24 hét

Bakancslistához adom
24 Wochen / 24 Weeks
német filmdráma, 102 perc, 2016

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A sikeres és boldog házasságban élő nő, Astrid boldogan várja második gyermekét. A terhesség félidejénél azonban kiderül, hogy gyermeke Down-szindrómával fog születni. Férjével egyetértésben úgy döntenek, hogy így is vállalják a gyermeket, de hamarosan kiderül, hogy a rendellenességhez súlyos szívbetegség is társul a magzatnál. Astrid elmondhatatlanul nehéz döntés elé kerül, amelyet csak ő hozhat meg, miközben egyre jobban sürgeti az idő.
Bemutató dátuma: 2016. október 13. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
D Sim 2018 okt. 20. - 16:30:44 Előzmény India243
Kedves India!

Jó a név, India csodás hely, jártam ott.
Egy művészeti alkotás nem attól lesz magasfokú, hogy feltétlen helyes válaszokat ad az életre, sokkal inkább a jó kérdések megformálása a feladata a művésznek.
A film ráadásul amennyire emlékszem, nem is foglal egyértelműen állást, ereje sokkal inkább abban rejlik, hogy a belső személyes drámákat képes a mozgó képek világán keresztül megmutatni.
Itt nem az az első számú kérdés, hogy a néző vajon abortusz párti-e vagy sem, hanem a hiteles színészi alakításokon keresztül megszülető feszültség, az
elbizonytalanodás fázisainak színre vitele, a lelki kálvária, a dráma, ami bennük zajlik le, szóval mindezek teszik igazán őszinte és jelentős alkotássá.
Persze, lehet arról vitatkozni arról, hogy vajon helyesen döntöttek-e, mivel magam ilyen helyzetben azonban nem voltam, ezért aligha hiszem, hogy lenne bármilyen jogalapom ítélkezni felettük, és ha lettem is volna, akkor se hiszem, hogy azok, akik tévedhetetlennek hiszik magukat, ne lennének pont a legnagyobb tévhitben.
Egyszerűen csak több megértésre van szükség a világban.
2/10
India243 2018 okt. 20. - 16:00:02 2/10 Előzmény D Sim
Szerintem pedig aki szerint "nincs helyes válasz", az az abortusz mellett van, ami pedig egy emberi élet kioltása saját érdekből. Végül a főszereplő is csak kimondja, hogy önző érdekből teszi. Finoman fogalmazva is álszent, és abszurd, hogy az abortuszt végző orvos, vagy nővér, már nem is emlékszem beszél arról, hogy hogy kéne meggyászolnia, meg elbúcsúznia attól a babától, akit ő öl meg, és a nő ezt is teszi, a mellkasára fekteti a végén, ha jól emlékszem ,mintha szeretné, komolyan, ennél abszurdabbat? Hogy lehet úgy gyászolni valakit, mintha szeretném, ha egyszer én öltem meg???!!! Ez abszurd. Vagy szeretem, és akkor nem ölöm meg, vagy nem szeretem, és akkor nincs mit gyászolni, meg nincs mitől elbúcsúzni... 10/2-re pontoztam, azért nem 10/1, mert a végén az utolsó mondat az, hogy "Hiányzol.", ami mégiscsak utal valamiféle bűnbánatra, kb. mintha a rendező is a végére bánná meg, hogy nem sikerült több, mint másfél óra alatt egy életpárti filmet összehoznia...
D Sim 2017 febr. 14. - 15:09:55
Szívet tépõ film az abortuszról Julia Jentsch elképesztõ remeklésével. Súlyos téma, nehezen megválaszolható kérdésekkel. A végsõ konklúzió is az, hogy nincs helyes válasz. Végig a fõszereplõ lelki vívódására koncentrál, nem foglal állást, nem ítélkezik, de racionális, körbejárja a témát és legfõképpen magával ránt a mélybe, egész a szívszaggató végkifejletig. Figyelemre méltó névjegy, hogy a mûtõorvos a rendezõ nevét viseli, arcát egyszer nem látjuk. A német film egy jelentõs reménysugara ez az emberközpontú, realista alkotás.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu