A magadfélék

Bakancslistához adom
You People
amerikai romantikus vígjáték , 2022

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2023 ápr. 13. - 12:14:44 6/10
Ebben a feka, zsidó, muszlim multiverzumban egészen jó dumát nyomtak a kipahiányos, göndör hajú, ében-feketefehér, kivarrt, terroristagyanús elemek. Azt a Gucci-papucsos, makkos sportcipős, összebújós, fogselymes, uberképű mindenit neki! Nagyon bejöttek, mielőtt kimentek volna összeholokausztolni a gyűrűcskét a nemzsidó nemniggák. És akkor beütött a konzervatív, előítéletes, szivárványos, családos giccsparádé. Kár volt érte.
1/10
3,14159 2023 febr. 28. - 13:28:24 1/10
A rasszizmussal próbál viccelni a film, miközben maga is mélyen, és sértőn rasszista.
Az egész film a fehérek /zsidók lejáratásáról, nevetségessé tételéről szól.
Mivel se fekete, se muszlim nem vagyok, így a folyamatos sértegetés és megalázás mellett, egyetlen poént sem találtam a filmben.
7/10
The Cortez 2023 febr. 11. - 15:42:36 7/10
Az Apádra ütökre meg a Bazi nagy francia lagzikra hasonlító, a PC-ből + a multikultiból viccet csináló romkom. Az alapötlet jóval ütősebb, mint az elődöké, ugyanis itt a házasodni készülő ifjú pár egy röhejesen öltözködő, fehér zsidó podcasterből + egy néha szintén röhejesen felöltöző, muzulmán négercsajból áll.
A film csúcspontjai azok a jelenetek, amikor a főszereplők találkoznak a szülőkkel, illetve mikor az ősök egymással. A muszlim család konzervatív, egyben előítéletes, az izraelita pedig túltolja a toleranciát, ezáltal a meetingek kínos szituációkat, társadalmi-, politikai-, vallási- és történelmi vitákat generálnak. Az alkotás a liberós fehérek szatirikus ábrázolása mellett leginkább azt mutatja be, hogy a fekák ugyanúgy lehetnek rasszisták, negatív sztereotípiákkal dobálózók. A végkifejlet kiszámítható, ám az ilyen anti-PC műveknél nem is ez a lényeg, hanem az odáig vezető út.
Jonah Hillen rengeteget lehet röhögni, David Duchovny jelenléte meglepetés, bár tényleg nem sok mindent ad hozzá az egészhez, Eddie Murphy fasza a szigorú, elutasító niggerapós szerepében, mint ahogy Julia Louis-Dreyfus szintén kiválóan hozza a cinkesen viselkedő, önmagát égető anyóst.
A mozi tele van vágva poénokkal meg vicces popkulturális-utalásokkal. A legnagyobb hibái a pár irritáló mellékkarakter, a néhány beleerőltetett baromság, valamint az 1-2 meghatónak szánt, de egyébként teljesen hatásvadász képsor. Meglepő módon a Netflix adta ki, nem meglepő módon azonban tartalmaz némi LMBTQ-szálat. Egy elsőfilmes rendező műve, szarásig pakolva hip-hop, trap, r'n'b zenékkel, vizuális kreatívkodásokkal, továbbá tages feliratokkal.
2/10
Pepsi Matthew 2023 febr. 07. - 23:17:29 2/10 Előzmény Petyka13
Ugyanígy voltam én is, azon kívül, hogy a mai túlságosan multikulti meg a rasszizmust kerülgetős amerika szatírája (legalábbis nagyon remélem), egy unalmas üres valami.
8/10
TheOldMan 2023 febr. 07. - 13:06:06 8/10
Nem szeretem a vígjátékokat ( főképp a romantikus vígjátékokat ), de ez az első percekben megvett. Gondolom Jonah Hill része a forgatókönyvben ez a morbid - vicces pörgés, amin nagyokat nevettem és igazán jól szórakoztam. Az is tény, hogy az utolsó 10 perctől konkrétan hánynom kellett, de csak ezért nem akarom lehúzni a filmet, mert a vége előttig én jól szórakoztam! 8/10.
1/10
Petyka13 2023 jan. 30. - 17:26:46 1/10
Túlnyújtott, unalmas, rossz... Kb 1 órát rászántam, de nem láttam értelmét végignézni.
6/10
Ildikó Nóra 2023 jan. 29. - 16:12:09 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, olyan volt, amire számítottam, kicsit nekem már 'sok' volt a témák miatt is. Jonah H-nek, Eddie M-nek jól állt a szerep és jól is játszottak. Nia L. játéka elment, nem volt nagy szerepe, ahogy David D-nak sem, szinte semmit nem csináltak. Julia L-D. nagyon idegesítő volt, iszonyúan túljátszotta magát, egyáltalán nem tetszett, ahogy David D. sem, hogy semmit nem csinált, nem gondoltam, hogy ilyen gyenge lesz. A filmzene, helyszín, szinkron tetszett, Dörner György most is szuper volt, ahogy Tóth Enikő, Elek Ferenc is.
k11zoltan 2023 jan. 28. - 13:40:31
Túltolt. A "poénok" sem voltak jól.