1066

Bakancslistához adom
angol ismeretterjesztő filmsorozat, 2009

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

1066-ban Anglia mindörökre megváltozott. Filmünk ennek az évnek az eseményeit, a megszállás, ellenállás és háború hullámvasútszerűen váltakozó eposzi kalandját mutatja be a hétköznapi emberek és a háborús zűrzavarban hányódó családjuk nézőpontjából. Két fiatalember, Tofi és Leofric csatlakozik Harold király hadához, amely a Stamford Bridge-i csatában megfutamítja a hatalmas viking sereget. De még mielőtt kipihenhetnék magukat, hírét veszik, hogy a normannok partra szálltak Sussexben. Támadás érte szülőfalujukat, így iparkodniuk kell délre, hogy harcoljanak a hősies hastingsi csatában.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Gwendie 2011 júl. 14. - 13:38:03 10/10 Előzmény Enger
Szija Enger! Igazad van, nekem is nagyon bejött a film. Nagyon megérintett a történet és felevenítette a kor hangulatát is. Az ráadásul egy plussz, hogy a magyarázatok segítségével filmnézés közben mûvelõdtem is. A filmzene meg egyszerûen zseniális - szívhez szóló!!! Dicséret az alkotóknak!
Enger 2011 ápr. 10. - 21:19:21
Nekem megvan DVD-n, egyrészt ez nem dokumentumfilm hanem dokumentarista igényû történelmi háborús film. Annyira sorozat, hogy kemény két része van, az is inkább egy rész, csak több darabba vágva. Vannak benne nagyon érdekes dolgok, például elmondják, az ork és elf szó eredetét. Egyébként kifejezetten jó és valóban nagyon korhû munka, csak ajánlani tudom, különösen mert a viking téma kedvelõit többnyire nem kényeztetik el ilyenekkel. :)