Film

Valerian és az ezer bolygó városa

/Valerian and the City of a Thousand Planets/
francia sci-fi akciófilm, 129 perc, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • mb
    • eny
    • eny
    • mb
    • eny

Értékelés:

171 szavazatból
Szerinted?

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian azonban többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szünet nélkül ostromolja partnerét, Laureline-t, aki hagyományos értékrendje miatt, no meg ismerve Valerian kusza nőügyeit, folyamatosan visszautasítja.
Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Az idők során az Alpha 17 milliós lakosa összekovácsolódott - egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Sajnos azonban az Alphán nem mindenkinek ugyanaz az érdeke, láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek hatalmas veszélyt hozhatnak az emberiségre...

Bemutató dátuma: 2017. július 20. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:


Vélemény:

május 28. 01:16:12
május 28. 01:16:12

A film megnézése és több kritika elolvasása után azt tudom mondani, hogy ez valóban egy felemás vagy inkább egyharmados film: az első fele/harmada egészen jó, a többi viszont jócskán hagy kívánnivalót maga után. Az indulás és a látvány, lények, helyszínek terén nincs is szégyenkeznivalója a filmnek, de a cselekmény és a humán karakterek - melyek dacára a sok egyéb fajnak ezúttal is a főszerepeket viszik, ahogy ezt a legtöbb sokfajú sci-fiben megszokhattuk - viszont már meglehetősen gyengék. Az izgalmasan induló cselekmény egy nagyon banális, mondhatni közhelyes történetbe folytatódik, a karakterek meg lényegében önmaguk karikatúrái. A két kis takonypóc-főszereplő teljesen hiteltelen, hiába próbálják manapság ezekkel eladni a filmeket, ilyen nyápic kisgyerekek az életben nem fognak hitelesek lenni ilyen szerepekben. A többi szereplő meg szinte ugyanolyan biodíszlet, mint a lénykavalkád nagyja, leszámítva a kissé debil kék Avatar-lényeket, meg a dörzsölt, denevérszárnyú kacsamajom-triót, ők voltak még a legérdekesebbek számomra. Egy szombat estére, vagy nyári délutánra megteszi, de Az ötödik elem ennél sokkal jobb volt.

szavazat: 8/10 április 27. 16:44:16
április 27. 16:44:16

Jó film volt, tetszett...

szavazat: 2/10 április 20. 04:23:26
április 20. 04:23:26

Leültem megnézni, nem vártam túl sokat. Gondoltam, legalább egy szórakoztató látványfilmet fogok látni. Kb. 30 percig bírtam a csili-vili giccsparádét, utána kerestem egy nézhető filmet.
Sajnálom, pedig szeretem a sci-fit, a fantasyt, de itt se rendes történetnek, se valamirevaló karaktereknek nem láttam esélyét.

szavazat: 8/10 április 03. 17:08:26
április 03. 17:08:26

Nekem összességében ez a film nagyon bejött. Látványban sokat adott. Akciódús volt, és volt egy jó humora. Viszont a nagyon sokszínű felhozatalhoz, és a látszólag magas költségvetéshez képest, a sztori középpontjában összefutó bolygóból láttunk össze-vissza egy tengerpartot, meg 10 idegen lényt, oszt jónapot. A lakók tekintetében picit visszahozta számomra az Avatart, viszont a szűk népesség, és az apró terület tekintetében (tengerparti jelenet), az Argo első részére emlékeztetett, aminek az elején KB 15 statisztával próbálták megoldani egy komplett hadsereg vonulásának látszatkeltését. a másik dolog, amit ugyan nem bántam, mert nem vont le a film értékéből, de azért érdekes elképzelés szülötte, hogy a két szuper ügynök épphogy túl lehetett a tizennyolcadik életévén :-D Gyerekek játszottak testőrt, titkos ügynököt, vadászpilótát, és akcióhőst. nyilván rajtuk keresztül céloztak be egy korcsoportot, meg vették el végképp a film élét, de hát én nagyon idegenkedtem a jelenségtől.

szavazat: 2/10 február 18. 18:33:39
február 18. 18:33:39

Nos én vagyok a 30++ sci fi mindenevõ, de már az Ender\'s Game (remélem ez volt a címe... ) esetén kiderült, hogy valami nincs rendben az univerzummal. Mostanában nem csak ebben a kategóriában, hanem nagyon sok filmél elvisznek a susnyásba, így igyekszem elolvasni kritikákat, ha megnéznék egy filmet a moziban... nem csak a kidobott pénz miatt, sokkal jobban bánt ha hülyére vesznek. Tudom, tudom öregszem... nehéz ezt megemészteni, valóban lassan jönnek az éppen még szörös a pöcsöm színészek (valszeg azt is gyantázzák, szóval ez az irányvonal sem mérvadó) de tényleg ennyire buta világ jön??? film kategóriától függetlenül nem is nagyon láttam mostanában filmet amire annyira rá lehetne húzni, hogy ebbe aztán egyetlen humoros elem se volt, ha igen úgy gondolod volt akkor barátom, a humoroddal igen komoly problémák vannak :) imádjuk mikor egotultengésben szenvedõ 15 éves \"fõhõsökre\" bízunk egy filmet... ezt mondjuk önmagában nem értem... (ha már arra volt pénz ... (kell a pénz a lóvéra :) ) hogy a kínai zászló mindig jelen legyen a filmben) majd egy 15 éves tudja mitõl döglik az univerzum, pláne õ veszi meg a mozijegyet :) ... arról meg mi a fenéért beszéljünk, hogy a filmnek azért van egy viszonylag elhanyagolható problémája... bár szerintem mostanában az már nem is annyira fontos. Vazzeg elfelejtettek neki sztorit írni :) :) Döbbenet :) Hogy ki lehet ennyire súlyosan hülye hogy ilyet csinál... na mindegy is, nem ez az elsõ hülyeség, hogy agytalan lényekkel akik amúgy civilizációkat építettek fel töltöttek meg egy filmet... (lásd Star Wars :) ami velem egyidõs és a létezõ legnagyobb tévedés a szakmában :) Na mindegy is... szóval! Ha Star Wars buzi vagy, bírod az agyhalott tinédzsereket, nem zavar hogy semmirõl nem szól amit nézel és nincs humorérzéked akkor kurvajó szórakozást :) imádni fogod! Amúgy 2/10

szavazat: 8/10 február 06. 20:56:35
február 06. 20:56:35

Arról és annak akinek szólni akar ...jó és kész ...Nem több nem kevesebb,,,

szavazat: 8/10 január 25. 13:09:06
január 25. 13:09:06

A film minden perce élvezhetõ. A látvány, az effektek nagyon el vannak találva. Aki szereti a látványos fantasy/sci-fi filmeket és nem csak a Star Wars X. részeiért van oda, annak mindenképpen ajánlom.

január 24. 22:56:48
január 24. 22:56:48

Valóban kissé dús a kisasszony szemöldöke, de szerintem nem vészes, és legalább természetes. Rihanna tetovált szemöldökét inkább nevezném borzalmasnak. Meg a látványt leszámítva úgy anblokk az egész filmet.

szavazat: 4/10 január 23. 12:12:43
január 23. 12:12:43

Összecsapott, logikátlan, nevetséges katyvasz az egész. Öncélú magamutogatás, mindent a látvánnyal akartak eladni. Már az elején attól a mézes-mázas gej bolygótól is felfordult a gyomrom, simán átlépett az ízléstelenségbe. De akkor már ténylegesen felkacagtam, mikor ez a 12 éves drogosnak kinézõ takony félrehúzza Clive Owent és kiüti. A csaj rendben volt, szerintem teljesen OK, hogy nem mindig topmodellek a fõszereplõk, de az a kiscsávó siralmas. :D 4/10, de ezt a 4 pontot a CGI gyûjtötte be egymaga, a többi szerintem értékelhetetlen.

január 20. 22:54:47
január 20. 22:54:47

Kimagasló zsé kategóriás minõség.
Céltalan, következetlen, gyakran jelenetenként önmagát cáfoló, s logikáját leromboló, felszínes, rakat sitt!
Nem is értem, hogy bírtam ki majdnem a végéig, és miért egy olyan "apróság" tette be a kaput, mint a karabélytûznek lazán ellenálló, de a retikülpisztolytól lövésenként hulló droidok.
Semmitérõ, jellegtelen, buta 2 óra.
Szánalmas avatár-klón. Nem is hiszem, hogy megpróbáltak filmet készíteni, Luc beérte a CGI-jal, de legtöbbször a színes, csilli-villi látvány is inkább idegesítõ volt, mint látványos.

január 13. 15:54:48
január 13. 15:54:48

Ez egy k...va jó film! A látvány anyira ott van, hogy miután elõször megnéztem a filmet, azonnal megnéztem újra.

január 07. 15:15:03
január 07. 15:15:03

Hát nem megnyugtató?:)

január 03. 06:07:47
január 03. 06:07:47

A lucy óta kicsit tartok a besson filmektõl.
De ezt lehet megnézem, már csak clive owen miatt is.

szavazat: 3/10 január 02. 22:21:37
január 02. 22:21:37

Csak az nézze meg, aki 2 óra 10 percen keresztül akarja bámulni Valerian táskás szemeit!

szavazat: 3/10 január 02. 22:18:53
január 02. 22:18:53

Teljesen rossz. Látványos, de ez csak ideig-óráig tudja feledtetni a nagyon gyengén sikerült sztorit. A Nagy Bazár megvalósítása szerintem egy ordas hiba. A vásárlók fejükön egy szemüveggel sétálnak a sivatagban, ami egy "másik dimenzióba" enged belátni. A bazár a "másik dimenzióban" van több emelet mély szintekkel, egy komplett város. Már csak az a kérdés, hogy akkor hogy mennek le a vásárlók a homok alá, hiszen õk nem mennek át abba a dimenzióba, csak belelátnak a szemüveggel.
A film teljesen felejthetõ, a piruettezõ gyöngyhalászok giccses világa, a faék egyszerûségû történet tesznek róla. Ugyanolyan agyatlan, lendületbõl mûködõ ostobaságokat láthatunk, mint a hálivúdi szuperhõs filmekben. Ez egy recept. Nem kell történet, csak az összefüggéstelen cselekményeket összekötõ látvány domináljon.
Úgy látom, a jó sci-fi soha nem tér vissza, a kiöregedett rendezõk a nagy pénzt bezsebelve lekötik az összes erõforrást, mi meg kapjuk a Prometheus-t, a midikloriánokat és a látványos gagyit. Sehol egy eredeti ötlet. Mennének már nyugdíjba!

szavazat: 7/10 2017 dec. 17. - 10:33:05
2017 dec. 17. - 10:33:05

Azt hiszem, sokat segítene / segített volna, ha az ember látja, olvassa az eredeti képregényt.
Így a történet hibáiért és hiányosságaiért a látvánnyal pótolnak, ami idõnként bejön, idõnként nem.
Az elsõ 35-40 percben az ember tkp. csak a fejét kapkodja, hogy akkor most mi is van..?
A végére egész jó kis történet kerekedik ki belõle, de hiába hasonlítja Luc Besson maga is az "Ötödik elem"-hez, azért annak a nyomába sem ér. Az szinte bármikor újranézõs, ez elég volt egyszer!
7/10

szavazat: 10/10 2017 dec. 16. - 11:11:26
2017 dec. 16. - 11:11:26

Aki ezt a cselekményt nem érti, az ne nézzen filmet ;)
A gyermeki fantáziátok hol van károgók? Ez egy nagyon jó mese, kitûnõ látványvilággal.
Nem több de nem is kevesebb!

szavazat: 10/10 2017 dec. 14. - 21:36:11
2017 dec. 14. - 21:36:11

Nekem bejött. Mintha az 5. Elem folytatása lenne. Sztori nem nagy cucc, de a látvány, a világok és a lények, nagyon kreatívan voltak ábrázolva. Poénok többször is ültek. Karakterek egyszerûek, de szerethetõek. Szórakoztató, tipikus francia humorú (ami személyes kedvencem) akció/fantasy. Nem csalódtam Besson-ban. 10/8

szavazat: 1/10 2017 dec. 14. - 17:36:37
2017 dec. 14. - 17:36:37

Ahogy többen is írták már: teljesen értelmetlen a cselekmény, mindent a látvánnyal próbálnak eladni, összefüggéstelen, öncélú poserkodás megy csak a fõszereplõk részérõl, nehéz eldönteni, hogy mi a film célja, a szórakoztatás vagy az izgalom keltés, mivel egyik sem sikerül. 1/10

szavazat: 5/10 2017 dec. 11. - 00:16:48
2017 dec. 11. - 00:16:48

A cselekmény teljesen értelmetlen zagyvaság. 5/10

Összes hozzászólás
Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás