Változások sodrásában

Bakancslistához adom
Giant Little Ones
15 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai filmdráma, 95 perc, 2018

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Franky és Ballas a legjobb barátok és a középiskola "királyai": jóképűek, az úszócsapat sztárjai és népszerűek a lányok körében. Közeledik Franky 17. születésnapja, és minden tökéletesnek tűnik, kivéve, hogy a szülei válófélben vannak, mivel Franky apja beleszeretett egy másik férfibe. A buli nagyon menő, egészen addig, míg egy részeg incidenst követően Franky szexuális orientációja is megkérdőjeleződik. Miközben a Ballasszal való barátsága darabokra törik, a suliban pletyka kap szárnyra.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
tortura aug. 07. 16:46:02 Előzmény Pampapuli3
Egyetértek. Az a baj, hogy olyanok is megnézik a filmet, akik még nem nőttek fel bizonyos témákhoz, bizonyos elfogadásokhoz. Ahhoz kell egy bizonyos EQ-szint.
7/10
sexykex márc. 04. 15:56:37 7/10
Melegek, mióta világ a világ, mindig voltak. Manapság kissé felfújták a témát, divat lett melegnek lenni. Más környezetben viszont továbbra is üldözik őket. Ez a film teljesen normálisan beszél erről a kérdésről.
Figyeld, hogy kihez vonzódsz. Ennyi! Ha megtartod magadnak, még jobb – szerintem. Aztán egyszer úgyis eljön az idő, amikor dönteni kell.
8/10
Pampapuli3 2019 nov. 02. - 00:43:13 8/10
Szerintem kimondottan értékes film. Biztosra veszem, hogy megosztó lesz, de ilyen témában nehéz nem annak lenni. A fő célcsoportot mint a szereplők (17 év), így kissé érződik az amerikai fiatalok hollywood által elképzelt tipikus élete, ez néha kiszámítható helyzeteket eredményez, de nem gondolnám, hogy giccsbe hajlana át bármikor is. A zenék kimondottan jól vannak összeválogatva, különös sötét hangulata van végig, és nem fél kicsit jobban elmélyedni a szexualitás témakörében, mindezt nem az arcunkba tolva, hanem finoman árnyalva és az elég jól építkező személyiségű szereplőkön bemutatva. És igen, vannak elég "egyszerű" húzások a filmben, de a célcsoportot tekintve ezek hatásosak lehetnek, és nem rossz módja egy valóban fontos téma megismertetésének, amit akár egy családi mozizással is meg lehet tenni mindenféle kellemetlenség nélkül. (Még azoknak sem kell félni akiket az azonos neműek csókja is zavar, nem ilyen irányból közelít a téma felé.) Bátran merem ajánlani bárkinek, bármilyen korcsoportnak!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu