Wonder Woman 1984

Bakancslistához adom
BA - 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, kalandfilm, fantasy, 151 perc, 2020

Értékelés:

85 szavazatból
Szerinted?

Diana Prince csendesen éli a szuperhősök hétköznapi életét a vibráló, csillogó ’80-as években: bár szuperképességeivel tisztában van, antropológusként dolgozik és csupán kis csodákkal teszi könnyebbé a halandók életét inkognitóban. Ám ez a túlzás korszaka is, amikor sokan úgy hiszik, hogy mindent megkaphatnak. Ez a törekvés vezérli Maxwell Lordot és a szuperképességeit Wonder Woman árnyékában kifejlesztő Cheetah-t is. Ahogy Maxwell és Cheetah egyre inkább saját elképzeléseik megszállottjává válnak és veszélybe sodorják a világot, Dianának is fel kell készülnie ellenfeleinek megzabolázására. Össze kell gyűjtenie minden erejét, bölcsességét és bátorságát, hogy szembeszállhasson a gazemberrel és az időközben emberfeletti erőre és gyorsaságra szert tevő Cheetah-val.

Az elsöprő sikerű Wonder Woman után a folytatásban az első film stábja segítségével ismét egy csodálatos, erős női figura száll harcba – a közelmúlt Európájában és Amerikájában.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ildikó Nóra szept. 10. 12:13:27 6/10
Az első rész, a Wonder Woman sokkal jobban tetszett, így ettől a folytatástól többet vártam. Kissé nevetséges volt Pedro P. és Kristen W. karaktere is, néha, mint egy paródiában. A szinkron, filmzene tetszett.
2/10
NJo szept. 02. 21:20:02 2/10
nem jó
andraszoltan aug. 30. 20:55:55 Előzmény kesztió
ott a pont.
kybuck júl. 28. 06:26:34
A film szögegyszerű üzenete: ne egyetek túl sok édességet, mert könnyen gyomorrontás és szúvas fog lehet a vége! Nagyjából így lehet dióhéjban összefoglalni, amit láthatunk és ez azért kár, mert egy ütős gonosztevő talán jobb lett volna (WW évtizedes bibliotékája alapján biztos kitalálhattak volna jobb cselekményt is) a didaktikus és sok helyen túl szirupos történet helyett. Az jó, hogy főhősnőnk immár magabiztosan jön-megy világunkban, de az a kicsit dedós karakterábrázolás, amit a körülöttelévőkön látunk már kevésbé. (A nyakló nélküli kívánságok bajkeverő történetét amúgy szintén már megannyi formában dolgozták fel, a népmeséktől a Hupikék törpikék A varázstojás c. képregényéig.) Nekem az első résszel is voltak fenntartásaim (logikátlanságok, elnagyolt karakterek) és ebből a szempontból ez a folytatás is így tesz, túl azon, hogy ezt az egész mostani WW-interpretációt elhibázottnak tartom, főleg Steve Trevor kikukázásával, aki itt is csak amolyan kívánság-illúzióként tér vissza egy időre. Gal Gadotot mindig jó a szerepben látni, mert nemcsak szép, de kedves, szimpatikus benyomást is kelt, viszont a vele készült WW-filmek eddig sajna mindig hiányérzetet hagytak maguk után, itt is ez történt a fentebb vázoltak miatt.
kesztió júl. 14. 21:09:33
Úgy látatlanban azért rákérdeznék (és remélhetőleg anélkül, hogy valakinek is belegázolnék a lelkivilágába): mégis, 12 éves kor felett melyik is ennek a műfajnak a célcsoportja? (Mert az alatt nem ajánlott, ugye.)
kekmedve20 jún. 02. 16:36:05
Nem túl nőies alkat a főszereplő, inkább olyan lányos. Ez a randa hajdivat meg már véget érthetne a nőknél.
Sonnabend jún. 01. 23:46:42 Előzmény Sz. Péter
???
a vágyról, az igazságról-hamisságról, az identitásról, a társadalom működéséről szól, számos érdekes kérdést és problémát vet fel, nyilván csak egy részét válaszolja meg és persze vitatható és egyszerű, bár pozitív módon. egy könyvet lehetne írni belőle.
Sz. Péter jún. 01. 21:28:22 Előzmény Sonnabend
"mélyen filozofikus"?!
Ez?
És mi a mondanivalója?
Sonnabend jún. 01. 19:12:39
mélyen filozofikus film, de sajnos túl sok az eléggé tipikus hollywoodias megoldás és kissé hosszúra nyúlik. nyilván sokkal jobb mint számos blockbuster, tehát pl. jobb mint a dark knight vagy az infinity war, de azért ennél is lehetett volna jobb
6/10
nefefe máj. 30. 22:53:46 6/10
Az atlantiszos bevezető tetszett - és jó is lett volna, ha korai évekkel foglalkozik a film. Aztán ugrás - és megjelent Superman női változata. A film további részében - néhány jó jelenet kivételével - szinte untam magam. Sok szuperhősös filmet láttam, de ez nem tartozott a jobbak közé. Az is érdekes volt, hogy a Diana-utánzat erősebb lett, mint az eredeti. Vajon hogyan? A végén a sok propaganda, a nyálas szöveg és az atomellenesség - ja, és a szokásos amerikaiasan csöpögős vége sem - kellett volna, inkább a film műfajához méltó megoldást kellett volna találni. A zenéje túl harsány, idegesítő volt. A hasonló filmek között csak közepes.
6/10
Towner máj. 04. 12:39:06 6/10
Ez viszont szuper (Gal Gadot Hans Zimmer):
https://www.youtube.com/watch?v=-s-80f3v3C4
8/10
gm262 ápr. 13. 12:05:26 8/10
Esős napra, egyszeri fogyasztásra, aki szuperhős rajongó.
7/10
mihalab ápr. 05. 22:35:02 7/10
Annyira nem volt rossz, mint ahogy itt páran kiborultak. Azt nem mondom, hogy jobb, mint a Batman vs Superman, mert annál semmi sem rosszabb.
9/10
Antal Kellner ápr. 04. 20:13:15 9/10
Az első rész szuper volt,az tény.
Ez is lehetett volna jobb valóban.
Több 80-as éveket idéző zene is lehetett volna benne, de leginkább az akció jelenetek,és a tartalom lehetett volna erősebb, de annyira egyáltalán nem gáz... nézhető volt. Nekem tetszett.
1/10
promy ápr. 04. 10:14:16 1/10 Előzmény norbertobaggio
egyetértek, sablonos
1/10
promy ápr. 04. 10:13:35 1/10
gyenge
norbertobaggio ápr. 02. 17:42:50
Valahogy nincs már gusztusom ezekhez a filmekhez. Lehet azért mert megöregedtem?
Bigpapa ápr. 02. 09:33:52
Bevallom nagyon vártam a filmet és voltak benne szerethető dolgok,de ahogy többen írták, ezt szerintem egy iskolás kislány írta,miközben szopogatta a nyalókáját és simizte a csillámpóniját. Mesének durva, akciófilmnek gagyi, kalandfilmnek nem kaland és végig hiányérzetem volt. Az első WW után valami ütősebb filmre számítottam. Mint például: Marvelben kifejezetten rühellem az Amerika Kapitányt. A filmet is és magát a karaktert is (a színésszel nincs bajom). Viszont a Tél katonája rész qrva jó lett. Azt többször is megnéztem. Tehát létezik olyan, hogy az első résznél készül egy jobb második rész. Na most a WW84 nem ez lett. És sajnos ezen Gal Gadot szépsége se tud javítani, mert nem na! :D
Csak egy apró logikai bukfenc:

SPOILER

Előbb vette kezébe WW a követ és kérte vissza a pilótát,mint Kristen Wiig kérte, hogy olyan legyen,mint Diana. Tehát ha olyan akart lenni,mint Diana, akkor az már egy gyengített verziónak kellett volna lennie, hiszen addigra meggyengült a csaj, hisz az ereje ment cserébe a pilótáért.

SPOILER vége

Nem életem legrosszabb szuperhős filmje,de ezt tuti többet nem nézem meg. Igaz, nem Snyder féle Igazság ligája után egy héttel kellett volna megnéznem, mert az azért odabacott rendesen a jónak :)

5/10
1/10
szuszék ápr. 01. 22:26:27 1/10
6-8 éves gyerekek szintjén megírt, übergagyi történet, mesefilmes színekkel, képekkel. Gal Gadot vibráló, de ez a film hihetetlenül ostoba, méltatlan ehhez a színésznőhöz, valószínűleg árt is neki, de ezt majd meglátjuk.
4/10
Drizari ápr. 01. 18:56:19 4/10
Nem néztem még képregényhős filmeket, gyermekek örömének tartom, de ezzel a filmmel kivételeztem. Oka készítési ideje, mert balgán hittem, hogy mára fejlődtek annyit a forgatókönyvírók és a CGI, hogy láthatok egy felnőtteknek (is) szóló elfogadható mesefilmet. Tévedtem. Kíváncsiságból néztem végig, és azt hiszem, a végére megértettem, hogyan lehetett mára milliós tábora a QAnon amerikai mozgalomnak. Ezzel viszont elismerem, mégis hasznos filmet alkottak, bár nem sok esélyt adok rá, hogy sokan fölismerik a párhuzamot. Mert valójában nem egyszerű megválaszolni, hogy Trump (Max Lord) teremtette a QAnont, vagy fordítva. A színészek jól játszottak, viszont a forgatókönyvíró triónak adok egy 4/10-est.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu