7 év

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm sorozat, 72 perc, 2006

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A 7 év egy szokatlan családtörténet: a kilencvenes évek közepén, a csömöri rehabilitációs központban értelmi sérült fiatalok szabadon létesíthettek párkapcsolatot, házasságot köthettek és gyermekeket is hozhattak a világra. Ez a Magyarországon ma is egyedülálló kezdeményezés körülbelül egy tucatnyi gyermek születését eredményezte.
A dokumetumfilm egy család életét követi: a Sántha házaspár házasságkötésétől 1997-től, egészen addig míg elsőszülött fiúk Laci elérte a 7 évet. A film a család megpróbáltatásait mutatja be, ahogy két gyermekük nevelésével, anyagi problémáikkal kűzdenek, miközben a film középpontjába egyre inkább az a kérdés kerül, kinek az emberi jogai fontosabbak: az értelmi sérült szülőké, vagy az egészséges gyermeké? Ki képviseli a gyermekek érdekét?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2013 szept. 26. - 18:50:01 Előzmény rozika97
tudod, van az a kis gomb a készüléken elõl:)
rozika97 2013 júl. 22. - 20:30:26 Előzmény mediamania
hogy lehet megnézni ??
mediamania 2008 jún. 01. - 11:04:31 Előzmény anna48
Vetítés:

DocuArt Kocsiszín, Ráday u.18 (Bejárat Erkel u.15)
Hétfõ, Június 2. 18:00


PORT.hu > Mozi (Budapest) > 7 év
7 év

színes magyar dokumentumfilm sorozat, 72 perc, 2006

rendezõ: Nordin Eszter
forgatókönyvíró: Nordin Eszter
zeneszerzõ: Kovács Tamás
operatõr: Nordin Eszter, Jankura Péter
narrátor: Nordin Eszter
hangmérnök: Nordin Eszter, Kõporosi János
vágó: Kabdebó Katalin
A film értékelése: 10/10 (7 szavazat)
Értékelje a filmet!

A 7 év egy szokatlan családtörténet: a kilencvenes évek közepén, a csömöri rehabilitációs központban értelmi sérült fiatalok szabadon létesíthettek párkapcsolatot, házasságot köthettek és gyermekeket is hozhattak a világra. Ez a Magyarországon ma is egyedülálló kezdeményezés körülbelül egy tucatnyi gyermek születését eredményezte.
A dokumetumfilm egy család életét követi: a Sántha házaspár házasságkötésétõl 1997-tõl, egészen addig míg elsõszülött fiúk Laci elérte a 7 évet. A film a család megpróbáltatásait mutatja be, ahogy két gyermekük nevelésével, anyagi problémáikkal kûzdenek, miközben a film középpontjába egyre inkább az a kérdés kerül, kinek az emberi jogai fontosabbak: az értelmi sérült szülõké, vagy az egészséges gyermeké? Ki képviseli a gyermekek érdekét?
10/10
anna48 2008 febr. 05. - 14:51:30 10/10
"Csatlakozom az elõttem szólókhoz"... azzal a megjegyzéssel, hogy nagyon sajnálom de csak a 3. részt láttam a sorozatból. Talán lesz alkalom ismétlésre...
Még csak annyit, valóban rendkívül fogas kérdés hogy mi lenne a gyerek érdeke. A családban hagyni ahol megszületett, mert (kimondatlanul is), 'ez a sorsa', vagy más környezetbe helyezni ahol több segítséget kap és jobban ki tud teljesedni.
Nem tudom volna-e kettõ közötti megoldás, egy olyan bentlakásos iskola, ahol a hétköznapokat töltené és ahonnan hétvégekre mindíg hazamehetne.
Persze végtére is, mi a gyerek valós érdeke? Az hogy minél produktivabb tagja legyen a társadalomnak, vagy hogy boldog legyen?
10/10
j.anikó 2008 jan. 28. - 23:58:09 10/10
Hát, én személy szerint nagyon sajnálom a gyerekeket! :( A film készítõinek gratulálok!Nagyon tanulságos....
10/10
Ibolya31 2008 jan. 22. - 01:01:10 10/10
Nagyon érdekes és csodálatos dokumentumfilm.
Jó látni,hogy ennyi ember segít az elesetteken.Viszont valóban jó kérdés mi lesz majd ezen sérült felnõtek egészséges gyermekének sorsa ebben a kilátástalan világban.... Nagyon várom már a következõ részt és hálás vagyok a szerzõknek ,hogy elkészítették ezt az értékes,megható filmet a Sántha családról.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu