The Woman King – A harcos

Bakancslistához adom
The Woman King
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai történelmi dráma, akciófilm, 135 perc, 2022

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Afrika hatalmas, és ők voltak benne a legerősebbek: Dahomey királyság a 19. században nemcsak a kontinens, hanem az egész világ egyik legjelentősebb hatalma volt, és uralkodóját egy csupa nőből álló, különleges katonai egység védte. A harcos nők elszántak, kemények és különleges kiképzést kaptak. Ha az ország bajba kerül, ők az elsők, akik harcba indulnak, és nincs, aki ellenálljon nekik. Félelmetesek, gyorsak, kíméletlenek. Nanisca tábornok (az Oscar-díjas Viola Davis) képezi ki a csapatot. És amikor óriási hajóikkal európai katonák szállnak partra, hogy elfoglalják a királyságot és rabláncra fűzzék lakóit, akkor tudja: élete legfontosabb és legveszélyesebb bevetése áll előtte. Mert a következő csatán múlik az országa és egész Afrika sorsa…
Bemutató dátuma: 2023. március 2. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Mace márc. 02. 16:44:53 5/10
Viola Davis helyett egy színésznővel akár normális film is lehetne.
Nem arról szól, amit írnak, és még véletlenül sem arról, amit mondanak róla.
Nem vészes, de cefet hosszú.
3,14159 febr. 19. 14:06:11
Mikor a legtrógerebb férgeket magasztalja fel a jól megfizetett pártkatona. 1/10 !!! Köpedelem!
4/10
pihes febr. 01. 14:49:26 4/10
NÉGY/TÍZ
Gnandor_94 jan. 29. 19:58:37
A film a létező legnagyobb történelem hamisítás. Kb mintha a II. világháborús film arról szólna, hogy a Lengyelek ki akarják irtani a zsidókat, ezért Hitler és a Náci Németország megmenti őket, és háborúba kezd az egész világgal.

Dahomey az egyik legynagyobb rabszolgakereskedő volt egész Afrikában. Konkrétan a szomszédos országokból rabolták az embereket, és adták el rabszolgának. Emiatt kb folyton háborúban voltak, ezért is volt szükség női harcosokra, akik tényleg félelmetesek voltak. Először a Brittek próbálták megregulázni őket (hogy kicsit amerikának is betegyenek). Blokád alá vonták őket, és Ghezó király egy 5 évre valóban feladta a rabszolgakereskedelmet, de utána újrakezdte, és a szomszédos Abeokuta-val való háboróban le is lőtték a királyt. AC

Aztán 1891-ben elkezdtek a francia protektorátus alá eső területekről is embereket rabolni, ami kb az utolsó csepp volt a franciák szemében, és megindultak Dahomey ellen. Ebben a két éves háboróban az amozonokat is szépen elintézte (ismétlőfegyverek v.s. dárda). Először megpróbáltak francia protektorátust szervezni Dahomey-ből, de aztán inkább hagyták a francba az egészet, és betagolták Francia Nyugat-Afrikába.

mikipapa56 jan. 29. 10:24:46

Ide írd a spoileres tartalmat


Nagyon jó film. 9/10
marcellka2000 jan. 28. 13:51:57 Előzmény Aventador
Ha rákeresnél az interneten Dahomey királyság-ra tudnád,hogy tényleg létezett...
Unhandy84 2022 dec. 10. - 06:26:55
Nagyon szeretem a történelmi témájú filmeket. Eddig a Gladiátor c. film a favorit nálam de ez az alkotás majdnem hozza azt a szintet mind színészi játékban, rendezésben, vágásban. A cselekmény szépen fel van építve, nincs feleseleges 20-30 perccel túltolva a Film, végig leköti a figyelmet. NAGYON kellemes 2 órát töltesz ezzel a filmmel!!!