Tűzgyújtó

Bakancslistához adom
Firestarter
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi dráma, horror, 94 perc, 2022

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Stephen King klasszikus thrillerének A láthatatlan ember producerei által készített új adaptációjában egy különleges pirokinetikus képességekkel bíró lány harcol, hogy megvédje családját és saját magát a gonosz erőktől, akik foglyul akarják ejteni, hogy irányíthassák.
Charlie szülei, Andy (Zac Efron; Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány; A legnagyobb showman) és Vicky (Sydney Lemmon; Fear the Walking Dead, Utódlás) több mint egy évtizede menekülnek, hogy elrejtsék lányukat egy titokzatos szövetségi ügynökség elől, akik Charlie példátlan tűzgyújtó képességét tömegpusztító fegyverként akarják alkalmazni.
Andy megtanította Charlie-nak, hogyan hatástalanítsa erejét, amit a düh vagy a fájdalom hoz felszínre. Ám Charlie 11 éves lesz, és a tüzet egyre nehezebb és nehezebb kordában tartani. Miután egy incidens leleplezi a család tartózkodási helyét, egy rejtélyes ügynök indul a keresésükre, hogy levadássza a családot, és végleg elkapja Charlie-t. Ám a lánynak más tervei vannak...
Bemutató dátuma: 2022. május 12. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Andy McGee
Hollister kapitány
Vicky McGee
Ms. Gardner

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
blood.1 máj. 19. 20:26:04 2/10
Nem értettem az egész filmet.
4/10
F79 máj. 18. 12:24:37 4/10
Kihagyott lehetőségek, unalomba fulladó jelenetek, túlmagyarázott sztori. Könnyed délutáni szórakozásnak elmegy. King regénye ennél pörgősebb, zaklatottabb, és fojtogatóbb feszültség jellemzi. Kár érte.
kybuck máj. 18. 06:04:40
Furák ezek a lelkendező kommentek a kritikák után... Na nem mintha ne tetszhetne valakinek, de megint olyan benyomást keltenek, mintha egy ismertebb film alatt kötelező lenne jó vagy legalább közepes véleményeknek (is) szerepelni.
9/10
Ildikó Nóra máj. 16. 17:12:56 9/10
A S. King regényéből (nem olvastam) készült filmet elsősorban Zac Efron miatt néztem meg; tetszett, érdemes megnézni, érdekes, izgalmas történet, jó szereposztással. A színészeknek jól állt a szerep és jól is játszottak. Aranyos/kedves mondat a filmben, amikor az apa beszélget a kislányával: "Meleg, vajas kis pogácsa voltál, amikor megszülettél...." A szinkron is tetszett, kivéve a kislányt alakító, Ryan K. A. magyar hangja. Más befejezésre számítottam.
6/10
vki69 máj. 14. 00:33:34 6/10
Tehát ez egy remake... Szereplők jók de a kor színvonalán át kellett volna írni az elejét, hogy ott jobban értelmezhetővé váljon a kutatás... 1x nézhető moziban, de nagy eufóriát ne várj tőle. mivel a gyerek nem tud vadulni élettani okok miatt ezért ez egy lefojtott környezet. Ha itt is lesz második rész na akkor lesz szuper hősös a story. Azért néha bele pörgettem volna...
9/10
Böhöm máj. 14. 00:14:16 9/10
Izgalmasra sikerült Stephen King adaptáció, nagyon jól összeválogatott szereplőkkel. Teli találat a főszereplő karakterhez a színész kislány, aki a végtelenül bájos megjelenésével maximálisan ellenpontozza a benne szunnyadó szörnyeteget. Pont ettől lesz félelmetes, Stephen King a legtöbb regényében ezzel operál. A film szerintem tökéletesen visszaadja a hangulatot.
A kislányból 10 éven belül élvonalbeli sztár színésznő lehet, nagyobb összegben mernék erre fogadni. A show-t szerintem egyértelműen az ő aurája viszi leginkább.
Az akció jelenetek a mai filmekhez képest azért eléggé elnagyoltak, érződik a viszonylag szűkre szabott büdzsé. Ezzel együtt bátran ajánlanám mindenkinek ezt a filmet.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu