Varrat

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 96 perc, 2023

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A Varrat című, egészestés dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film vizsgálja, hogy a tetoválás miképp vált az alacsonykultúrából kiemelkedve önálló művészeti ággá. Megjelennek benne emblematikus időszakok, mint a rendszerváltozás kora, és a kilencvenes évek balatoni időszaka. Szó esik a börtöntetoválásokról és arról, hogy miképp vált a tetoválás divattá a sportban, és az előadóművészetben. A filmben számos nemzetközi hírű magyar tetoválóművész megszólal: mások mellett Borbás Róbert, Borsos ’Boris’ László, Gémes ’James’ István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt – többen közülük a magyar szakma úttörői, akik a hazai tetováláskultúra megszületésében elévülhetetlen érdemeket szereztek. A Varrat átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert tetoválóművész és szakember beszél a tetoválás egyedi világáról, pszichológiájáról, szociológiai hátteréről. A szakemberek mellett több híresség és celeb is megszólal a filmben, csakúgy, mint nemzetközi hírű külföldi zenészek.

A Varrat világpremierje a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CineDocs dokumentumfilmes versenyprogramjában lesz. A Varrat a Vertigo Média produkciójában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A Vertigo Média a Varrattal tovább folytatja missziós tevékenységét a magyar audiovizuális kultúra feldolgozásával. A magyar videókorszak (Volt egyszer egy téka), a honi képregénykultúra (Volt egyszer egy képregény) és a magyar szinkron (Magyar hangja…) után a tetováláskultúráról szóló Varrat a Vertigo Média negyedik dokumentumfilmje a témában.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Bogi94 szept. 24. 12:16:08 10/10
Átfogó, érdekes film a hazai tetoválás történelméről. A közeli felvételek a varrásról lenyűgözőek voltak.
7/10
quest szept. 14. 16:04:09 7/10
Exactly. Marilyn Monroe has that plus that makes someone a star. This cannot be said about how many celebrated actors and actresses today. https://filmplus.vip/ | https://yacinetv.me/