The Tiger Rising

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi film, 2022

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Caroline Horton
Beauchamp
Willie May
Robert Horton Sr.

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
GinaHUN júl. 07. 17:57:27 5/10
Kb. 1 hete láttam ezt a filmet. Nincs olyan érzésem, hogy én ezt újra meg akarom nézni. Láttam már rosszabbat, de jobbat is. Szerintem a főszereplő kisfiú magyar hangja nagyon nem illik hozzá. A Sweet Toothban szerintem jobban eltalálták. Jobban illett hozzá. Engem Dennis Quaid karaktere is idegesített, pedig neki mindig jó szerepei szoktak lenni. Nem rossz kis film, de nem is túlzottan jó. Egyszer nézhető.
2/10
olahmiki1959 jan. 10. 14:40:21 2/10
Megnéztem a filmet.
Azt nem mondom, hogy oltári nagy baromság - pedig tulajdonképpen az -, de katasztrofálisan rossz...
Miután az ismertetőben már mindent leírtak, ezért nincs szükség a "spoiler" jelzésre.
Ha a filmben bemutatott állapotoknak csak a fele igaz, Amerika már akkor is nagyon nagy bajban van!

Az iskolában a két főszereplő gyerek - a szőke, alacsony kisfiú, és a feketebőrű, magasabb kislány - osztálytársai közül mindenki rasszista, kirekesztő gondolkodású, csúfolják, megverik a gyengéket, a kicsiket, becsmérlő megjegyzéseket tesznek a fekete diákokra, az iskolaigazgató egy gusztustalan, hájas állat, aki talán még pedofil is, az egyetlen pozitív figura a filmben - természetesen a mai időknek megfelelően - a fekete takarítónő, Queen Latifah, az egész alaptörténet pedig egy teljesen életszerűtlen agyrém!!!

A két álomvilágban élő, frusztrált, gátlásos, emiatt agresszív, mindenki felé támadóan forduló főszereplő gyerek egyáltalán nem szimpatikus, sőt, ha a rendezőnek az volt a célja, hogy megutáltassa őket a nézőkkel, akkor nagyon jó munkát végzett!
Amitől pedig letettem a kistáskát, az az őrület, amikor a két, egyébként okos, művelt gyerek szabadon engedi az erdőben, ketrecben tartott tigrist, azzal a felkiáltással, hogy a szabadság a legfontosabb!!!!!
Naná, hogy a szabadság!
Amikor pedig az apa önvédelemből lelövi a tigrist, aki rátámadt egy emberre, még ők vannak felháborodva, mert arra persze nem gondoltak, hogy ez lesz a következmény!

(A rendező és a forgatókönyvíró számára jó minőségű kényszerzubbonyokat tudok felajánlani, kedvezményes áron...:)D

Még meg is simogatják a kiszabadult tigris hátát, az pedig - nyálas, megható zene kíséretében - néhány gyönyörű, nagyívű ugrással eltűnik az erdő sűrűjében.
Aha!
A valóságban azonnal széttépte volna a két gyereket, pláne, hogy már napok óta nem evett.
Ez még mesefilmnek is gyenge lenne, komoly, drámai filmnek viszont egyenesen közröhej!

Elképesztő, hogy ilyen szemeteket leforgatnak és forgalomba is hoznak, ahelyett, hogy egyenesen a kukába vágnák, miután elkészült.
Csak a tigris gyönyörű mivolta miatt - végre nem CGI-vel oldották meg az ábrázolását - adok 2 csillagot egy helyett...
2/10
2/10
olahmiki1959 jan. 10. 07:54:39 2/10
Két eset lehetséges.
Ez most vagy egy nagyon jó film, vagy egy oltári nagy baromság - már amit az ismertetőből ki lehet olvasni!
Dennis Quaid és Queen Latifah szerepeltetése ad egy mákszemnyi reményt, ha csak nem arról van szó, hogy őket húzónévnek rakták bele a filmbe.