Harold Fry valószínűtlen utazása

Bakancslistához adom
The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol dráma, 108 perc, 2022

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Harold Fry egész életében nem tett semmi rendkívülit, átlagos életet élt feleségével egy angol kisvárosban. Egy nap levelet kap, hogy egy régi ismerőse rákos lett és egy hospice-ba került. Harold előbb csak levelet ír neki, majd hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy személyesen adja át azt, gyalog megtéve az ehhez szükséges 800 kilométeres távot. Harold bekerül a hírekbe, szenzációvá válik, alkalmi követők és segítők kísérik útján. Mindeközben jobban megismeri önmagát és számot vet addigi életével.

Rachel Joyce regénye nemzetközi bestseller lett, életigenlő történetét Man Booker-díjra jelölték, és a szerző a regényével elnyerte Nagy Britanniában az év új írója elismerést. A történetből rádiójáték is született, a filmfeldolgozást a BAFTA-díjas rendező, a Normális embereket is készítő Hettie Macdonald készítette. A Harold Fry valószínűtlen utazása főszerepét az Oscar-díjas Jim Broadbent (Moulin Rouge!, A Vaslady, New York bandái, Paddington, Trónok harca, Narnia krónikái, Harry Potter és a félvér herceg) és Penelope Wilton (Downton Abbey, Keleti nyugalom – Marigold Hotel, Match Point, Haláli hullák hajnala) játsszák.
Bemutató dátuma: 2024. január 4. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Hatpöttyös márc. 01. 19:07:11 1/10
Nekem nagy csalódás ez a film. Próbál valamiről szólni, de életszerűtlenül. Nagyon nem tetszett. A pontszám pedig teljesen irreális.
10/10
Tigrincs26 jan. 22. 20:46:00 10/10
Igazi csemege. Gyönyörű film.
8/10
Xxy92 2023 dec. 26. - 16:45:34 8/10
Külföldön láttam, szép és értékes film. Elgondolkodtatja az embert, nem csak az időskor viszontagságairól, hanem az álmok megélésére, elfeledett célok megvalósítására és magára a feltétel nélküli szeretetre is rávilágít. A filmben katarzis nem volt, szép csöndben lett vége. Nálam 10/8. (A magyar címből sajnálatos, hogy kimaradt az eredetiben lévő "zarándoklat" jelentésű pilgrimage. Annál is inkább, mivel amit Harold Fry csinált, az minden, csak nem utazás...)
offtopic
Nótárius 2023 nov. 10. - 01:10:13
Tisztelt Port.hu!
A film magyarra fordított fenti címében elírt nevet kérem javítani: a mostani
Harold Fly helyett > Harold Fry-ra (!). ;)