Film

Vincent és a világvége

/Vincent/
francia-belga dráma, 121 perc, 2016 15 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Vincent érzékeny, öngyilkos hajlamú tinédzser és harcos környezetvédő, aki agyára megy a diszfunkciós Ghent családnak azzal, hogy csökkenteni akarja az ökológiai lábnyomukat. Meg van győződve arról, hogy a világnak hamarosan vége van, ezért kiiratkozik az iskolából, szigorú vegetáriánus diétába kezd,és csatlakozik a különféle tiltakozó csoportokhoz. Vincent kótyagos nagynénje Nikki, vonakodva beleegyezik, hogy elviszi a srácot Párizsba kirándulni, és megmutatja neki az élet szépségeit.

Stáblista:


Vélemény:

szavazat: 6/10 augusztus 10. 20:58:43
augusztus 10. 20:58:43

ha nincs más meg lehet nézni...

szavazat: 6/10 augusztus 09. 04:31:08
augusztus 09. 04:31:08

Furcsa, s mégis kicsit érdekes film. A karakterek furcsasága, érdekessége vitte előre a filmet, a történetet, ami néha kicsit belassult, és el is laposodott. Valahogy azt vártam, hogyha eljutnak Párizsba, ott majd bindult a történet, s érdekes lesz. Sajna ott is ugyanúgy lassan, haladt minden előre. Amit a film, a rendező át akart adni, az is nagyon nehezen jöt át, sőt inkább nem jött át. Pontosan mi.: Az életet rettentő sokféleképpen lehet élni, s látni. De mások látásvilágának az elfogadása is fontos. Rengeteg képpen lehet egy életet élni, s gondolni rá, s elfogadni a dolgokat, vagy szemlélni azokat. Ilyen volt a filmben az esküvőn, mikor Vincent találozott egy lánnyal. A királyrákról beszéltek. Elképzelik, hogy a lány az, s Vincent negatív dolgokat mond (sok a műanyag a tengerben) a lány pedig kijavítja teljesen pozitív dologgal. Az tuti, hogy nem mindegy hogyan is látjuk a világot, s erre utal a film nyitó jelenete, és záró jelenete, ami egy keretbe foglalja az egész történetet.
Sajnos egyes karakterek nem lettek kidolgozva, pedig jó let volna. A színes hajú testvérét meg sem lehetett ismerni a karakterét, személyiségét.
Sajna a film nekem, kissé döcögős, nyögvenyelős lett.

Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás