Vágyak/Valóság

Bakancslistához adom
Sex/Life
amerikai romantikus dráma, vígjátéksorozat, 2021

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Felszínre tör egy házas édesanya merész múltja, amikor ismét feltűnik az életében egy rosszfiú exe, akiről még mindig fantáziál.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
HeniPindi96 márc. 12. 17:00:30 7/10
En nagyon szertem, bar nem tagadom vannak benne fura dolgok.
Pld, keveset foglalkoznak a gyerekekkel, 0 értelmes párbeszéd a gyerekek es a szulok kozott.. ez nekem nem tetszett.
SPOILER!!!!!@@







Szétmentek és Coper egyből nagykan lett, de otthon sose tudta megd.gni rendesen az asszonyt? Trina bitang jó nő a soriba, sajnálom hogy kevés szerepet kapott.
1/10
Hensz jan. 07. 18:15:02 1/10
🤢🤢🤢🤢
6/10
The Cortez 2023 jún. 04. - 17:50:50 6/10

2. évad

„Csak a férjek kérnek bocsánatot, de a férfiak azt mondják: leszophatsz!”

Amennyire újszerű, érdekes és őszinte volt az 1. évad, annyira unalmas, sablonos meg kiszámítható a második. A szezon egy meglepetéssel ott folytatódik, ahol az előzmény abbamaradt. Itt is sok a flashback, még több a romantika + a nyáladzás (főként a fináléban), ám a főtéma ezúttal a válás körül forog. Szexjelenetekből jóval kevesebbet kapunk, ráadásul nem túl emlékezeteseket. Tehát tényleg arról van szó, hogy ami jó volt az előző évadban, az a folytatásban egy rakás szar.
A sztori főként 3 szálon fut, de Brad, a rosszfiú alfahím most egészen háttérbe szorul. A karakterek magánéleti kríziseit követhetjük végig, viszont mintha leginkább a főszereplőnő ribanc legjobb barátnőjének (aki a néger) karrierútjára, szerelmi problémáira, illetve ribanckodásaira fókuszálna a sorozat. Az utóbbi történetében felfedezhető egy kis identitáspolitika, valamint hallható nem kevés szánalmas, femináci lózung, ugyanakkor legalább némi feminizmuskritikát is tartalmaz.
Van kötelező melegfigura, a fordulatok-történések kitalálhatóak, egyben túlságosan hollywoodiasak, a gyerekszereplőkhöz köthető jelenetek pedig rohadtul kínosak, röhejesek.

4/10
3/10
Pipi91 2023 márc. 13. - 01:25:15 3/10
Bár az 1. évad nagyon felbosszantott és úgy éreztem, hogy elpazaroltam több órányi értékes időtöltést az életemből, kíváncsi voltam… Megnéztem a 2. évadot is. Ez az évad sokkal jobban tetszett, mivel erőteljesebben ráment a kapcsolati hátterekre, az emberi lélek mivoltjára, mégis nagy csalódás volt. Továbbra is a nő van beállítva áldozatként. Nekem ez még nőként is irritàló, sajnálom. Feleség vagyok. Családanya. De ezt nem vágom… Értem én, hogy a férfinak is hibásnak kellett lennie, elvégre mindig két emberen múlik egy kapcsolat, de ne az a szegény férj legyen már a hibás konkrétan mindenért! Nekem az egész sorozatból annyi jött át, hogy a férj elhanyagolta a feleségét, a férj, aki látástól vakulásig dolgozott, hogy eltartsa a családját, ezért a feleség kénytelen keresni magának valami más elfoglaltságot, mert kisgyermekes anyukaként unatkozik. Jaj szegény… Akkor előre szólok minden kisgyermekes anyukának, hogy igen, ez ilyen. Sz@r. És k.va néhez! De minnnnden egyes perce megéri, mert nincs nagyobb boldogság a gyermekednél, és egy kitartó, odaadó férjnél. És nekem azért csalódás ez a sorozat, mert összességében azt mutatja be, hogy van olyan nő, akinek többet ér egy f@sz, mint az egész eddigi élete, a gyönyörű gyermekei és a csodás házassága, mit sem ér, ha nem vagy jól megrakva, akkor kuka, nem baj, menjèl, keresd meg a boldogságod. Miiiii? Nem akartam elhinni, hogy ennek az évadnak is ezzel lett vége. Azt hittem helyrehozzák a dolgokat, és kibékülnek a férjével. Ennek a sorozatnak nagyon sok válás lesz a vége. Felhívja a nők figyelmét arra, hogy ha szarul érzik magukat a házasságukban, akkor keresgèljenek tovàbb nyugodtan, a függetlenség a menő, stb. Van olyan, hogy rosszul dönt az ember. Igen. De ez még az elején kiderül, sok kicsi apró jelből észre lehet venni, hogy egymásnak vagytok e rendelve, vagy sem. Egyszerűen csak figyelni kell. Figyelni figyelni figyelni. Figyelni a másik minden egyes lélegzetés, mert sokszor nagyon sok múlhat rajta! És igen, van, hogy az ember fáradt, és neki is szüksége van törődésre figyelemre, ezért egy pillanatra leveszi a szemét a párjáról és tessék, kész kàosz egyből minden. De csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy addig, míg nem tanul meg valaki párkapcsolatban élni, elköteleződni, hűséges lenni, ha kell hallgatni, de ha kell aktívan kommunikálni és figyelni, hogy addig senki ne vállaljon gyermeket! A legártatlanabb kis lények ezen a bolygón. Nem érdemlik meg, hogy folyton azt a terhet kelljen cipelniük, amihez semmi közük sincs.
Nem hiszek a válásban. Kudarcnak tartom. A házasság pedig a legnagyobb próbatétel az anyaság mellett. Egyszerű a megoldás mindenre: szeretet…
1/10
Geezer77 2023 márc. 11. - 23:32:00 1/10
Hulladék.
3/10
Pety1980 2023 márc. 06. - 11:51:21 3/10
Azt nem értem, hogy az első 9 részt, miért nem kapcsolták össze a 2. évad 6 részével, ami amúgy szerintem nagyon nem sikerült jól, és a kreativitás hiányát uncsi szexjelenetekkel pótolták. Egyedül a pumpás pénisz jeleneten nevettem egy jót, a 2. évad kb 10/3 nálam, nagy visszaesés az első évadhoz képest.
rocco14 2022 nov. 17. - 09:50:58
Én Pipi91-el értek egyet.Végig a családnak szurkoltam(bár nem errefele halad a világ...)egész jó lett volna szerintem ha nincs az utolsó 2-3 perc...
10/10
burst99325 2022 febr. 22. - 03:43:55 10/10
Szerintem zseniális ez a sorozat. Persze beszélhetnénk a megvalósítás mikéntjéről (amivel egyébként nekem túl nagy bajom nincs) de maga a téma nagyon fontos.
Ha egy kapcsolatból hiányzik valami, amit nem lehet pótolni, vagy valami nem klappol a kémiával, akkor az már szar, ahogy van. De a sorozat rámutat arra is (és ezt a részt egy kicsit jobban/máshogy is kidolgozhatták volna), hogy közösen megoldhatók a gondok, jelen esetben a szexuális életet fel lehet dobni új dolgokkal (mint pl a gruppen vagy a szexparti) de ehhez mindkét fél kell.

És akkor jöhetnek a szentek, akik állításuk szerint az "amíg a halál el nem választ" dologban hisznek. Bizonyára léteznek olyanok akik komolyan gondolják és neadjisten ennek megfelelő párt is találnak maguknak, de az esetek 90%-ában kamu az egész, vagy hiú ábránd.

Ahhoz képest hogy ez egy nők által rendezett, "nőknek készült" sorozat, én abszolút élveztem és nem csak azért, mert tele volt kúrással :)
6/10
The Cortez 2021 nov. 09. - 18:37:09 6/10 Előzmény Pipi91
Nincs gond a toronyban. Ez a sorozat csak a valóságot mutatja be.
9/10
LGD 2021 nov. 08. - 00:27:24 9/10
Vágyak / Valóság
Valóság?

Könnyű félreérteni a sorozatot, (és a magam részéről az utolsó öt percet kivágnám a filmből, de erről később…) A film mindhárom karaktere 10/10.
A film nagyon komoly dilemmát mutat be, amellyel felnőttként mindenkinek szembe kell nézni. Nem, nem a vad szex, a vágyak, és még csak nem is a félrelépés témaköre. A sorozat az önzés küzdelméről szól. Képes-e az ember lemondani arról a bizonyos 15%-ról? És elsősorban önmagáért, másodsorban pedig azokért, akikért felelősséget vállalt/ígért. Felelősség vállalás. Ez különbözteti meg az önző, toporzékoló gyermeki énünket, a döntést hozó és azokat vállaló felnőttől. Akire lehet számítani. Nemcsak másoknak, hanem önmagamnak is.

A film szembesít. Férfiakat azzal, hogy a nőknek is lehetnek igenis vad szexuális vágyaik, anyaságuk ellenére/mellett is. Nőket azzal, hogy egy igazán sikeres, abszolút best of férfi és képes az önreflexióra és nem nagyképűvé válik, hanem biztos ponttá, aki a társa érdekeit és boldogságát képes akkor is maga elé helyezni, mikor a társ nagyon megsebzi őt.

A film tipizál és túlszaturál. Vannak jelenetek (pl. ovis barátnők mondatai), amelyek a valóságban nem hangzanának el, de a fejünkben félelemként, ki nem mondott szavakként ott vannak. Vagy a szexuális vágyak sem ilyen mértékben felfokozottak és egy átlagember nem csapong ennyire, mert nincs is rá lehetősége. De a küzdelem ugyanaz, még ha más nagyságrendben mozog is.

A film elgondolkodtat. Hol tartok én? A túlszaturált szereplők közül melyik vagyok és mennyire? Mi lesz, ha elérem azt a szintet, elérhetem-e, el kell-e érnem? Kell-e olyan vadnak /biztonságosnak /érzékinek lennem?
A film az önzés harca önmagunk felett. Képes vagyok-e rá. Letudom-e győzni önmagamat?
Vagy elcsábulok.

Az utolsó öt perc:
A film végül amellett teszi le a voksát, !!!SPOILER hogy a vágyakat meg kell élni. Önmagunkat. !!!!SPOILER!!!
Ha ezt végkifejletet elhisszük, akkor nem mehetünk el amellett, hogy a lány annyira keresi önmagát és a saját vágyait, hogy nem őszinte önmagához. Nem veszi észre, hogy a Brad milyen mérgező, manipulatív és magához láncolja. Ez egy darabig gyerekes, de ha valaki egy ilyen trauma után x idő múlva visszatér a régi kerékvágásba, akkor az már nem a vágyak és az önmegvalósítás diadala, hanem a beteges függőségé. Mint aki nem képes a határokat megtartani és belátni, hogy azok érte vannak. Olyan, mint aki újra ittasan autóba ül, miután balesetet okozott ittas vezetésért és elvették a jogsiját.
Szóval ne botránkozzunk meg a film képein! Se a vágyott/ megélt vad szexen, se az orgazmus közben kilövellő anyatejen. Itt van körülöttünk, bennünk, vagy épp a szomszédban kopogtat. Kész vagyunk-e szembenézni és megküzdeni vele? Ez a kérdés.
3/10
Pipi91 2021 nov. 01. - 20:11:59 3/10 Előzmény The Cortez
Kedves The Cortez! Igen, egy boldog házasságban élő édesanya vagyok, akinél ez a sorozat kiverte a biztosítékot. Aki ezt rendezte… ott nagy gond van a toronyban, az biztos!
6/10
The Cortez 2021 nov. 01. - 11:19:37 6/10 Előzmény Pipi91
Nem tudom tényleg nő vagy-e, de jól látod a dolgokat.
6/10
The Cortez 2021 nov. 01. - 11:17:28 6/10 Előzmény 21Vick
A színésznek vagy a karakternek nem tudtál volna ellenállni?
3/10
Pipi91 2021 okt. 18. - 23:27:24 3/10
Sikerült végignéznem. A 6. rész környékén kommenteltem ide először, mert akkor már nagyon mérges voltam erre a picsára. És most, hogy végignéztem…úgy érzem, elment több órányi értékesebb időtöltés az életemből! Ekkora egy fost már régen láttam. Az utolsó rész végén kezdett végre megnyugodni a törékeny kis lelkivilágom, hogy megkapom a happy endet, erre megint rájött a hoppáré arra a rib@ncra.
Ezt a sorozatot nagyon NEM ajánlom olyan nőknek, akiknek sosem volt részük egyéjszakás kalandban, szívből szeretik és tisztelik a férjüket és elkötelezettek a családjuk iránt! Mert ez k.vára nem erről szól…
3/10
Pipi91 2021 okt. 18. - 10:56:22 3/10
Nem tudom, ha egy férfi nézi végig ezt a sorozatot, mi járhat a fejében, de nekem női szemmel kifejezetten felkavaró és gyomorforgató volt. Undorító az ilyen “nő”. Tökéletesen bemutatja, hogy milyen a mai társadalom. Sajnos ilyen. Ő pedig egy tipikus “nő”. Telhetetlen, erkölcstelen, nagyravágyó, csalfa, folyton a férje a hibás mindenért. Ha a Világ hever a lába előtt, neki az is kevés. Tisztelet a kivételnek… Sose értettem az egyéjszakás dolgot sem, de kinek hogy. A film szerint van egy férfi, aki hibátlan minden téren. És van egy feleség, akinek ez kevés. Most komolyan?
A valóságban is ez van. A férfit sokan ösztönlénynek hívják, de nekik is szükségük van a törődésre, szeretetre, emellett pedig a Családért élnek, dolgoznak. Sajnálom az olyan férjeket, akik olyan nőt vesznek el, akik ezt nem tudják értékelni, mi fontosabb: megbecsülni! Nem tudok egy ilyen embert nőnek nevezni. Szerintem egy igazi nőnek van tartása! Titokzatos egy kicsit, de kedves és bájos. Mindig erős! Mindig!
Nem tudom, hogy ez a sorozat kinek tetszik, de engem zavar, hogy a nő áldozatként van beállítva, mert szeeegényke, többet nem bulizhat át éjszakákat és nem kúrálhatják idegenek. A férfi meg milyen rossz, mert nem foglalkozik vele.
Annyiszor megfogadtam már, hogy nem nézek olyan filmet, amit nem férfi rendezett! 🤦🏻‍♀️
10/10
21Vick 2021 okt. 18. - 10:35:40 10/10
Ennek a fickónak én se tudtam volna ellenállni. Az életben is összejöttek.
Izolda Mavrodin Mahmudia 2021 okt. 15. - 23:21:12 Előzmény megszomorodott
Ha te tényleg Nő vagy akkor hatalmas elismerés.
6/10
The Cortez 2021 szept. 16. - 18:21:45 6/10 Előzmény Ledina
Itt a csaj az alfába volt szerelmes, aki bármilyen patkány módon viselkedett is vele, mindig vissza lett fogadva.
10/10
Ledina 2021 szept. 02. - 00:19:29 10/10
Zseniális!
10/10
Ledina 2021 szept. 02. - 00:18:34 10/10 Előzmény megszomorodott
Ebbol latszik h az eletben nem voltal szerelmes es nem tudod mi az, hogy megorulsz valakiért, nagyon is jol bemutatjak mennyivel tobb volt ket foszereplo kozott a puszta szexnél
Összes hozzászólás