The Mandalorian

Bakancslistához adom
amerikai fantasy, sci-fi sorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Niknek okt. 14. 14:10:20 1/10
Nem érdekel!
Sz. Péter okt. 08. 17:21:23 Előzmény AdiRicka
merch and dise ? :)
AdiRicka okt. 08. 14:07:38
Sokan írják, hogy gyerekeknek készült és hát bizony nekem is az jött le belőle. A disney mindent úgy fog legyártani, hogy 6 évestől 100 éves korig bárki meg tudja nézni. Ha csak felnőtteknek szólna ki venné meg azt a sok merch and dise cuccot? Egyébként sokkal jobb matinéfilm, mint amit valaha láttam gyerekkoromban. Valóban jobb, mint az utolsó Star Wars film, bár ahhoz elég az ha simán legyártanak korrektül egy bármilyen filmet egy egyszerű történettel és nem barmolják szét marhaságokkal, ez esetben ez történt. Így néz ki ha egy közepesen jó forgatókönyvbrigádot nem csesztetik szét a Disney producerei. Nézhető sorozat, és a zenéje elképesztően jó. Tulajdonképpen a legjobb része a befejezés, amikor bejön a zene a festményekkel, én mindig azt vártam, csak ezért is érdemes minden részt végignézni. Egyébként még ha egy kicsit komplexebbé válna a történet, a második évadra egész jó sorozat válhatna belőle. 6,5/10
8/10
sankara jan. 18. 19:46:34 8/10
Élmény volt megnézni. Akiknek tetszett ez a film, és nagyra értékelik a hangulatát, esetleg tehetnek egy próbát a Hunter Prey című 2010-es filmmel. Alacsony költségvetése és lassan építkező története ellenére hangulatilag közel áll ehhez.
10/10
szemerep@me.com jan. 08. 22:58:27 10/10 Előzmény Krisz000007
A Tied is csak egy vélemény semmi több. Bár szerintem a hozzászólásod az a gyerekes szint, amit a sorozatba belelátsz...
10/10
szemerep@me.com jan. 08. 22:55:01 10/10 Előzmény bunndda
Vagy csak simán nem egyezik az ízlésed másokéval...
10/10
rekszem jan. 05. 22:57:43 10/10
Hatalmas pozitív csalódás az utóbbi Star wars filmek után. Nagyon jó a hangulata, a látványa, a zenéje. A történet pont elég, a kevesebb néha több elve itt most jó irányba vitte a sorozatot. Megnéztem másodszorra is, és ugyanakkora élmény volt, pedig olyankor már sokkal több hibát észreveszek.
Dühítő, hogy ilyet is tudnak, közben pedig gyáva, megalkuvó mozis filmeket csinálnak.
9/10
tesz-vesz jan. 04. 03:46:57 9/10 Előzmény ibanezjedi
melyik párbeszédből lehet erre rájönni?

A sorozat 5 évvel A Jedi visszatér után és 25 évvel Az ébredő Erő előtt játszódik.
9/10
tesz-vesz jan. 04. 03:40:31 9/10
ha az a feladata a droidnak hogy védje baby yodát, akko rmiért adja másnak, és inkább gyógyítja pedrót? előtte meg a négert le akarja lőni, ha baby közelébe megy.
fogtam a fejem ettől a disney-hülyeségtől. amúgy mestermunkának tűnik ez a sorozat az új szemét trlógiához képest. ez már star wars. remélem lucas terve alapján többet megtudunk a midikloriánokról

George Lucas árulásnak érezte, hogy nem az ő bizarr ötleteivel folytatódott a Star Wars

Miután eladta a Star Wars jogait és az egész Lucasfilmet a Walt Disney-nek, George Lucas azért még elővezette az összes ötletét a filmsorozat folytatásáról a Disney vezetőinek, amit át is adott disneynek, egy forgatókönyíróval kidolgozta a terveket, akik elfelejtették közölni vele, hogy ennek ellenére teljesen mást fognak csinálni. Lucas ezt csak egy konferencián tudta meg, és nagyon megsértődött. Pedig olyan jó tervei lettek volna a midikloriánokról.

Mindez a Walt Disney vezérigazgatója és elnöke és atyaúristene, Bob Iger életrajzi könyvéből derül ki - írja a The Wrap. De előbb még felidézik, mi mindent talált ki Lucas a Star Wars hetedik és azt követő részeire; ezt az igazi rajongók már ismerhetik, mert ezeket még korábban árulta el Lucas James Cameron műsorában.

A Lucas-féle harmadik trilógia egy őszülő Luke Skywalkerről szólt volna, aki egy Kira nevű Jedi Padawant edz. Mindeközben a nézőknek lehetőségük lett volna még mélyrehatóbban megismerkedni a midikloriánokkal, Lucasnak azzal az ötletével, ami talán a legnagyobb felháborodást váltotta ki az előzménytrilógia idején: ezek az egysejtű, az emberrel a sztori szerint szimbiózisban élő létformák a vérben élnek, és az határozza meg, hogy kiben milyen nagy az Erő iránti fogékonyság, hogy hány midiklorián lakik benne.

Az egész film az ilyen, szimbiotikus kapcsolatokról szólt volna, amelyek révén az ember megérti, hogy nem ő a nagyfőnök. Hogy az egész egy ökoszisztéma. A következő filmek egy ilyen mikrobiotikus világról szólt volna. A lényeknek ez a világa máshogyan működik, mint a miénk. Whilleknek neveztem el őket, és ezek a Whillek azok, amelyek valójában az univerzumot irányítják. És ők az Erővel táplálkoznak."

Ez lett volna tehát a Star Wars 7-8-9. témája, így talán rögtön érthetővé vált az is, miért szerettek volna ettől annyira eltérni a Disney-nél, amennyire az csak lehetséges volt. Csak erről a vágyukról elfelejtették Lucast is tájékoztatni
Viszont a Disney azért is fizetett Lucasnak, hogy eladja nekik a sztorikról előre kitalált ötleteit, az úgynevezett treatmentet. "George tudta, hogy a szerződésünk nem kötelez ilyesmire, de azt hitte, a treatment megvásárlása hallgatólagos ígéret is arra, hogy megfogadjuk a tanácsait, és csalódott volt, hogy eldobtuk az ő sztoriját" - írja Iger a könyvében.

Nagyon ügyeltem arra az első beszélgetésünktől kezdve, hogy ne vezessem félre, és nem is hiszem ma sem, hogy így tettem volna, de azért kezelhettem volna jobban az ügyet. (...) Így az első, a Star Wars jövőjéről szóló beszélgetésünkön George úgy érezte, hogy elárulták őt. Ez az egész mindenképpen nehéz ügy lett volna számára, de így szükségtelenül rázóssá tettük az indulást"

- írja Iger.

Lucas egyébként korábban is kifejezte nemtetszését a hetedik rész kapcsán: dühében "fehér rabszolgatartókhoz" hasonlította a Disney-t, hogy aztán később finomítson, és azt mondja, "nem volt semmi újdonság" a hetedik részben, noha ő annak idején mindig ügyelt arra, hogy minden új rész valamilyen új világba vezessen el, új lényekkel, új technológiákkal.
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/09/25/george_lucas_arulasnak_erezte_hogy_nem_az_o_bizarr_otleteivel_folytatodott_a_star_wars/
10/10
Trevor Belmont 2019 dec. 30. - 12:39:42 10/10
Én csak a zene miatt adtam rá 10-et. 12-16-os korosztálynak csinálták azért nézzük mi felnőttel más szempontból. pl én meg nem nézném a Mátrixot, vagy a Gyűrűk urát. A Witcherrel is ugyan ez volt, gyerekeket céloztak meg vele, vagy gyermeteg felnőtt közönséget.
3/10
bunndda 2019 dec. 29. - 14:30:44 3/10
Először - a sorozat megnézése után - ledöbbentem a magas pontszámon amit az imdb-n meg itt is kapott. Aztán rájöttem, hogy a mai gyerekek egyre fiatalabb korban tanulják meg a számítógép használatát. Gondolom úgy 4 éves kortól már simán megnézik, és szavaznak. :) Ha ilyen szemmel nézem, akkor 3 pontot simán érdemel.
Albertirsai repülőjeti 2019 dec. 28. - 13:14:57
Ez a sorozat azért olyan, amilyen, mert gyerekeknek készült. Szerintetek eredetileg miért a Disney+-on megy? Mikor sugárzott a Disney bármit is kifejezetten felnőtteknek? Segítek: SOHA. :D
9/10
capt.nemo 2019 dec. 28. - 03:09:40 9/10
tőlem kapott még 2 pontot, amit a Skywalker kora c. gyalázattal való összevetés váltott ki belőlem.
9/10
capt.nemo 2019 dec. 28. - 02:59:54 9/10 Előzmény Krisz000007
Mégis te mit vártál mást? Valami magvas filozófikus művészfilmet? Már az eredeti csillagok háborúja is gyermeteg volt ha azt vesszük. Így pont azt hozza, ami elvárható egy starwars filmtől , tévés szinten, se többet, se kevesebbet. S ha ennyire nem jön be, akkor mi a fenének nézed mégis? Nagy arccal fikázod, de azért mégis végig skubizod az egész dedót.. Pfff...
1/10
Krisz000007 2019 dec. 28. - 01:40:22 1/10 Előzmény Ákos Varga
biztos jót néztél :D ?? ez a sorozat, főleg a befejező rész a vasárnap reggeli gyerekműsorok szintjén van.
10/10
Ákos Varga 2019 dec. 06. - 18:26:35 10/10
Istenem, mennyi gyerek van itt. Én kamaszként láttam moziban a Csillagok háborúját, amikor először vetítették idehaza. Leszarom, hogy egyesek a CGI miatt kicsinylik le, mások a történet miatt. Nem az a lényeg, másodpercenként hányan halnak-robbannak fel, hanem a hangulat. Ez a sorozat ugyanazt nyújtja nekem öreg harcosnak, mint a Csillagok háborúja. Ha megszámolná valaki, abban sem volt olyan sok történés. A különbség az, hogy itt 30 perces részekre van szaggatva, ami ott egyben volt. Az új 7-től számolt új részek a látványosságon kívül semmit nem adtak vissza a Star Wars-ból. Azokat legszívesebben kitörölném a létezésből is. Nem véletlen, hogy az egykori főszereplők gyorsan kiszálltak, és nem értették az új részeket.
ibanezjedi 2019 dec. 05. - 22:44:40 Előzmény jani-wan
"Bébi Yoda" valójában nem Yoda, csak Yoda fajának egy másik egyede. Különböző párbeszédekből rá lehet jönni, hogy ez a történet időben a Jedi visszatér és az Ébredő erő között játszódik.
Az újságok meg elmehetnek a búsba, mert persze, jobb kattintást lehet elérni a "Bébi Yoda" megnevezéssel...
9/10
capt.nemo 2019 dec. 04. - 00:45:25 9/10
eddig a 2.rész volt a legjobb, a 4. a leggyengébb, (nem értem miért jó hogy boldog boldogtalan lehet már starwars rendező, és egyáltalán miért kell hogy mindegyiket más rendezze, hogy véletelnül se legyen egységes koncepció/szinvonal) mindenestre valamiért ez a párszereplős/helyszínes kamara-starwars valahogy sokkal nézhetőbb és starwarsosabb, mint a VII. VIII. - és minden jel szerint a IX. - epizód szimfónikus mozis kavalkádja, amik starwars filmként próbálják eladni magukat, de nem azok, csak egy rakat fos felcímkézve.
1/10
Krisz000007 2019 dec. 03. - 22:44:59 1/10 Előzmény jani-wan
szivemből szóltál. érdemes megnézni kik rendezik, pl most a 4. részt :D egy régen jobb napokat látott, mára B kategóriás színésznő. ezen az alapon fan-fiction filmeket készítő amatőröket is be lehetne venni, simán lehet hogy jobbat csinálnának.
hogy létezik az pl hogy a legelső SW sorozatot nem olyanoknak adják, akik mondjuk baromi jó sorozatokkal bizonyítottak eddig?
1/10
Krisz000007 2019 dec. 03. - 22:39:51 1/10
állati gyerekes, óvodás történetek, a vasárnap reggeli gyerekműsor szintjén. ki szerint 8.5-ös ennek az átlaga atya úr isten... a részek rendkívül rövidek és nagyon kevés történik bennük, gyakorlatilag nincs sztorija. akit ez 16 év felett szórakoztat, azzal komoly bajok vannak. a star trek next generation szintjét sem üti meg, csak azt a 90es években csinálták... hűen mutatja az egész holliwoodi filgyártás mai állapotát, az átlag amerikai egy 15 éves gyerek szintjén van, ezért neki kell kommunikálni. az egészet áthatja ez a széf szpészes polkorrekt feeling, nehogy véletlenül vmi olyan történjen benne, amitől bárki is egy kicsit felhúzza a szemöldökét. közben meg az egész a körülötte levő mesterséges hájpal és csindadratttával van eladva, a sok agyatlan meg kajálja...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu