5 óra 40

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar krimi, 78 perc, 1939

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Marion férje hozományvadász, aki nem akar elválni gazdag nejétől, pedig nem szereti és fűvel-fával csalja. Az egyedülálló asszonynak Tessier vizsgálóbíró próbál segíteni a kényes ügyben, de nem sok eredménnyel. Amikor a férj a híres énekesnő, Eleonora Taccani meggyilkolásában gyanúsítottá válik, Tessier kíméletlenül vallatni kezdi, és mindenáron le akarja tartóztatni. Nagy meglepetésére Marion védeni kezdi hűtlen párját. Vajon mi az asszony indítéka? Fordulatos bűnügyi film, remek színészek, igazi, önfeledt szórakozás.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 febr. 16. - 22:50:20
20 perce helyszíneltek (a film elsõ 20 percéneksemmi köze semmihez), és még mindig nem jöttem rá: ki halt meg?
Mert ugye a hullának nincs neve, a hullát nem mutogatjuk...
MolnarErik 2015 jan. 12. - 22:32:30
A krimiszál érdekes és élvezetes volt, a melodramatikus szál viszont csak az elején, mielõtt a krimirész elkezdõdött volna.
Vicces, ahogy a szexjelenetet ábrázoljak: csókolóznak, vágás, aztán a férfinak össze van kócolva a haja :)
SPOILER
Az viszont problémás, h a titkárról már egybõl tudtuk, h nem õ a gyilkos, az orvos viszont túlságosan is a háttérbe vonták, ráadásul a döntõ bizonyíték, h a gyûrû benne volt a hamis végrendeletben pedig nem lehetett volna, csak a leleplezéskor derül ki.
7/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 31. - 18:10:52 7/10 Előzmény oeruelt
Hát, nem tudom, hogy bírtad mosogatás közben figyelni... a kor szinpadi történeteinek megfelelõen eléggé túl volt ez bonyolítva, a vége felé minden percre jutott egy csavar. Szerintem nemcsak krimi, hanem a krimi kliséivel is játszott.
Fél-Spoiler!!
Ja és a végén csak nekem volt olyan érzésem, mintha a repülõtéri hirtelen szerelmi háromszög-feloldást, a maga távolságteremtõ, visszafogott happy endjével valahol máshol láttam volna? :)Igaz, három évvel késõbb és ott, ahol a repülõgép teszem azt leszállhatott...
feketevipera 2011 máj. 30. - 19:49:51
Hát igen, nem a mai, pörgõs világra találták ki ezeket a filmeket. Tényleg vihettek volna több izgalmat is a történetbe, de szerintem elsõsorban a drámai vonulatot akarták hangsúlyozni, a bûncselekmény csak indok volt a társadalom ábrázolására. Valószínûleg éppen ezért is esik kissé messzebb attól, amit ma a "krimi" szó alatt értünk.
oeruelt 2011 máj. 30. - 13:34:09 Előzmény feketevipera
"...nem az akciódús krimikkel rokon, a cselekmény sem körömlerágós..." - összegezve, eléggé uncsi volt. Várakozással kezdtem nézni mosogatás közben, de mindig arra eszméltem, hogy elkalandoznak a gondolataim.
Akinek van egy tûrhetõ könyve, az inkább azt vegye elõ...
7/10
adamnagysweetmovie 2011 máj. 30. - 08:32:16 7/10
Az tetszett, mikor a történet egyes pontjain felcsillant az abszurd, mármár kaján humor. Valahol mindenki romlott, ösztönei által vezérelt, groteszk figura, ami igen távol eshetett az úri Magyarország polgári emberképétõl. Bár a film ugye Párizsban játszódik:):)
feketevipera 2011 máj. 29. - 21:51:47
Az 5 óra 40 bizonyos szempontból akár mérföldkõnek is vehetõ, hiszen tudomásom szerint elég kevés olyan film készült a két háború közötti Magyarországon, amelynek a mûfaji meghatározása egyértelmûen krimi. Egyébként viszont inkább drámának vagy melodrámának nevezném, bár kétségtelenül vannak benne bûnügyi elemek. Nagyon hangsúlyos benne a drámai vonulat, illetve bizonyos értelemben véve itt is "fõszereplõvé" lép elõ a férfi-nõ viszony, ugyanakkor helyenként a humor is jelen van. Természetesen ez a film nem az akciódús krimikkel rokon, a cselekmény sem körömlerágós, de azért érdemes megnézni. Persze a jó krimikhez illõ módon az a gyilkos, aki a legkevésbé gyanús. Egy szó mint száz, kuriózumnak is lehet venni a filmet, fõként azért is, mert ritkán vetítik, és talán kevésbé ismert termése a két világháború közötti magyar filmgyártásnak.