Vadember

Bakancslistához adom
Savage
18 éven aluliak számára nem ajánlott új-zélandi krimi-dráma, 100 perc, 2019

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A megtörtént eseményeken alapuló film hátterét az új-zélandi utcai bandák 3 évtizedét felölelő története adja. Az eseményeket az egyik alapító, Danny (Jake Ryan) szemszögéből látjuk, miközben bepillantást nyerünk a banda kialakulásába és mindennapjaiba. Danny életének három meghatározó eseményén keresztül kapunk nyers, realisztikus, mégis megindítóan érzelmes képet arról, hogyan és miért válhat egy átlagos fiúból egy erőszakos banda verőembere. Danny vergődik biológiai családja és a jelenleg családjának tekintett utcai banda között, de sokáig nem hezitálhat, hamarosan sokak életét befolyásoló, súlyos döntést kell hoznia.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Drizari 2021 jan. 14. - 23:16:27 10/10
A pontszámot (4,3) javítandó adtam 10-est, mert a film alulértékelt. Aki bandafilmre számít, az csalódni fog. A főhős útját láthatjuk gyerekkorától, a sok testvéres húsnélküli vacsoraasztaltól egészen a hazatéréséig. Amúgy egy erős 7-es a film.
offtopic
Kobaki 2021 jan. 12. - 02:42:50
30 évtized = 300 év
Vagyis az utcai bandák már az európaiak szigetre betelepülése előtt létrejöttek :-)

Gratulálok annak, aki így fordította a 30 years-t! :-(
5/10
sexykex 2021 jan. 11. - 10:56:59 5/10
Az első igazi vadember a gyermekek életében az apuka. Akár részeges, akár csak idegbeteg. Akár a lelket gyötri, akár a testet is: pedofiltól a szadistáig széles a paletta. A szerelmes nők hol csak áldozatok, hol valódi tettestársak. Nem csoda, hogy a fiatalok sokszor keresnek egy másik családot maguknak és különféle bandákhoz csapódnak. Inkább az a csoda, hogy nem minden meggyötört gyerek teszi ezt és nem minden banda áll vademberekből. A filmben látható fazonok állati énjük kiszabadításán fáradoznak több-kevesebb sikerrel. Nem nehéz rájuk unni.
4/10
itsme1 2021 jan. 11. - 08:06:16 4/10
Egy motorok nélküli motorosbanda vezéralakjának viszontagságait követhetjük nyomon, ami izgalmasnak hangzik. Ám a banda összes tevékenysége kimerül abban, hogy vagy a másik bandával, vagy saját tagjaikkal verekednek. A főhős sorsának alakulása pedig annyira tipikus, hogy már-már klisés.
6/10
nefefe 2021 jan. 10. - 23:28:05 6/10
Hát, nem is tudom. Többre számítottam. Elméletileg egy bandafilmről van szó, ráadásul igaz történet alapján. De itt igazából csak minimális mértékben van a banda-rész, a zöme inkább lelkizés. Értem én, hogy fel kellett építeni a filmet, elmondani a hátteret. Bemutatni a kettősséget, a családhoz tartozást vagy a bandához való hűséget - és az ezzel járó tépelődést, őrlődést, haragot. Nekem lassú, sok esetben unalmas volt. Sok részlet valahogy elsikkadt, pl. azt láthatjuk, hogy a banda tagjai isznak, buliznak, jól elvannak. De az nem derült ki, hogy miből teszik ezt? Mivel foglalkoznak, miből van pénzük? Hasonló filmeknél (Kemény motorosok, Mayans) jól körül van írva, miből élnek. Persze az is számít, ki mit szeretne kapni a filmtől. Jobbat vártam, de én csak erős közepesre tudom értékelni.