Új világrend

Bakancslistához adom
Nuevo orden
16 éven aluliak számára nem ajánlott mexikói-francia filmdráma, 88 perc, 2020

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egy felsőosztálybeli mexikói pár fényűző esküvője tragikus fordulatot vesz, amikor a társadalom peremén élők fellázadnak és kirobban a polgárháború. A menyasszony a zavargások által sújtott főváros legszegényebb negyedeibe is elmerészkedik, hogy próbálja menteni vagyonos családja és a kiszolgálószemélyzet életét. A közeli jövőben játszódó Új világrend meghökkentő disztópia a ma ismert politikai rendszer összeomlásáról.

Michel Franco filmje egy figyelmeztetés: ha nem veszünk tudomást a társadalmi egyenlőtlenségekről és elhallgattatjuk a kritikus hangokat, könnyen kitör a káosz.
Bemutató dátuma: 2021. június 24. Forgalmazó: magyarhangya

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter 2022 dec. 03. - 10:15:34
"embertelen új világrend felé haladunk"

Pedig az eddigi mennyire emberbarát volt már! :)
7/10
The Cortez 2022 dec. 03. - 00:08:19 7/10
Disztópikus dráma, egyenesen Mexikóból. 2019-ben több film is a társadalmi osztályok közötti egyre mélyülő szakadékról szólt, az Új világrend pedig ezt az új világTrendet próbálta folytatni. A sztori szerint pénzesék fényűző esküvője vérengzésbe fullad, amikor váratlanul kitör a polgárháború. Sok brutalitást, terrort, gyújtogatást, fosztogatást láthatunk a felkelés következtében. Hamar kiderül, hogy nem sima csőcseléklázadásról van itt szó, hanem egy profin szervezett, maffiamódszerekkel operáló újraelosztásról, illetve holokauszt 2.0-ról. Az alkotás nem állít be minden gazdagot szarembernek (köztük a főszereplőcsajt sem), mint ahogy 1-2 csórót szintén pozitívan ábrázol. A karakterek csak minimálisan kidolgozottak: a főhősnőt még sikerült szimpatikussá varázsolni, ám a többiek teljesen elsikkadnak mellette. A rendező szimbolikusan használja a zöld színt, valamint hosszú snittes fényképezést alkalmaz. A mozi egy fontos témát dolgoz fel, és naturálisan ábrázol egy lehetséges végkimenetelt. Érdemes megnézni + beszélni róla, mert ha tetszik, ha nem, a gazdasági egyenlőtlenségeknek köszönhetően, erősen errefelé tart a világ.
petyus007 2022 jún. 01. - 19:10:42
Brutális film. Miközben a szomszédban embertelen háború dúl.