2009 - A végzetes merénylet

Bakancslistához adom
2009: Lost Memories
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai akciófilm, 130 perc, 2002

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Egy párhuzamos világban Japán - Amerika szövetségeseként - megnyerte a második világháborút. Korea így a Japán birodalom egyik állama lett. 2009-ben a JBI (a japán FBI) és a rendfenntartó szervek elkeseredett harcot folytatnak egy terrorista csoport ellen, akik Korea önállóságáért harcolnak. Ebben vesz részt két rendőr, Sakamoto és Saigo, akik régóta jó barátok, annak ellenére, hogy Saigo japán, Sakamoto pedig koreai származású. Egy újabb terrorista támadás után azonban Sakamoto kénytelen szembenézni múltjának sötét titkaival, és hamarosan az ellenállás vezető alakja lesz. A barátokból így halálos ellenség válik, pedig mindketten csak a hazájukért harcolnak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ilali 2016 szept. 04. - 13:58:43
***OFF***
„Milyennek foghatjuk fel világunkat?
Valamennyi vallás arra hívja fel az ember figyelmét, hogy a világ rendezett, összeillõ, összefüggõ egészet képez. A világot szépnek, otthonosnak tartás egyben az emberek nagy többségének zsigeri érzése. Ez magzat és csecsemõkorunkban ébred bennünk, ha édesanyánk szeretettel várt bennünket, és ha vele együtt a körülöttünk lévõk is örültek születésünknek. Ezért a világot nemcsak a vallásos emberek, hanem a materialisták nagy része is szép egésznek látja.
A bennünk lévõ belsõ hangot, amely a világ jóságát, szépségét súgja, nagyon sokan azonban nem hallják meg.”
V.L: Világszemléletek küzdelme
***
És nem kevesen „dolgoznak” azon, hogy ezt a belsõ hangot elnyomják.
8/10
leibolmai 2009 jún. 04. - 10:10:55 8/10
Szeretem az ilyen "mi lett volna ha" filmeket, ezért is kezdtem el megnézni. Maga a történet szerintem jó, de azért nem hiszem, hogy többször is végig fogom nézni. Az biztos, hogy az alkotók túl sokat játszottak CS-vel, és a mangától sem igazán bírtak elszakadni, még így filmen sem, néha olyan érzésem volt, hogy egy rajzfilmet nézek, erre csak rátett a film rapszodikus mivolta, "ide kell még egy kis lövöldözés", "ide kell egy kis érzelem" -valami ilyesmi volt az egész, a vége felé meg összecsapott kicsit. A színészi játék annyira sablonos, hogy kár is bármit írni róla, a képvilág viszont tetszett, még a manga vonal ellenére is. Összefoglalva: (nekem) egyszer nézhetõ akció - sci/fi - dráma(?) - valami volt. Aki szereti a "headshot, a becsületért blabla, mély érzelmek kifejezése kõkorszaki módszerekkel" filmeket, annak tetszeni fog.