Mérgező rózsa

Bakancslistához adom
The Poison Rose
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz misztikus thriller, 98 perc, 2019

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Carson Phillips magánnyomozó (John Travolta) rutinnak tűnő megbízást kap egy eltűnt személy megkeresésére abban a városban, ahol a fiatalkorát töltötte. Miközben a mentális betegeket kezelő szanatóriumban hiábavaló nyomozást folytat az onnan eltűnt hölgy után, a városban zajló drogügyleteket, korrupciót és fogadási csalásokat is elkezdi felderíteni. Közben Becky-nek (Ella Bleu Travolta), egykori szerelme lányának a férje, egy fiatal futballista rejtélyes körülmények között az életét veszti a pályán. A csalfa fiatal férj meggyilkolásával a lányt gyanúsítják. A nyomozó ekkor még mélyebben beleássa magát a város mocskos titkaiba. Úgy tűnik, minden szál a rejtélyes Doki (Morgan Freeman) kezében fut össze, aki - amint mondani szokta - sohasem veszít.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Dolphus Lundgrennus 2023 máj. 15. - 01:14:26 7/10 Előzmény gBandi1983
Egyetértek, jó kis klasszikus krimi.
10/10
gBandi1983 2023 febr. 18. - 23:08:20 10/10
Szerintem ez egy nagyon jó kis film...
6/10
nefefe 2022 júl. 03. - 18:58:07 6/10
Régimódi, lassú, nyomozgatós krimi – olyan Poirot-Maigret stílusban. Semmi extra, sima, komótos – olykor szájbarágos – történet, sok filmben megénekeltek már hasonló sztorit. Van egy vidékről elszármazott férfi, aki hosszú idő után visszatér fiatalsága színhelyére, ahol annak idején otthagyott egy nőt, na meg sok problémát. Most, hogy visszatér, nem lett jobb a helyzet, sőt… helyi kiskirály, korrupció, összefonódások, drog, pénz… Tehát a szokásos sztori, különösebb színészi alakítások nélkül. Fraser 50 éves, de 60-nak látszik – mint egy jóllakott napközis… messze van már az őserdő hősétől. Ebben a fimben olyan Mengelés formája volt. Travolta majd’ 15 évvel öregebb, de jobban néz ki nála. És szerintem jól állt neki ez a szerep. Sajnos Famke-ről nem mondható el, hogy jól áll neki a sok plasztika… Nem találok kivetnivalót abban sem, hogy Freeman is vállalt szerepet ebben a filmben. Neki is feküdt ez a keresztapás szerep. Travolta, Freeman, Fraser, Janssen, Patrick, Stormare – ennyi ismert színész egy filmben, azt gondolná a néző, hogy ez csak egy kiváló film lehet. De sajnos csak közepes lett, egyszer nézhető.
4/10
danek87 2020 dec. 01. - 11:36:47 4/10
Az alkotók érezhetően a fekete-fehér detektív noirok világát akarták megidézni.Kiégett folyton dohányzó főhős,belső monológokkal,egy kisváros egy kaszinóval amit egy helyi nagymenő működtet,csalás,árulás,gyilkosság,femme fatale és egy megoldani való rejtély.Hangulatban és stílusban ugyan sikerül megidézni a film-noirokat de az egész erőltetett és fapados.Travolta monológjai teljesen enerváltak,hiányoznak a frappáns egysorosok ami Sam Spade vagy Philip Marlowe karakterét jellemezte.A cselekmény se igazán tud érdekes lenni.Rejtély hogy Morgan Freeman miért adta ehhez a nevét,bár övé volt az egyetlen értékelhető alakítás,Brendan Fraser meg inkább nézett itt ki egy McDonalds-os gyorséttermi eladónak mint egy dokinak,a színészi játékát hagyjuk is.Nem mondom hogy óriási csalódás mert nézhető de elég gyenge.10/4
tortura 2020 okt. 18. - 14:18:34 Előzmény robertsuzuki
Bocs, de ezt nem értem. Mit őrjöng? Színész. Elvállalta a filmet, megcsinálta, kifizették érte. Az a baja, hogy moziba került? Mért, mire számított?
Megint csak a szűzlány meg a nemi aktus jut eszembe. A kettő együtt nem megy.
robertsuzuki 2020 okt. 14. - 14:37:51

A rendezők, Francesco Cinquemani és George Gallo Travolta jó barátai lehetnek, ha rá bírták venni a filmre a forgatókönyv elolvasása után. Plusz még Freemant is belevitték, aki sírva nyilatkozott a film elkészülte után:
"-Mocsok szemetek, azt mondták ez soha nem fog a mozikba kerülni, Ba+++tok meg ökrök"-így Freeman. Szép volt fiúk.
1/10
herke02@gmail.com 2020 okt. 14. - 03:11:22 1/10
Nem tudom el képzelni hogy ennek a két színésznek ennyire kell a pénz.
Ilyen szintű jellem rombolást régen láttam.
Sajnálom őket és az embereket akik megnézik.
Egyszerűen nem akartam elhinni ezért tartottam ki......