Vakáció Rómában

Bakancslistához adom
Rome in Love
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus film, 90 perc, 2019

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Rómában újra leforgatják Audrey Hepburn nagy sikerét, a Római vakációt. Amelia jelentkezik a szerepre és hamarosan Rómába utazik, ahol a a sors összehozza egy fiatal újságíróval. Vajon megtalálja-e az örök városban életre szóló párját és életre szóló hivatását?

Stáblista:

Szereplők

Amelia Tate
Philip Hamilton
Dominic D'Andrea
Betty Richichi
Paolo Petruzzi

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Gentry69 2022 dec. 08. - 21:57:33
Csak én emlékszem az "Őrült római vakáció" c. verzióra (Celentano, Muti)? Hatalmas volt, ha valaki tud hozzá linket (angolul is jó), nagyon megköszönném.
5/10
Rojita 2022 júl. 02. - 16:33:57 5/10
Az 1953-as Római vakáció c. film remarkjének az elkészítése teljesen felesleges volt. Hiába telt el azóta majdnem 70 év, az eredeti film akkora sikerbombát robbantott, köszönhetően a két fsz-nek (Audry Hepburn és Gregory Pecknek), hogy ezt évtizedek múlva sem lehet űberolni. A filmet azóta is rendszeresen műsorra tűzi néhány tévécsatorna.
A 2019-es amerikai újraforgatásra két népszerű, hazai színészt választottak ki: az olasz nevű, de sikeres kanadai Italia Riccit Anna hercegnőnek és Philip Hamiltont az újságíró szerepére. A nagynevű elődök szerepébe bújni amúgy is reménytelen próbálkozás volt, de ezt megtetézték azzal, hogy Italia Ricci ekkor már a 30-as éveit koptatta, (sőt a nyolc évvel fiatalabbnak kikiáltott filmbeli húgának inkább látszott az anyjának, mint a nővérének.) Emlékezzünk, Audry Hepburn 23 éves volt a forgatáskor, de légies filigránságával 18-nak is alig hittük.
Tehát, nem tudtak elfogadható magyarázatot adni, hogy az újraforgatásra jelentkező több száz színésznőből miért az enyhén túlkoros Amelia Tate-t választották ki.
Ötletes volt, hogy ezen a ponton

kitaláltak Amelianak egy hősies családi múltat. Ezzel aztán az eredeti fk ki is esett a kezükből és nem is hajoltak le érte. Anna hercegnő eltűnt, csak az amerikai Amalia és újdonsült író ismerőse maradt állandó és kiszámítható civódásaikkal és azzal a kp-i kérdéssel, hogy a filmbeli Anna hercegnő szerelme miért nem bontakozhatott ki Mr Brodlyval.


Ennek a 2019-es remarknak, számomra az egyedüli érdeme volt a római forgatás. A kamera sorban megkereste az eredeti film ikonikus helyszíneit.

Akinek nem vettem el végleg a kedvét a filmtől, az a yt-on megnézheti.