Védelmező kezek

Bakancslistához adom
Where Hands Touch
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol romantikus dráma, háborús filmdráma, 122 perc, 2018

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
SpencerBarnes_NEW febr. 14. 16:50:11
Végigtekerve is kínlódás volt
7/10
Ahoj poplacsek 2023 nov. 25. - 20:20:49 7/10 Előzmény pihes
Félrevezető a film elején a szöveg, azt mondják, hogy a történetet megtörtént események ihlették. Szóval fikció. Amúgy nehéz történet a történelem gusztustalan időszakából. Nekünk magyaroknak különösen tanulságos szembesülni azzal, hogy hová vezethet a rendszerszintű agymosás, úgyhogy szükség van ilyen filmekre..
6/10
pihes 2023 okt. 13. - 14:43:33 6/10
Sok II. világháborús filmet láttam, de ez most valamelyest egy új megközelítése volt a történteknek. Megtörtént eset HAT/TÍZ
olahmiki1959 2023 aug. 19. - 05:53:35
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ennek a történetnek van-e valami valóság alapja, vagy teljes mértékben egy kedves, színesbőrű brit színésznő-forgatókönyvíró-rendező elméjében született meg - pestiesen szólva: Ahogy azt Móricka elképzelte...:)
Mellesleg, egy apróság:
A műsorújságban a film címe: "Szerelem a gyűlölet idején", itt a neten pedig "Védelmező kezek".
Akkor most melyik az igazi?
DUNAWÖLD 2023 ápr. 13. - 00:55:32 Előzmény viskia01
Ezt naponta tapasztalhatjuk kamaszokkal.
Kijavítjàk a tanàrt is stb., pedig szartsetudnak...
8/10
Nótárius 2020 máj. 29. - 14:54:25 8/10
Leyna, kétségtelenül önsorsrontóan, annak ellenére, hogy az édesanyja már film elején, a biztonságosabbnak remélt Berlinbe utazásukon azt kérte a gyerekeitől, hogy legyenek "láthatatlanok", valahogy szinte mindig óvatlan volt és a magatartásával is magára húzta a figyelmet. Az idegenek arcába való szemkontaktusos belenézelődése, a konfliktusos csoportulásoknál elidőző bámészkodása, az utcai zavart szaladgálódása, a Hitlerjugend kis-vezetővel (?) való könnyelmű felelőtlenségű ismerkedése, az első sétájukon utcai ruhában fürdőzése a tóban, a következményekkel nem törődő rendkívül meggondolatlan beteljesülésük stb.; mind olyan dolgok, amik azt mutatták, hogy közel sem volt annyira megfontoltan felelősségteljes, mint amennyire az egyéb megnyilvánulásaiban értelmesnek mutatta őt a film. Az édesanyja minden szelíd határozottságú kérlelése ellenére, a romantikus érzelmei által elhomályosultan, folyamatosan végletesen súlyos kockázatoknak tette ki mindhármukat; ... de aztán mégsem emiatt kerültek komoly bajba.
Talán megérthetőbb lehet ez, a felnőttség határához közelítőn amúgy is kapaszkodókat keresve bizonytalan viselkedése, a "rosszul" reagáló fokozott kapcsolódási igénye, ha a mindenhonnan teljesen kirekesztett, identitás-elvitatott helyzetébe megpróbáljuk beleképzelni magunkat.

Végül aztán, az iszonyatos megpróbáltatásai után, mikor az előrehaladottan várandós Leyna halála már-már elkerülhetetlennek látszott; akkor egy abszolút esélytelennek tűnő sorsfordulatú véletlen-szerencsés módon, megindítóan jövőreményű végkifejlettel zárult a film.


Kissé különös volt egy kifejezetten német anyanyelvi környezetű, egyébként hiteles érzetűen jó filmben, a mássalhangzó-hersegtetően, darabosan keményebb német nyelv helyett, végig a "rágógumi-dallamosságú" angol beszédhangzás az "echte" német emberek szájából.
6/10
sexykex 2020 máj. 29. - 09:39:42 6/10
Eddig 3 szavazatból 10 pont jött össze, tehát az első három szavazó tökéletesre értékelte a filmet. Szerintük ennél nincs jobb film a világon. Kezdem azt hinni, hogy egyesek meg sem nézik a filmet, csak a hasukra ütnek és pontoznak. Reklámot csinálnak egy-egy műnek, nézőket toboroznak hozzá. Vagy, egészen egyszerűen a szándékot pontozzák és nem a filmet. Az író, a rendező, a producer szándékait.
Amma Asante egy színesbőrű brit színésznő, forgatókönyvíró és rendező. Úgy látom rendkívüli módon érdekli a színesek és a fehérek szerelméből származó diszkrimináció, és az esélyegyenlőség kérdése. Filmjeihez történelmi alakokat kutat fel, sorsukon keresztül üzen a mának. A náci Németország egy remek terület, ha valaki az elnyomással, erőszakkal, rasszizmussal szeretne foglalkozni. A színesbőrű német kislány sorsát és szerelmét a mérsékeltnek mondható SS tiszt fiával valóban értékelhetjük meghatónak és példaértékűnek. Nincs szándékomban kivesézni a filmet, hiszen van, aki szerint így is tökéletes.
6/10
sexykex 2020 máj. 29. - 09:38:08 6/10 Előzmény viskia01
Leyna a filmben valóban nem viselkedik okosan, de a papírjait egy házkutatás során elégetik a németek. A továbbiakban nem is hordhatta volna magánál.
viskia01 2020 máj. 28. - 21:03:04
Egy néger tini kis csitri, nem hiszi el, hogy hitler németországában baja eshet akkor is, ha nem zsidó. Dacolt az anyjával, nem hordja magával a hamis papírjait, amit az anyja csináltatott neki, ezért a végén jól rá is b....ik. Ő is, meg az anyja is. Nem tudtam sajnálni. A tipikus péládja annak amikor a tinik visszapofáznak otthon, mert ők mindent jobban tudnak, a végén meg bőgnek.
furfang 2020 máj. 28. - 18:20:55
Egy félvér kamasz próbál rendes életet élni - vagy egyáltalán életben maradni - a náci Németországban.