Knight of Cups

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 118 perc, 2015

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2015
    Arany Medve jelölés: Terrence Malick

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
TíBí 2022 júl. 23. - 20:24:30
Kiérdemelte, hogy megírjam a második kommentemet, mer anyukám majdnem megnézte, de szerencsére még időben kapcsoltam, hogy megkíméljem 118 perc tömény szenvedéstől. Tipikusan az az amerikai művészfilm, ami kimeríti a nesze semmi fogd meg jól fogalmát. Az egyik lehetőség, amiért ilyen filmek készülnek - mivel egy fél perces bemutató még nem elég, hogy távol tartsa az igénnyel rendelkező nézőt - az, hogy pénzt szedjenek be a mozi kasszájánál. Ha erre valaki jegyet vesz (akár csak egy ember is) az már nevezhető kasszasikernek. A másik, hogy egyébként a saját gondolatoktól mentes emberek megnézzenek valami olyat, amit jónak és korszakalkotónak sőt, kortársnak csúfolt valaki, ezzel kipipálják a művészetre és "elgondolkodtató" dolgokra fordított időt, persze teljesen jogtalanul. Ismételten ráfoghatjuk, hogy ha nem tetszik, akkor Te nem érted, ahogy ezt bármivel megtehetjük a "művészet" nevében. Ha valaki szerint jók a képek, vagy a történek, ajánlom neki, próbálkozzon valami hasonlóval, sikerülni fog, nem nehéz. A harmadik ok ezek legyártására talán az unalom, amit a rendező érezhetett filmforgatás és forgatókönyvírás közben. Ez az unalom át is jön, mind a 118 percben.
nick név 2017 aug. 21. - 01:35:33
Van története a fimnek, csak nem egészen a kamerán keresztül van megmutatva. A cselekmény pillanatokra van csak megjelenítve a kamera által, de a történet jelentõs része sokkal inkább a szereplõk fejében, a narráció által zajlik le. Van a történetnek konkrét cselekménye, csak egyrészt nem szokványos módon van levezetve, bemutatva, másrészt egy kis következtetés, egy kis logika is kell ahhoz, hogy össze lehessen rakni az egész történetet. És persze fogékonyság. Párszor az idõben is ugrált a film, de ez a körülményekbõl egyértelmûen észrevehetõ.
A képek, az operatõri munka szerintem nagyon rendben volt, nyilván ez volt a koncepció, a kameraman nem pusztán random hadonászott a kamerával és lassúzott a nõvényeken és a tájon. Számomra a zene is a helyén volt. Továbbá hangulata is van a filmnek, nem is akármilyen, de tény, hogy rá kell hangolódni. Viszont a mondanivalója, az üzenetértéke sem kevesebb a hangulatánál.
Az persze más kérdés, hogy ez a fajta filmnyelv kinek jön be és kinek nem. Nyilván nem a tömegízlésnek szól és az sem tragédia, ha mondjuk valakinek egyszerûen nem tetszik. Én is másodjára tudtam csak végignézni, pedig nagyon szeretem és becsülöm Terrence Malick munkásságát. Szerintem sem ez a legjobb filmje, részemrõl legalább 3 darabja megelõzi, de nem tartom pocséknak. Nehéz megemészteni, össze kell rakni a cselekményt és sajátos az egész hangulat, atmoszféra, ami körülveszi a filmet. Nem mindenki szereti ezt, nem mindenkihez áll közel, én sem tudnám, illetve akarnám megnézni bármikor.
De személy szerint ettõl még egy jó filmnek tartom, csak nem gondolom Terrence Malick legkiemelkedõbb alkotásának.
1/10
marzzone 2016 márc. 17. - 15:57:19 1/10
Nagyon szeretem ezt a rendezõt. Az Õrület határán nagyon tetszett tõle. De ez nem változtat a lényegen, hogy szerintem ez egy borzasztóan rossz film, egy öncélú, értelmetlen és zavaróan f.s operatõri munkával. Ez egy mûvészieskedõ katyvasz. Az, hogy nincs sztori, nem baj; az, hogy nézhetetlenek a képek, oké, mondjuk, hogy sajátos nézõpont; az, hogy nem megy a filmhez a zenéje, ok láttunk már rosszabbat; de hogy még a hangulata is egyenlõ legyen a nullával, na már egy ilyen kaliberû rendezõnél és ilyen színészeknél megbocsáthatatlan. Elhiszem, hogy van olyan, akinek ez tetszik, tiszteletben tartom, bár megérteni nem tudom.
1/10
benvenuto1 2016 márc. 13. - 22:00:29 1/10
Esetleg a filmrõl ha mondanál valami értelmeset? Hogy kik vannak benne, azt én is láttam, a véleményem ettõl mit sem változott, a színész sem garancia önmagában semmire, mindegyiket láttam rossz filmben is. Szólval: hol vannak az érveid? Mitõl jó ez a film szerinted? Érdeklõdéssel várom, hogy elmondod. Hozzá kell szokni, hogy itt nem kötelezõ semmiben egyetérteni senkivel :)
10/10
TitusLivius 2016 márc. 12. - 14:34:57 10/10
Igen, de ez téged jellemez, nem a filmet minõsíti. Lényegi különbség. Nem véletlenül dolgozik együtt egy - jelenleg - három oscar díjjal bíró operatõr, valamint egy rendkívüli adottságú színészgárda egy kivételes tehetségû és egyedi látásmódú rendezõvel, immáron sokadjára. Mindegy is, fogalmad sincs, csak koptatom itt a billentyûzetet.
1/10
benvenuto1 2016 márc. 10. - 23:08:47 1/10
Nem kellene mûvészetnek nevezni ezt a zagyvaságot. Vannak közcímek, értelmük semmi. Összefüggéstelen jelenetsorok, mélyértelmûnek szánt rövid dialógusok, giccses tengerparti és víz alatti képek minden mennyiségben. Kórház, varroda,szerb jósnõ, fotózás, forgatás, úszómedencék és szállodai szobák sokasága, jóga, tûzijáték, éjszakai és nappali városképek,parkok, kertek, szórakozóhelyek, a felsorolással csak az unalmamat ütöttem el.Nincs benne semmi, ami lekötné a figyelmemet, nem marad meg belõle semmi, amit megjegyeznék.
Kumpirka 2015 febr. 13. - 22:04:38 Előzmény somersby
Nagyon várom már. Vetítik már magyar mozik a bemutatóját, remélem ez azt jelenti, hogy hamarosan bemutatják.
somersby 2015 jan. 09. - 20:39:58
3 év kihagyás után idén újabb filmet láthatunk Terrence Malick (Az õrület határán, Az élet fája) rendezõtõl: a Knight of Cups címû filmdráma fõszerepében Christian Bale lesz látható, de a kisebb szerepeket is remek színészek (Cate Blanchett, Isabel Lucas, Natalie Portman, Brian Dennehy, Antonio Banderas, Freida Pinto, Armin Mueller-Stahl, Teresa Palmer és Imogen Poots) kapta meg. A film elõször a 65. berlini filmfesztiválon lesz látható, majd nem sokkal késõbb a mozikban is vetíteni kezdik.

A tartalom szerint a film egyértelmûen Hollywoodban játszódik, és az ünnepelt sztárok életét állítja majd görbe tükör elé.
Élt egyszer egy ifjú herceg, akit apja, a Kelet királya Egyiptomba küldött megtalálni egy igazgyöngyöt. Amikor azonban a herceg megérkezett, felkínáltak neki egy kupát, amibõl kortyolva elfelejtett mindent, és mély álomba zuhant. Rick (Bale) apja gyakran mesélte el neki ezt a sztorit, amikor még gyerek volt. A keletre vezetõ út nyitva áll elõtte, de vajon elhatározza magát, hogy elinduljon?

Official Trailer [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=bC-3rnv_b3o