80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal

Bakancslistához adom
La vuelta al mundo de Willy Fog
6 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol-japán rajzfilm sorozat, 24 perc, 1981

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Willy Fog fogadást köt klubjában, hogy nyolcvan nap alatt megkerüli a Földet. Mivel angol úriember létére egyik fő erénye a pontosság, jelentős pénzösszeget kockáztatva megfogadja, hogy Kelet felé elindulva Európa, Ázsia, a Csendes-óceán, Észak-Amerika és az Atlanti-óceán keresztülutazásával pontosan nyolcvan nap múlva a klubba fog visszaérkezni. Tüstént nekiáll csomagolni, hogy új inasáva, Rigódonnal és kis barátjával, Ticoval útra keljenek. Dolgukat azonban nehezíti Transfer, egy galád figura, akit Fog klubbéli ellenlábasa fogad fel, hogy ahogy csak lehet szabotálja Fog útját, valamint nyomában lohol még Dix, a Scotland Yard nyomozója, lomha társával, Bully-val, akik le akarják tartóztatni, mert Fogot gyanúsítják az Angol Bank kirablásával. Kalandos útjuk során megmentik Romy hercegnőt is, hogy együtt utazzanak tovább, és a kalandok folytatódnak, miközben az idő folyamatosan szorít...

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Impia 2014 márc. 19. - 11:51:19
Szomorúan hallottam, hogy a napokban meghalt Hacser Józsa színmûvésznõ, aki a mesében Ticót szinkronizálta. Idén lett volna 83 éves. Nyugodjon Békében!
Impia 2014 márc. 19. - 11:45:25
Nem tudom megnézni ezeket a videókat.
JGézaJ 2014 jan. 11. - 07:57:35
Most megy megint a TV2-n (kereskedelmin), azonban megváltoztatták, már itt is ugyanaz a változat megy, mint amelyiket az m2 is szokta vetíteni, a felújított.
9/10
aMGee 2013 nov. 17. - 10:52:56 9/10
Gyerekkori nagy kedvenc és szerintem az egyik legjobb feldolgozás mind a mai napig!
atticusworld 2013 nov. 05. - 15:46:09
Hogy Willy Fog SPANYOL hangját Claudio Rodríguez adja vagy más, azt hiszem, nekünk magyaroknak édesmindegy. Annál inkább fontos viszont tudnunk, ki kölcsönzött MAGYAR hangot a fugurá(k)nak...
10/10
offtopic
_Freddy_ 2013 szept. 04. - 18:14:16 10/10
Ha valaki felveszi az Utazás a föld középpontjába részeket, vagy esetlek tud forrást adni, hogy honnan tudnám letölteni magyarul, azt nagyon megköszönném. :)
Marvin02 2013 aug. 29. - 05:22:20
A földgömbhöz visszatérve: A készítõknek semmi köze a földgömbhöz, nem álmodták hozzá. A földgömb a BRB International lógója és azért változott meg, mert az m2 felújított változatot ad. '83-ban még azt a földgömböt használták, amit a tv2-n láthattatok, a felújítás idején pedig a jelenlegi animációval készült földgömböt tették a saját gyártású produkciók elejére. Ezért kizárólag a BRB-t lehet hibáztatni, de a fejesek gondolom nem tartották olyan fontosnak a régi megtartását. Olyan ez mintha egy régi Universal-filmnél (ahol szintén földgömb a lógó) a felújításkor megváltoztatnák a lógót. A Universal-filmeknél pl. már sokszor a lógó alatt lehet hallani a film zenéjét. Ez valakinek vagy feltûnik vagy nem. Én a Willy Foggnál nem vettem észre. Nekem elég volt az, hogy végre a spanyol énekkel hallom és nem a DVD-s angollal.
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 18:40:38
Kár, hogy nem lehet hozzászólást módosítani/bõvíteni így csak új megjegyzést lehet...
Szóval a Wien film 1938-tól 1985 -ig mûködött/létezett a filmgyártásban.
Egy tipikus és klasszikus mesefilm ami ott készült , pl Maja , a Méhecske.
Na az Osztrák-Japán mese...
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 18:19:52
Annyit hozzáteszek, hogy a Borgiákban vannak magyar érdekeltségek is...Még mielõtt valaki letámad:)
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 18:16:10
Kicsit a Nils-hez visszatérve és kicsit off de mégis kapcsolódik ehhez a témához még.
szóval Az Osztrák Apolló stúdió és a Japán Gakken stúdió adott helyet a munkálatoknak. Jó példa erre aki lejjebb írta az Etyekwoodos hasonlatot. Tehát igen, kiteszik a helyet ahol a körülményeket biztosították. De ezért fizetnek azok akik az egész innovációt véghezviszik. Nem az osztrákok készítették a filmet ezt nem szabad összetéveszteni ezzel. Mint ahogy nem mi magyarok készítettük a Hellboy 2-õt, a Borgiák sorozatot, Vagy a Katedrális seriest sem. Csupán biztoísítottunk egy helyszínt. De megpróbálok egy más példát mondani. A Philips tv holland inováció, holland fejlesztõmérnökökkel, holland beruházás stb alapján. De magyarországon van Philips tv-gyár (bár azt hiszem idén bezár.:)) és itt összeszerelik munkások . De ez nem magyar gyártmány, nem magyar érdem, és nem magyar fejlesztés. Valószínûleg hiába írom le ezt Andronak mert egy Openinges logo nem engedi meg neki hogy kicsit periférikusabban vizsgálja ezt a tényt de ez van.
Carolin80 2013 aug. 25. - 17:34:26
Kicsit nevetséges hogy az openinggel jön. Akkor ha ezt az analógiát követjük a Nils Holgersson lehet hogy török, Izraeli, Lengyel, Francia stb mert fenn vannak az adott országok openingjei a youtubon. Az le se esik neki, Hogy a srác által belinkelt Portugal Wiki is a spanyol eredetet bizonyítja. Be van fordulva ilyenkor... görcsöt kapott...
10/10
Anonymusz88 2013 aug. 25. - 17:29:35 10/10
Szerintem is spanyol-japán. Nem értem mi a különbség a spanyol meg a portugál nyelv között, de szerintem is 100%, hogy spanyol nyelvû, ahogy a legtöbben állítják.
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 16:25:51
Egyébként a sorozatot portugáliában elõször csak 1984-ben mutatták be, majd azután számtalanszor megismételték. A spanyoloknál másfél évvel elõbb került a képernyõre, ami már önmagában árulkodó, hogy ha portugál lenne, akkor nem vinnék át a szomszédba hogy nézegessék csak. És úgy tudom a világon is elõször a spanyol televízióban vetítették. De ez csak egy kis kitérés...:)A sorozat zenéjét a Mocedades Spanyol énekcsoport adja elõ!
Carolin80 2013 aug. 25. - 16:01:34
Mindegy Androsama szerint ezek biztosan spanyolnak álcázott portugálok.:) Õ okos és megingathatatlan .:) Az van a profiljában hogy író azt az egyik magasröptû megjegyzése amit most néztem mert kíváncsi voltam ki ez a filmesztéta, ez szerepel például.:) Idézem

"Ja, és még valami. Se kaját, se innivalót sosem vettem, ha moziban jártam."


Igen egy írót ilyen kiforrott mondatokat használ. De segítek " Kaját és innivalót sem vettem, ha moziban jártam"
vagy "Sosem vettem kaját és innivalót, ha moziban jártam."

ha a magyar nyelvben dialektikai illetve lingvisztikai demenciában szenved, akkor nem szabad a spanyol és portugál nép megkülönböztetését elvárni tõle...
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 15:26:33
Igen. emiatt félreérthetõ ez tény. De nem szabad és nem is érdemes elvitatni a készítõk , írók , zeneszerzõk érdemeit.
Visszatérve a Willy Foggal egyébként a fejlécben az is beszédes, hogy kik a rendezõk.
Luis Ballester Bustos, Fumio Kurokawa Ugye Spanyol És Japán.
a Producerek.:Claudio Biern Boyd, José Luís Rodríguez (Spanyolok)

Az összes szeplõ.: (szinkron:)
szereplõ:
Claudio Rodríguez (Willy Fogg)
Gloria Cámara (Romy)
Manuel Peiró (Rigódon)
Rafael de Penagos (Dix)
José Luis Marín (Bully)

Spanyol színészek...
offtopic
zottyo534 2013 aug. 25. - 14:43:46
És én mit tudjak ebben az esetben csinálni kérem? A 46-os hozzászólásban ismertem el, hogy nem is osztrák. Mivel nem áll szándékomban gyerekmûsorokról kutakodni a diplomához, csak 10 éves koromban láttam, így az egy ujjal is könnyen elérhetõ információforrásoknál nem ások mélyebbre.
Pl: http://www.imdb.com/title/tt0296386/
"Details
Official Sites:
STUDIO PIERROT CO., LTD. (japanese) [Japan]
Country:
Japan | Austria
Language:
Japanese
Release Date:
9 January 1980 (Japan) See more » "
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 14:23:34
Szia. A Nils az Svéd-Japán.És Cseh produkció.

Svéd írónõ mûve valóban.(Selma Lagerlöf) ami alapján készült a Japánok által késíztett animáció. És a zenét Pedig egy Csehszlovák (ma már Cseh) zeneszerzõ komponálta akit szerintem nem kell bemutatni..(Karel Svoboda). Így áll össze a hármas produkció!
pampaliniboy 2013 aug. 25. - 13:50:18
Szia azért reggeltem mert abban segítek neked kicsit, hogy tisztábban lásd a Willy Fog eredetét. Soha nem volt Portugál. Ha gondolod személyesen is bebizonyítom dokumentumokkal mert egy beszámolót kellett írnunk anno róla fõsulin egy filmtörténeti elõadáshoz. Talán hogy hirtelen bebizonyítsam neked, az eredeti lektorált Portugal Wikipedia is Spanyol Produkciónak nevezi. Ez kb Olyan lenne, mintha mi magyarok a Dr. Bubóra a Wikipediankon azt mondanánk hogy Román...

http://pt.wikipedia.org/wiki/A_Volta_ao_Mundo_em_80_Dias_com_Willy_Fog
offtopic
zottyo534 2013 aug. 25. - 13:09:05
Hogy is képzelhettem osztráknak, mikor csak annyiról van szó, hogy valakinek az osztrák rokonai hemzsegtek a stúdióban
Carolin80 2013 aug. 25. - 12:55:28
Pontosabban hogy értsd. A Wien mag a Gakken adtak technikai hátteret, ahol elkészítenek, stb. valamit megfelelõ technikai eszközökkel. Mint pl magyarországon Etyeken Megcsinálnak egy filmet mert adunk hozzá eszközöket. De ettõl még a Hellboy 2 azért mert Production Etyekwood, még nem magyar produkció.:)
Összes hozzászólás