5 nap háború

Bakancslistához adom
5 Days of War
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 113 perc, 2011

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Renny Harlin akciódús thrillerét megtörtént események inspirálták. A történet alapját az orosz-grúz háború 5 napja adja, egy amerikai újságíró és társai szemszögéből. A férfi operatőrével és egy fiatal grúz tanárnővel kerül a harcvonalba - az első orosz légitámadás idején. Miközben megpróbálnak biztonságos helyre menekülni, akaratlanul és szemtanúi, egyben dokumentálói lesznek ártatlan civilek tömeges meggyilkolásának. A történteket a világ tudomására akarják hozni - viszont a szálak mozgatói mindenképpen eltitkolnák.
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2016 jan. 13. - 05:26:15
A háborús jelenetek látványosak voltak, az indokolatlan, civileket mészárló öldöklések borzasztóak, ugyanakkor, maga a történet zagyva, áttekinthetetlen, a szereplõkkel nem lehet azonosulni, mert senki sem rokonszenves közülük, és az egész film összességében súlytalan, nem marad meg a nézõkben, - jellemzõ, hogy félóráig nem jöttem rá, hogy régebben már láttam! - egyszer megnézted, és annyi.
Az amerikai politikai játszmák aljasságai persze itt is megmutatkoznak, de ezt már más filmekben is láttuk.
Közepes minõsítést érdemel.
5 pont.
Val Kilmer pedig, - akit a stáblistán a legelsõ helyen szerepeltetnek, - nagyjából összesen 5-6 percig szerepel a filmben.
Kellett egy húzónév?
Elég ciki...:)
Maverick88 2016 jan. 12. - 19:31:18
Ners oroszellenes agitáció?
3/10
stupek2 2015 dec. 17. - 18:48:10 3/10
Értelmetlen bájcsevej, vídámság, majd a semmibõl halál, majd értelmetlen csevej, kis vídámság, majd a semmibõl halál. Ezekkel az érzelmekkel játszik a rendezõ. Aki nem tudja mi volt valójában, nem érti az egész filmet. Úgy gondolom, nem kell történelemdoktornak lennem, hogy nézzek egy filmet. Sajnos nekem nem jött le semmi az értelmetlen öldöklésen kívül.
Rengeteg felesleges párbeszéd van a filmben, kihangsúlyozott minden szöveg, nyilván a szinkronrendezõ úgy akarta, hogy minden szó eleje és vége is hallattszódjon, ne hadarjon senki. ELtelt 30 perc nem tudom ki kicsoda kivel van és miért van ott. Sajnos nekem elegem volt annakidején a kötelezõ szovjet filmeket megnézni, majd fogalmazást írni róla, úgyhogy ha lehet, nem akarok ujra háborút,se háborús filmet nézni.
Rogue2 2015 jan. 11. - 11:47:01
http://en.wikipedia.org/wiki/Responsibility_for_the_Russo-Georgian_War

Eszerint a háború pontos felelõsét nem lehet megállapítani, mindenesetre az orosz hadsereg támadása elõtt már orosz "önkéntesek és zsoldosok" jelentek meg a térségben... Tudjuk, milyen "önkéntesek"... Ez a grúzok állításait támasztja alá.
7/10
csanyi82 2014 nov. 28. - 13:38:03 7/10
Alapvetõen jó, látványos, izgalmas film, de van egy pár komoly hibája:
*SPOILER*
-Baromi részrehajló a grúzokkal szemben
-Túl sok az erõltetett gagyivúdi jelenet: barátnõ elvesztése, gyerekek bevonása a sztoriba, minden fontos szereplõ túléli, stb.
6/10
m.kaladze 2013 okt. 25. - 21:07:23
Mekkora ÖKÖRSÉG úr Isten és nem a háborújelenetek, szeretem a háborús filmeket...hanem politikailag...Amerikai gagyi csak azért mert Garcia Saakasvili kedvenc színésze úgy formálja õt meg mint egy szentet, közbe Grúzia kezdte az egészet ad. 1...ad. 2 Az oroszok állatok a grúzok mint szentek NONSZNENSZ.. 3. A magyar szinkon several hundred pár száz ember halt meg és nem százezrek ...úr Isten... micsoda propaganda egy film..Amerikai jó fiúk és rossz fiúk story de ennyire és pont igy ?? még ha másodikvilágháborús story lenne ahol tényleg a nácik a rosszak...de igy...nem vagyok ruszki párti ... de legyen valami igazság..
kaloz14 2013 ápr. 06. - 21:00:19 Előzmény emirates82
Itt van az orosz változat, szerintem jóval eredetibb, igényesebb:

http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1691:egy-kivalo-orosz-film-haboru-hetkoeznap-augusztus-8&catid=11:film-koenyv-zene&Itemid=14

Ami felháborító volt az egészben, hogy épp az Olimpia alatt kezdték a grúzok a megszállást, indították el a háborút. Érdekességként: akkora területet szerettek volna elfoglalni, mint a mai Magyarország.
emirates82 2012 márc. 19. - 18:48:29
Jól láttam? Grúzában játszódik? Szerintem jó lessz.
zs9302 2011 nov. 25. - 15:14:39
Látványos, de butácska! - olvastam egy kritikában. Majd kiderül, milyen is a film.
Elõzetes: youtube.com/watch?v=PncCa_fnZKs
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu