10
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!
Egy jó izgalmas, feszültséggel teli thrillert/krimit akartam már megnézni, ami az sem baj, ha lassú folyású, mert szeretem az ilyen jellegű filmeket is. Nem is csalódtam, annak ellenére sem, hogy sokan hasonlítják a Hetedikhez, meg nyilván, valamilyen szinten hasonlít is. Egyáltalán nem szokványos végkifejletű film, ami különösen tetszett. A színészek nagyon jók, Denzel Washington, Jared Leto különösen és Rami Malek is, de akár a többieket is lehetne említeni. Hiába nem írták ki semmikor és a végén is látni, hogy fikció a történet, de simán el tudnám képzelni megtörtént eseménynek is a filmben látottakat. A magyar szinkron szerintem szintén remek volt, Kálid Artúr kötelező Denzelnek, Kaszás Gergő pedig telitalálat volt Leto-nak. Soha rosszabb thrillert/krimit!
8.5/10
Összes hozzászólás