Film

Zootropolis - Állati nagy balhé /Zootopia/

magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 108 perc, 2016 6 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

266 szavazatból
Szerinted?
Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Bemutató dátuma: 2016. március 3. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2017) - Legjobb animációs film

Vélemény:


szeptember 1. 14:00
Szerethető vicces mese .Nekem bejött .10/10

június 23. 23:40
:DDD

június 23. 19:28
Kedves, szerethető mese, tényleg szuper karakterekkel, tűrhető történettel, némi társadalmi görbetükörrel és az előítéletek kifigurázásával. És persze sok-sok klisével, ami itt nem is baj.

No meg a liberális világképünk idolizálásával (már az állatok is a telefonjukat nyomkodják az utcán, ebből látszik, hogy civilizáltak ugye), multikulti, világbéke, amerikai álom, ami viszont annál inkább. A ragadozót ragadozónak nevezni nem polkorrekt, az már kvázi gyűlöletbeszéd. Onnantól furcsa elegye a mesének és valami erőltetett tanulságnak.

Mert a multikulturalizmus működőképes... a mesében.
Ahol az alaphelyzet eleve nem valóságos, és nem is kell az legyen, mert mese. Persze a mese is lehet tanulságos (sőt), de a valótlan részén alapuló tanulság nem lesz hiteles.

Összes hozzászólás