100 tagú Cigányzenekar

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Összeállítás a 100 tagú Cigányzenekar 25 éves születésnapi koncertjének anyagából. A műsoron klasszikus és modern zeneművek feldolgozása valamint népi dallamok. Közreműködik: Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Szentpéteri Csilla (zongora) és Somló Tamás (ének).

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
csendlerbing 2010 dec. 04. - 23:56:08
..és vége.
Nekem elsõ zene a jazz, utána jön minden más. Volt szerencsém itthon és külföldön Keith Jarret-et, Wynton Marsalist, az öccsét, Brandon Marsalis, szegény Stan Getz-et (Isten nyugosztalja), Jan Garbareket, sõt, Pege Aladárt is látni Amerikában(! épp ott turnézott vagy húsz éve lehet), de kevés ilyen élményem volt, mint a mai 100 tagú cigányzenekar koncertje.

Itt volt tökéletes kompozíció éppen úgy, mint szólók és improvizációk. Le a kalappal, tényleg, aki nem látta, sajnálhatja.

Éppen olvastam (Roger Ebert film-könyvét, mi mást), és szinte a szó szoros értelmében kiesett a kezembõl a könyv, annyira elragadott (az addig háttérzeneként hallgatott) zene.

Ez már jazz. Dzsessz, ha valaki úgy jobban szereti.
És látni kellett az arcukat a zenészeknek, mennyire élvezték. Igazi örömzene volt, annak idején talán a debreceni jazz fesztiválon volt ilyen élményem, egy Jan Garbarek koncerten, hajnal kettõ magasságában.

Szavazatban mindenki tudja melyik oldalra húzok, és itt nem is szabad politizálni, ezért saját magam számára is meglepõ volt ez a zene, a hangulata, az öröm-zene. Tiszta Jam Session volt, amilyet Wynton Marsalis csinált a társaival a Pittsburgh-i Colliseumban.

Hungarikum, nincs mit tenni.
Sajnálhatja, aki nem látta, akármilyen oldalon is áll, a jó zene az jó zene.
Ilyen egyszerû.
csendlerbing 2010 dec. 04. - 23:33:43
Csajok, srácok, engem már le szélsõjobboztak (nem igaz), le rasszistáztak (az sem vagyok), úgyhogy gondolom, jogos a hozzászólásom és nem moderálnak ki.

Véletlenül néztem bele a 100 tagú cigányzenekarba, és tátva maradt szájjal ott ragadtam.

Valami szenzációs, amit csinálnak. Somló Tamással is, nélküle is, akár Brahms akár más, ezek szerintem zseniálisak.
Komolyan.
Megyek vissza a képernyõ elé. Inkább ezt nézzétek, mint valami celeb showt.