18 évvel később (Három apának mennyi a fele?)

Bakancslistához adom
18 ans apres
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 90 perc, 2003

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A sikeres érettségi és hegedűvizsga után Marie a vérszerinti édesanyjával menne nyaralni, de a nő közben hozzáment a kollégájához, így a diszkrét nyaralásból hatalmas kavarodás lesz, mert a férfi hozza a két fiát is. Meg persze szükség van egy házvezetőnőre, aki tíznél is több bőrönddel érkezik, amelyeket kövekkel pakolt tele. Egyszóval minden megvan egy kissé őrült nyaraláshoz és amikor Maria három apja is megjelenik, akkor aztán tényleg minden a feje tetejére áll.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
zsofs 2012 márc. 19. - 11:52:36 Előzmény Ford Mustang
Miért lenne "iszonyat hülyeség" a zárójelben lévõ cím ?!??

Franciául van írva, és azt jelenti, hogy: 18 év után/18 év elteltével/18 évvel késõbb , és ez a cím a film elõzményeire utal.
Szusi1 2012 márc. 15. - 11:44:42 Előzmény jeffero
A mama elutazik és a bébit otthagyja a pilótánál-mint apánál-,de itt lakik még 2 barátja is.Õk látják el a babát, mulatságos esetlenséggel és szeretettel,mível a pilóta úton van és hazaérve szembesül a valósággal
A 3 férfi egyformán ragaszkodik a kislányhoz,a mulatságos kaland után is.
Szerintem nagyon kedves film volt , amit persze az amcsik lenyúltak a szokásos papír ízû hollyvoodi történetté silányítva
Ford Mustang 2011 szept. 11. - 16:12:20
A zárójelben lévõ cím iszonyat hülyeség.
jeffero 2009 dec. 20. - 22:30:07 Előzmény swanss
Ó, köszi az infót, most látom ránézve a fõszereplõkre, hogy tényleg szerepeltek mind a négyen abban a régebbi filmben is.
Nekem valahogy kimaradt az elõzménye, ill. biztos nagyon régen láthattam gyerekkoromban, így nem emlékeztem rá.
swanss 2009 dec. 15. - 12:13:34 Előzmény jeffero
Azért van három apa, mert ez a film a Három férfi és egy mózeskosár folytatása. Igy már érthetõ, ugye?
jeffero 2009 jún. 25. - 20:17:48
Valamikor február környékén adta a TV2 ezt a filmet, de csak most néztem vissza felvételrõl. A port.hu összekeverte a Három apának mennyi a fele? (Un transat pour huit) címû 2006-os filmmel, gondolom mivel újraszinkronizálták, és ezt a filmet is valamiért Három apának mennyi a fele? címre fordították, holott korábban 18 évvel késõbb címen futott egy másik csatornán.

Végül is nem volt rossz, amit e 2003-as filmmel kaptam, habár az eleje tipikus francia filmes vonásokkal jött, és unalmasnak tûnt, habár érdekesnek is a három apa helyzet miatt. Annyira pontosan nem derült ki, hogy miért is van 3 apja a lánynak, vagy csak én nem figyeltem jól. Talán mindhárman szerették a lány anyját, Sylviát, bizonyára egyiküktõl volt a gyerek, a másik kettõ meg korábban-késõbb járt vele, meg talán barátok is lehettek, és emiatt maradtak együtt, habár nem tudták elkötelezni magukat, egyikük sem nõsült meg.

Afféle nagycsaládos nyaralásos, nyári vakációs film, a történet java Marie záróvizsgája után kezdõdik, amikor is megérkezik vonattal anyja és annak új férje, a Kaliforniából származó és többnyire angol nyelvet beszélõ John és annak két fia, Arthur és Jack. Ezenkívül házvezetõnõjük is velük jön, akinek valamiért irtó nehezek a bõröndjei.
Mivel Marie hegedülni is tanul, részt vesznek a koncertjén, ezután pedig elutaznak egy gazdag nyaralóba, hogy tartalmasan töltsék a nyarat, pl. a környezõ mesés tájon való túrázgatással, múzeumlátogatással, úszással, és persze, hogy megismerjék egymást jobban. A három apa otthon marad, akik kezdetben örülnek, hogy a világ immár nem Marie körül forog, és vígan új barátnõikkel tölthetik az idõt, ám hamar beleunnak ebbe a szabad életbe, mert máshogy alakulnak a dolgok, mint képzelték. Ekkor gondolnak egyet és elutaznak a nyaralóba, ahol mindenki meglepõdik látogatásukon, persze Marie örül, hogy láthatja õket. Magukkal viszik egyikük barátnõje két gyerekét is, akik otthonról szöktek meg. Ez a nyár így sok mindenben változást hoz, egymásra találnak a szerelmesek, és végül mindenkinek rendezõdik az élete.