Film

Utazók

/Passengers/
magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 116 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • mb
  • f
  • f
  • eny

Értékelés:

360 szavazatból
Szerinted?

  Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel.
  Elvileg.
  A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát - és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat.
  Olyanok, mint két hajótörött, a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek.
  Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

  Bemutató dátuma: 2017. január 12. (Forgalmazó: InterCom)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Jim Preston
  Gus Mancuso fedélzetmester
  Norris kapitány

  Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2017) - Legjobb látványtervezés jelölés
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb filmzene jelölés: Thomas Newman

  Vélemény:

  értékelése: 10/10
  február 17. 23:15:49
  (1/195)

  Nagyon tetszett!!!
  A legjobb az a filmben, hogy a többit már a mi képzeletünkre bízza!

  ***SPOILER***
  Egyébként a végén csak az derül ki, hogy együtt éltek a hajón.
  Arról nincs szó, hogy lettek, vagy nem lettek gyerekeik.
  Arról sem esik szó, hogy konkrétan hogyan éltek!
  Csak ennyi: \"Leéltünk együtt egy gyönyörû életet!\"
  És mindenki elképzelheti ahogy csak szeretné!:)

  értékelése: 10/10
  február 17. 14:35:01
  (2/195)

  Nagy kedvenc marad ez film.Imádom.

  január 31. 08:03:42
  (3/195)

  Arisztotelész a Nikomakhoszi etikában (8–9. könyv) elemezte a barátság (philia) vagy inkább szeretet fogalmát, és pontról pontra kimutatta, hogy ugyanolyan viszonyban vagyunk önmagunkkal, mint barátunkkal. A barát másik önmagunk. Szerinte a philia alapja az, hogy a szeretett személy javát akarjuk, így felfogása altruistának tûnik. Freud szerint a szerelemben az altruizmus gyõz, vagy saját terminusaiban az energia a tárgylibidóba kerül át, akár a saját személyiség feladásáig. Freud a libidóban bevezetett megkülönböztetést ösztöntanából eredezteti, a szexuális ösztönt megkülönböztette az énösztöntõl (az elõbbi tárgyra irányul, az utóbbi az énre).
  zen

  január 31. 07:17:03
  (4/195)

  Asszongya a wikipédia:
  "Az erkölcs vagy morál fogalma alatt mai köznyelvi szóhasználatunkban a magatartásunkat befolyásoló, általunk (vagy a társadalom által) helyesnek tartott, olyan szabályok összességét értjük, amelyek túlmutatnak a jog és az egyéb írott szabályok keretein. "
  "... úgy foglalhatjuk össze az erkölcs fogalmát, mint a társadalom közösségének bevett meggyõzõdéseit, normáit és értékeit tagjai viselkedéseit illetõen a jó és a rossz, illetve a helyes és a helytelen dimenziójában. Miután a társadalomban felnövekvõ egyén szocializálja ezeket a meggyõzõdéseket, normákat és értékeket ezek belsõ döntési meghatározókká válnak nála, és a lelkiismeretben összegzõdik ezek mûködése, bûntudatot kiváltva az egyénben, ha az egyes szituációkban viselkedésében eltért ezektõl, vagy jó lelkiismeretet biztosítva, ha ezekkel egyezõen cselekedett, és ez megsokszorozza cselekvési energiáit. "

  január 30. 23:24:06
  (5/195)

  hülyének lenni sem olyan rossz

  január 30. 22:28:15
  (6/195)

  Nem szeged kedvem, hogy filmezzek. Remélem másnak sem.
  Nevess magadban.

  január 30. 21:35:27
  (7/195)

  Minek örülsz ragadozó?!

  január 30. 19:16:08
  (8/195)

  Tudod az USA-ban 21 éves ember lesz nagykorú, Indiában amikor megjön a menstruációd! Mondjuk az már kiderült rólad, hogy kissé fejletlen vagy, úgyhogy nem tehetsz magadról.

  január 30. 17:55:16
  (9/195)

  Úristen, ez ugye nem komoly, h gyerekkorodban jöttél össze valakivel...azért a kamaszkort remélem megvártad az "ezzel-azzal"...!

  január 29. 22:40:25
  (10/195)

  Soha nem kerestem párt és szingli sem voltam gyerekkorom óta, úgyhogy ezekben a dolgokban nincs tapasztalatom mint neked.

  január 29. 20:17:58
  (11/195)

  Hadd utazzanak maximum (hagy=hadd... a hagy túl vidékies és nem igazán szép)...én pl. "utazok" és imádok egyedül lenni még is elítélnek, szóval a társadalmat gyõzd meg arról, h az ember nem is társas lény, mert kiba ragaszkodnak ehhez a maradi dologhoz...csak egy baj van, h senki nem keresi meg a hozzá illõ párt, mert a sok hp gyereket akar elleni idejekorán, aztán csonka család, agylágyult gyerek, legtöbbször homo is...a férfiak, meg utálják a felelõsséget, mert sokkal jobb nekik élni a semmibe...szar ez ahogy van amúgy.

  ***moderálva***

  január 29. 20:00:37
  (12/195)

  Mi az, hogy "senki nem akarja lekötni magát"?!
  Mindennek megvan a maga ideje.....és vannak emberek akik maguk urai szeretnek lenni. Nem érzik jól magukat a megszokottban. Azok hagy utazzanak, mit bánod Te, nem mindegy neked?

  január 29. 16:07:20
  (13/195)

  Nem a félelem állja útját az elkötelezõdésnek, már jóideje, hanem inkább az, h senki nem akarja már lekötni magát, de nem félelembõl, hanem mert minek, mi lesz, ha leköti magát és jön egy jobb egy újabb szebb...ha azt mondom IPHONE 5, 6, 7, 8 akkor érted a fogyasztói társadalommal a párhuzamot?
  Mivel a film a jövõben játszódik, ott még inkább igaz lehet ez a társadalmi forma, hogy nincsenek párok, mindenki szingli stb...

  január 28. 22:31:36
  (14/195)

  Az általad említett, elgondolt fogyasztói társadalom miben, milyen módon nyilvánul meg?
  http://www.planetarium.hu/

  január 28. 14:33:30
  (15/195)

  Az elkötelezõdésnek nem a félelem állítja útját, hanem az a mérhetetlen önzõség amit a fogyasztói társadalom elültetett szépen az arra nagyon fogékonyak pici agyacskájában.

  január 28. 14:32:00
  (16/195)

  Egyszerûen, elképesztõ, hogy egy üres ámde látványos, amerikai, ürességtõl kongó produkciójába miket nem projektálsz bele, miközben a hozzád közelebb álló magyar valóságtól 100%-ig elzárkózol, igazi elméleti (valóságtól elrugaszkodott) és sznob jellem vagy és ez tény, szimplán kiolvasható kommentjeidbõl, ha személyeskedésnek veszed rólad alkotott analízisemet az csakis a te hibád.

  január 28. 10:14:44
  (17/195)

  Gyakori, hogy egyszerûen a félelem állja útját az elkötelezõdésnek.
  ;-pl
  Az elsõ helyen általában az az indok áll, hogy félnek a személyes szabadságuk elvesztésétõl. Mindkét nem úgy érezheti, hogy ha véglegesen dönt a másik mellett, akkor le kell mondania a szokásos hobbijairól, idõtöltéseirõl, esetleg a másik folyton korlátozza õt, megszabja a határait, mindennapjait, egyúttal az életét.

  január 28. 10:12:49
  (18/195)

  "....bár pár év után biztos megõrülnének a hús-vér emberek egy hajón..." de hát hibernálva, álomban vannak tartva az utasok.

  Ha egy történetnek nincs tanulsága akkor jövõje sincs.
  Csak az indul útnak aki nem bírja a kötöttséget, elkötelezettséget. Itt nem feltétlen az emberi illetve párkapcsolatra célozom.
  Két ember együtt is lehet szabad és önálló ha egymás vágyait felismerik azzal azonosulnak, egyensúlyt teremtenek a kapcsolatukban.
  Így válnak eggyé. Részemrõl, nagyjából a film tanulsága ez volt.

  A zen-kõmûvészet titka, mely egyszerre meditáció és alkotás is egyben, megtalálni a belsõ egyensúlyt és a lehetséges kapcsolódási pontot, mely által létrejöhet a bizonytalannak tûnõ építmény, a kaotikusnak tûnõ formák ellenére.
  „A gravitáció az egyetlen ragasztó”
  A kövek kiegyensúlyozásához elképesztõ türelem kell, melyek a különleges elrendezésnek köszönhetõen nem gurulnak le egymásról. „A gravitávió az egyetlen ragasztó, ami ebben az egyensúlyi állapotban tartja az egymás tetejére illesztett köveket”,

  január 09. 17:31:53
  (19/195)

  Egyszer nézhetõ szerintem, van egy kellemes hangulata. Könnyen befogadható romantikus filmecskének okés.
  Lehet moralizálni rajta, de egy gengszterfilm sem a moralitásról szól ugye. Életszerûnek szerintem életszerû - bár pár év után biztos megõrülnének a hús-vér emberek egy hajón, de azt már nem mutatja be a film.
  Tudományos szempontból minden részletében ökörség, ahogyan ezt már megszokhattuk egyes DZS-kategóriás sci-fiktõl.

  értékelése: 10/10
  2017 dec. 27. - 22:19:38
  (20/195)

  Nagyon jó film! Igazi sci-fi, és még annál is több.