Üveg

Bakancslistához adom
Glass
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, misztikus film, dráma, horror, 129 perc, 2019

Értékelés:

163 szavazatból
Szerinted?

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben.

A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.
Bemutató dátuma: 2019. január 17. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
caya nov. 25. 22:17:18 8/10
Annyira jó és egyedülálló a trilógia története és a karaktervezetése, hogy a cselekmény a pontatlanságain simán át lehet siklani. Akinek a bosszúálló félék nem adják a megfelelő intellektuális mélységet az szeretni fogja a triláógiát, viszont aki csak a folyamatos akciót és látványt igényli annak nem való.
Kalakala nov. 09. 01:31:45
Imádom a magyar mentalitást: ami nekem nem tetszik az egy nagy szar! :D Az a rész nekem sem tetszett amikor

a kórház előtt játszódó jelenet van és mindenki tátott szájjal figyeli, ahogy birkóznak egymással, megölik egymást, vagy épp őket ölik megde határozottan nem egy unalma és "szar" film volt. Szerintem nagyon izgalmas. Kevin karakterét bármeddig elnézném, de a többi karakter személyisége is fejlődik, változik a film közben és végére is. És kiszámíthatatlan a film vége! (ellenben sok klisés filmmel...) Szerintem ezektől jó egy film!
10/10
Kóródi Tündérke nov. 08. 20:07:19 10/10 Előzmény sotyka
Egyetértek...a doktornő elképesztően idegesítő volt...maga film elképesztően jó. Bár igazából akkor élvezhető, ha láttuk az előző két részt is,na és persze ha át tudjuk érezni Kevin gyerekkorát...nekem kedvencem lett a Split-tel együtt.
5/10
sotyka okt. 24. 23:55:36 5/10
A film mondanivalója és története nekem nagyon tetszik, azonban sokkal több volt benne, elég bénára sikeredett a megvalósítása (a doktörnő egyenesen irrittálo, 0 személyiséggel...) Az operatőri munka is elég laposra sikeredett (ez zavart a legjobban) BW színészkedése se volt az igazi. Ellenben McAvoy éval szemben mert az zseniális még mindig. Nem egy esti mozi mert ha fáradt az ember elalszik rajta, de aki látta az előzö részeit, mindenképp nézze meg.
1/10
csonakos okt. 21. 22:38:24 1/10
Ennél még a Drága örökösök is nézhetőbb...
4/10
sexykex szept. 20. 09:25:42 4/10
M. Night Shyamalan azoknak az embereknek, eseményeknek, elképzeléseknek a bűvöletében él, akiknek és amiknek én nem hiszek. Lehet, hogy ő sem, de tudja jól: Elég az embereknek bogarat rakni a fülébe. Az majd el kezd mocorogni, lepetézik, az ivadékok még több ember fülébe eljuthatnak. Így lesz néhány elejtett buta szóból okkultizmus. Azt is tudja, hogy Stephen King tripjei hatalmas vagyont eredményeztek, amihez a vitathatatlan írói vénán kívül elegendő volt a természetfölötti erők birodalmába utazni egy kis izgalomért.
M. Night Shyamalan ezért rendszeresen jelentkezik hasonló témájú filmekkel. Vannak közöttük jók és olyan semmitmondó, unalmas tákolmányok is, mint az Üveg. Egyetlen pozitívuma és szinte mérhetetlen haszna lenne, ha

a pszichológus nő elvégezné a feladatát. Ugyanis: „Ellie Staple (Sarah Paulson) átlagos pszichológus helyett egy titkos szervezet tagja (akiket egy lóhere-tetoválás jelöl), és célja a szuperhősök eltüntetése - akár szép szóval (meggyőzve őket, hogy csak képzelik különlegességüket), akár drasztikusabb eszközökkel.” Imádnám a szuperhősöktől és a természetfölöttiektől mentesített világot.

8/10
bebeto07 szept. 18. 22:15:53 8/10
En imadom ezt a trilogiat. A 3 kozul ez a leggyengebb resz, de meg igy is fenyevekkel veri az osszes mai, szuperhosos gagyisagot. El lehet gondolkodni a film vegen, jok a szineszek, jok a zenek, a helyszinek. Persze azt elismerem, hogy nem mindenkinek fogyaszthato, de ra tud handolodni erre a 3 filmre (Sebezhetetlen, Szettorve, Uveg), annak szerintem rendkivul pozitiv, maradando filmelmeny lesz.
10/10
sansz szept. 04. 11:23:32 10/10
Ritkán értékelek, de most megteszem. Azokat bátorítanám, akiket a sok negatív kritika elbizonytalanít. Nézzék meg és a commentek alapján, vagy gyűlölni, vagy szeretni fogj filmet.
Szerintem akik 1 pontokat adtak(de ezt biztosan csak ők tudják), nem látták A sebezhetetlen című filmet. Ugye az Üveg két film folytatása és stílusban inkább a fent említettnek a folytatása. Lassan bontakozik ki a dolog és nem annyira váratlan, mint az előd, de azért nem is sablonos. A sebezhetetlen is nagyon lassan ment előre (vagy ki tudja merre), nyomasztó és talán unalmas is volt, míg aztán helyükre nem kerültek a kockák.
Ez nem egy Marvel szuperhős film (habár azokat is szeretem), szerintem sokan ezt várták tőle, de ez nem a film hibája. Itt olyan szuperképességekkel rendelkezőkről szól a film, akik még saját képességeikben sem biztosak teljesen. Nagyon emberiek, még a legelmebetegebb is. Ez nem egy kortárs művész alkotása, ahogy valaki utalt rá, hanem egy teljesen más pálya, pont mint A sebezhetetlen.
Én a filmtől azt kaptam amit vártam, nem mondom, hogy életem legjobb filmje, de el lehet rajta gondolkodni a jóról, meg a rossznak tűnő jó árnyalatairól. A színészek nagyon jók voltak, a képvilág is jó. Hoszta A sebezhetetlen gondolatait és egy nagyon picit, pont annyit hozzátett, hogy a fantáziánkat megindítsa. Nem tudom lesz-e valaha folytatás, mert habár a fő ajtót becsukták, nyílt helyette több másik. Nagyon nehéz lenne ezekután a folytatást úgy csinálni, hogy hű legyen magához és ne menjen a többi szuperhősös film után.
1/10
MROLAND aug. 08. 01:45:28 1/10
Ez fájt! De nagyon! Az eddigi legdurvább kommentek is túlbecsülték a film valós értékét.
10/10
Blondie28 aug. 02. 22:57:21 10/10
Örülök, hogy nem hallgattam a sok negatív kommentre. Szerintem nagyon jó film, végig lekötött, nagyon tetszett, érdemes volt megnézni.
3/10
Warthog82 jún. 10. 09:17:08 3/10
Pfu,übergyenge.Ahhoz képest hogy milyen színészek játszanak benne.A film is el van nyútjva és a finálé is.Amúgy is egy nagy katyvasz az egész.
1/10
e-baby jún. 03. 13:25:39 1/10
Borzalmasan rossz...
1/10
Károly Keresztesi máj. 29. 14:20:31 1/10
Látom van akinek tetszik a film és van aki szerint SZ@R! Úgy látom azok vannak többen akiknek nem tetszett. És szerintem is rém unalmas film, három estém ment rá, mire a végére értem, ugyanis mindig belealudtam, de nem adtam fel, vártam, hogy történjen valami.
De sajnos hiába vártam mert semmi érdekfeszítő nem történt.
Ezek a szuperhősök a futottak még kategória.
Nem is igazán tudom mi a szuperkémességük, mert ami van az nehezen nevezhető annak.
Az egyik egy skizofrén, erős gyerek, de szerintem egy jobb küzdősportoló darabokra kapta volna, verekedés közben semmi szuper erő nem jön át. kb olyan mintha egy skizofrén Steven Seagal-t láttam volna. Lehet, hogy ez pókember fattya, mert kicsit tud a falon rohangászni, kicsit erős, de születésekkor oxigénhiány lépett fel nála. :D
Bruce Willis: Állítólag sebezhetetlen, és nagyon erős, ebből sem derül ki sok minden.
Samuel L. Jackson: Az örült tudós, vagy minek nevezzem, kár hogy a film felében egy éber komában lévő embert játszik, a másik felében meg szuper okos ember helyett inkább valami szuper debil embert játszik. Én legalábbis nem jöttem volna rá, ha nem mondják, hogy ez a szuper képessége. (a Scooby-Doo minden szereplője okosabbnak tűnik)

A helyszínek: Na itt igen, odatették magukat a film készítők, ilyen pompás és változatos helyszíneket, talán csak két filmben láttam, a Fűrész 1, és a Fülke. (ezek mind jobb filmek)
Szóval, a film 90%-a egy helyszínen játszódik, egy diliházban, és annak a 100 méteres körzetében.
tehát ez rém unalmas, de a maradék 10% az valami csoda! Pálmafák tengerpart, jaaa, őő izé az másik film, ebbe koszos utcák, lepukant gyárépület van még.
Szóval látszik, hogy a film kiadásainak nagyrészt elvitte a három főszereplő gázsija. Mivel biztosításra sem futotta, és a főszereplők életkora is már közelebb van a 70 hez mint az 50 hez, ezért az akciójelenetek is nagyon lightosra sikerültek.
Mondhatnánk, hogy oké ezek mellékéssek, hiszen a történet a lényeg, nem pedig az, hogy ki mekkora sallert kevert le a másiknak, vagy mennyire változatosak a helyszínek.
De sajnos a történet is kb: ugyanilyen unalmas, Spoiler :D ---- röviden tömören: főhőseinket elkapják, egy diliházba zárják, ahol megpróbálják őket meggyőzni, hogy ők nem is szuperhősök., persze innen kiszabadulnak, és szuperhős képességeikkel, egészen az épülettől 100 méterre sikerül eljutniuk. Miután kemény 4 perces küzdelemben mindenkit ártalmatlanná tesznek, a doktornő szeretne minden bizonyítékot eltüntetni, de kiderül, hogy valaki meghackelte a kamerákat, és az egész csihi puhi-t élőben lehetett nézni valamelyik XXX siteon. :D Erre persze a doktornő elereszt egy sutperhősős: Neeeeeee vagy valami hasonló nyivákolást. És itt a vége. -----

Szóval, ha ebbe a filmbe nem ilyen ismert színészek játszanak, hanem ismeretlenek, akkor szerintem erre a filmre mindenki rámondaná, hogy ez ez egy ZS kategóriás film. Kb a sharknado val tenném egy lapra. (bár utóbbi izgalmasabb)

Akinek meg tetszik szíve joga, sok ember ad milliókat a kortárs óvodás rajzokért, és órákon keresztül tudják mesélni, hogy nézd ezt tetejére állított kört, előtte a kék háromszöget, micsoda gyönyörű festmény, tényleg olyan mint a valóságban amikor a mount everest mögött lebukni készül a nap.
Nos igen, van akinek ez jön be.

3/10
Mása1 máj. 23. 18:01:48 3/10
Jó szereposztás, kiváló színészi játék. A film összességében viszont gyenge, hosszú, unalmas.
8/10
promy máj. 14. 11:35:53 8/10
a végén a fordulat nagyon jó volt.....
8/10
promy máj. 14. 11:18:43 8/10
gatya
rajmondka máj. 13. 19:30:56 Előzmény Okertavi
de szeretem:)) olvasgatom a kommenteket es a 0ikus emberkek csak picsognak...
A film amugy hihetetlenul jo!
3/10
Okertavi máj. 13. 18:54:40 3/10
Nagyon gyenge. Logikátlan egymásnak sokszor ellentmondó események sora.....stb. egy unalmas szar...
8/10
vászonpeti máj. 12. 00:36:21 8/10
Megint érdemes volt NEM hallgatni az itt fanyalgókra, mert egy eredeti és érdekes filmet láttam. Persze aki egy szokásos képregény-, vagy más akció filmet keres annak nem ajánlom, ez más, bár témája hasonló. Azért kicsit lehangoló ismétlten azt olvasni, hogy a kommentelő elszúrta, és megsem ezt a fajta filmet kellett volna megnéznie, valami mást. Jobb lenne ha ügyesebben választanának.
perry máj. 11. 20:46:40
SPOILER Úgy szeretnék szuperhős lenni, aztán rá kell jönnöm kilógni a sorból az se nem fenékig tejfel. Álmaimban miszlikbe szaggatom a Portot mert nekem hatalmas erőm van aztán meg annyira okos vagyok , hogy még a seggemben is ész van, Arról meg nem is beszélve, hogy megvédem a jókat mert nekem az a hivatásom. Aztán meg felébredek és a bilibe lóg a kezem, rá kell jönnöm, hogy nem vagyok más mint egy rendszer által leharcolt pasas. Mondjuk azt eddig is tudtam , hogy ha kilógsz a sorból az nem tetszik másoknak, ha okos vagy akkor stréber vagy és röhögnek rajtad és így tovább. Tény kb erről szólnak a képregények, alaptípusok felturbózva. Öreg igazság a másság egyik társadalomban sem vezet jóra. Mindig lesznek emberek, csoportok és ki tudja még milyen izék akiknek az lesz a hivatásuk , hogy megtartsák a tisztes középszert. Mert, ugye az, az igazi a szürkék hegedőse . Dagonyáznia susnyásban, jókat röffenni a sárban karénekben. No meg, vannak FŐ Nénik ( Száll a kakukk a fészkére akinek hivatásuk betartatni a szabályokat ha kell öletni és mint a mellékelt ábra mutatja összeomlani. Ki nem akart csodákban hinni vagy képzelni, hogy csodákra képes, aki nem akarja ne vallja be. Rá kell jönnöm nem vagyok ÜVEG és a filmről sem tudom , hogy filozofikus MARVEL vagy MARVEl-s tucatfilozófia. Viszont azt aztán k...urvára hosszan csinálja néha olyan érzésem van mintha a Madách Színházban ülnék. Mert aztán színészi játék az, aztán van rogyásig. Naturális Sztanyiszlávszkij-i belülről építkezés személyiség póker. Saját érzésem szerint némileg aránytévesztésben van a rendező és a színészek szoló "áriáiból" rakta össze a mozit. Egy nagy keleti bölcsességgel zárnám magamat: Akinek nem inge annak nem a gatyája.
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!