Vadon világ - Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

Bakancslistához adom
Vadonvilág - Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 96 perc, 2019

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedíción vesz részt Kenyában, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a 30 évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi ki, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását… A Vadonvilág nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, olykor a szó legszorosabb értelmében vett sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.
Bemutató dátuma: 2019. október 10.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Midnight67 2020 máj. 03. - 20:52:19 8/10
Nem mondanám unalmasnak, legalábbis, ha a néző olvasta a filmben említett könyveket. Igaz, hogy az ott történtek kis részét teszik csak ki a filmnek (még a tsavoi emberevők története is is fellelhető benne), tehát aki valami vadászós kalandfilmre számít, annak csalódás lehet.
Én zsenge koromban élvezettel olvastam ezeket a könyveket, most már nem szeretem az állatok öldöklését, többre tartom a fotózásukat és a film erről is szól.
liw603 2019 dec. 29. - 23:00:47 Előzmény Vídia.
Valóban van olyan vadászat amit be kellene tiltani(az orvvadászat), meg olyan tudatlan barmokat is akik az összes vadászt és vadászattal összefüggő tevékenységet egy kalap alá veszik. Én nem is tiltanám be az ilyenek tevékenységét, csak kiraknám őket egy tejgumis csúzlival a Kilimandzsáró tövébe ijesztgesse az oroszlánokat azzal. Végül is kemény mint a vídia. Gondolom tisztában vagy a "kispöcsű Zsiga" teljes életútjával azért van olyan határozott véleményed róla. Szerinted minden biológiai faj felfedezése ,csak szadizás, hiszen régen nem volt fényképezőgép, az újonnan felfedezett fajokból kellett minden jelentős múzeumnak egy példány.... A különböző illatszer cégeket ki fogja betiltani, amik bezárt állatok tízezrein kísérletezgetnek és pusztítanak a kihalás széléig??
1/10
Vídia. 2019 dec. 29. - 08:21:02 1/10


mentek elefántokat ölni, az agyaráért..meg kinyiffantani egy jó csomó állatot, mert kispöcsű Zsiga ekkor érezte magát férfinak..bravó. nem ajánlom senkinek, sőt betiltatnám az ilyenfajta szadizmusok bemutatását
1/10
Judytha 2019 dec. 28. - 15:21:13 1/10
Egy nagy nulla a film. Unalmas nem köti le az ember figyelmét.
olahmiki1959 2019 dec. 28. - 11:47:45
Na, erre kíváncsi vagyok!
Nekem Széchenyi Zsigmond összes könyve megvan, a nagy részüket olvastam is. Nagyon élvezetes, gördülékeny stílusban írt, gyerekkoromban imádtam olvasni a vadászkalandjait.