9 - A szám hatalma

Bakancslistához adom
The Nines
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai misztikus film, 100 perc, 2007

Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

A film három különböző történetre oszlik, melyben ugyanazokkal az emberekkel találkozhatunk. A rab egy bajba jutott tévésztár történetét meséli el, aki háziőrizet alá kerül, és sajtóreferense valamint szomszédnője jelenti az egyetlen kapcsolatot számára a külvilággal. A Valóságshow egy félórás színfalak mögötti videóra emlékeztet, amelyben egy internetes reality show kulisszatitkaira kapunk rálátást. Végül a Tudás, melynek középpontjában egy elismert videójáték-designer és családja van, akiknek az autója lerobban egy erdő középen. Azonban a misztikus, csavaros és megdöbbento események, azaz a film igazi lényegére a három rész összekapcsolása adja meg a választ.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
pihes máj. 16. 15:38:20 1/10
Kínos ez, csak erőlködve ment le.
Egyik rész se tetszett az egészből!

1/10
zsotis 2016 szept. 25. - 23:27:34
Spoileir!

CSak én látom így.... Szerintem meg roppant egyszerû a film lényege.Semmilyen misztikus földöntúli mondanivalója nincs a filmnek.Egyszerû.Egy Számítógépes program,játék pl(smis vagy mi)tervezõi és résztvevõi voltak(Ryan és Hope is kilences volt) egyszerre ami már a kilencvenedik verzió volt.
barna pólós 2016 aug. 06. - 09:34:07
Ez egy misztikus film, ha úgy tetszik, kicsit sci-fi-szerû. Ha szereted ezt a mûfajt, akkor szerintem érdemes megnézni, elég titokzatos film, csak a végén derül ki, mirõl van szó pontosan. Én nagyon szeretem az ilyen filmeket (lásd még: Dark City, Memento, Játsz/ma stb., de ezeken belül is inkább a sci-fikre hasonlít). Ez is felkelthette volna a figyelmedet a leírásban, ha szereted az ilyen típusú filmeket:

"Azonban a misztikus, csavaros és megdöbbentõ események, azaz a film igazi lényegére a három rész összekapcsolása adja meg a választ."

Mivel nem nézted meg, nem fogod tudni, mi volt az Õsrobbanás oka a filmben. Szerintem a 6-os átlag kevés, nagyon jó film, a gyenge megvalósítás ellenére is nagy ötlet, 9/10.
3/10
stupek2 2016 aug. 06. - 01:09:07 3/10
Megfogadtam, ha egy film elsõ 20 perce nem köt le, akkor kár megnéznem. Ennél a filmnél is így jártam. 23 percig bírtam az összefüggéstelen párbeszédet.
3/10
olahmiki1959 2015 aug. 29. - 03:55:44 3/10
Jó színészek, szép operatõri munka, érdekes alaphelyzet.
Minden adott volt tehát ahhoz, hogy ez egy jó film legyen.
Nem lett az, sõt, a vége miatt egyenesen nevetségessé vált a sok erõfeszítés, a rengeteg magasröptû duma, a bonyolult cselekményvezetés.
A rendezõ, meg a forgatókönyvíró sokat akartak markolni, - gondolták, most aztán megcsinálják az "intellektuális nagy filmet" - a végeredmény pedig egy kaotikus, teljesen értelmetlen, katasztrofálisan megvalósított, lilagõzös agyrém lett, ez a befejezés pedig visszamenõlegesen megkérdõjelezte az egészet.
És ezen még a jó színészek sem tudtak segíteni.
Teljes gáz...
1/10
bladerunner303 2015 jún. 15. - 23:02:06 1/10
Hát ez sz@r volt.

Kevesebb anyagot kellene tolnia a rendezõnek és akkor lehet kitalálná, hogy mit is akart mondani és nem Voltaire-tól lopott idézeteket tolna be a film végére (létezõ világok legjobbika)

Aki rám hallgat nem nézi meg.
zimzum1111 2015 jan. 22. - 01:55:23 Előzmény ThePhoenix
Ennyi... :)
ThePhoenix 2013 ápr. 27. - 02:26:56
A rejtvények lényege, hogy meg kell fejteni. A komoly filmek lényege, hogy te bontsd ki, mi van a kép mögött. A film, a szereplõk, a sztori: csak csomagolás. Ha egy filmet szeretnénk megérteni, nem elég eljutnunk odáig, hogy mi is volt a sztori, hogyan állt össze filmmé. Mert az még mindig csak a csomagolás. Az még mindig csak egy szemléltetõ eszköz. Az a gond korunk nyugati világával, hogy elfelejtettek gondolkodni, képekben, szemléltetésekben, hasonlatokban. Ezért ha valaki egy érdekes történetet mesél, legtöbben csak arra koncentrálnak, hogy megértsék és egészében lássák a történetet. De a történet elmesélésének nem ez volt a célja.
Ez a film egyedülálló módon szemlélteti néhány alapvetõ igazságot: 1. milyen nagy utat tesz meg az ember, minden egyes ember, mire rátalál valódi önmagára, arra, ki is õ, és honnan jött, miért van ezen a világon; 2. bár bizonyos szempontból jelentéktelenek vagyunk, csak egy a sok tízmilliárdból, aki eddig élt a földön, mégis szubjektíven nézve mind a magunk világának 9-esei vagyunk: igenis eldönthetjük, hogyan akarunk élni, függetlenül attól, hogy milyen "sztoriban" szereplünk, hogy fagyiárusok vagyunk, vagy könyvelõk, vagy ûrhajómérnökök, ez nem számít annyira, mint az, hogy milyen elvek szerint éljük az életünket, és igyekszünk-e beleilleszkedni az univerzumba; 3. bármilyen intelligensek vagyunk is, akkor is CSAK 9-esek vagyunk! Alig 150 évvel ezelõtt az ember nagy éljenzés közepette megölte Istent, "Igen, ez az, emberek, mi vagyunk a világmindenség legfensõbb lényei, senki sem parancsol nekünk!" És azóta is szeretünk Istent játszani, ki-ki a maga szférájában, van aki kicsiben, otthon, van ki a munkahelyén, és mindig vannak néhányan, akik nagyban játszanak. Csak elfelejtjük, hogy egyikünk sem a Mindenható, hiába hoztuk létre a saját kis világunkat, irányítjuk a körülöttünk élõket, kicsit ki kellene nyitni a szemünket, és messzebbre nézni. Vagy épp felszállni, és fenntrõl lenézni saját magunkra, megnézni ezt a mûsort itt lenn: ennyi "isten" nem lehet egyszerre! És lám, a világ bizonyítja is, hogy ez a sok "isten" nem igen fér meg együtt békében. Akkor lenne végre harmonikus a földi élet, ha minden egyes ember elismerné a saját korlátait, és hogy hol a helye, és ott is maradna.
...szóval arra jók az ilyen filmek, hogy ha az embernek magától nem jutott eszébe pl. ilyesmiken gondolkodni, akkor ennek kapcsán kezdjen el. Egy másik film kapcsán meg valami más nagy kérdésen. Mert ha csak odáig terjed az életünk, hogy eszünk, iszunk, egyebek, akkor igencsak lecsúsztunk a pontozásban.
merkel 2012 dec. 15. - 19:49:29
Nem mondanám, hogy gondolkodós, mert a szánkba rágják, hogy mi a helyzet, de a film érdekes addig, vagyis majdnem a végéig. Például érdekes volt, amikor a csaj elkezdett egyszercsak 9-ezni a fõszereplõnek. Lehetne eseménydúsabb, és kicsit jobban megcsinálva, mert az alapötlet különben hatalmas. Ilyen durván még egy film sem magyarázta meg a létezést. Ami a legnagyobb baromság, az a koala. Azt igazán kihagyhatták volna.
10/8.5
8/10
bigcroker 2012 dec. 15. - 15:31:44 8/10
a film jó! az alapötlet kiváló, a színészek jók, a cselekmény kissé kaotikus, de a végén minden a helyére kerül (úgy nagyjából:) nem tucatfilm, hanem kissé figyelõs, gondolkodós. látom ez néhány embert megzavart:) nem lehet mindenkinek ez a "kedvenc" filmje de erre 1-2 pontot adni az azért számomra elgondolkodtató.................;)
AvatáR Gil Maerth 2012 dec. 10. - 16:01:01
Így másodjára volt pár szíven ütõ mondat. És van a mélyén egyfajta mondanivaló is.
10/10
offtopic
bindu 2012 dec. 10. - 15:56:31 10/10
Végre egy jó film!
Ez olyan... "igaz" film. És érdekes is. Nekem nagyon tetszett, és jólesett! És a vége tényleg szép volt.
Ilyen a világ.
Csak hát az emberek ezek szerint (kommentek) tényleg a béka segge alatt vannak manapság spiritualitás terén - sajnos...
1/10
Catherine Boyd 2012 okt. 07. - 23:08:03 1/10 Előzmény feketevipera
Az én véleményem a filmrõl konkrétan ugyanez.
7/10
Vérone1992 2012 aug. 07. - 12:33:52 7/10
Nagyon zavaros...
5/10
efdorina 2012 júl. 06. - 19:56:34 5/10
A film vége nekem egy "ez meg mi a franc volt? Most vicceltek velem?" Mélyebb tartalmat is kellett volna látnom, vagy csak annyi amennyit elmondtak? Végig fenntartotta az érdeklõdésemet, sõt, még arra is gondoltam, hogy ezt még egyszer meg fogom nézni, hogy még jobban értsem az összefüggéseket. De egyszerûen kiábrándultam, valahogy többet vártam a végétõl.
1/10
atlankis 2012 jún. 30. - 11:47:43 1/10
Szeretem a misztikus filmeket de ekkora zagyvaságot még nem láttam! Nem ajánlom senkinek. Persze az ilyen megapirannyás szaroknál jobb egy fokkal:)
lenccs 2012 ápr. 10. - 14:15:36 Előzmény tibicamon
Hejje, pontosan ugyanezek voltak az én gondolataim is a film végén:-) A sztori menetét értettem, csak a mondanivalót nem láttam mögötte...nekem elbújt...
1/10
pillangókisasszony 2012 ápr. 09. - 05:20:30 1/10
Jól indult,fenntartotta az érdeklõdésem jó 40 percig,aztán a realitys résznél kezdtem elveszteni a vonalat.A 3.fejezetnél lehetett tudni mirõl is van itt szó,de reménykedtem hogy nem ennyire béna.A végkifejlet elképesztõ hülyeség.Nem tudom hogy lehet ekkora marhaságot kitalálni.Tiszta katyvasz volt,nem tudtam mit is nézek.
A kislány nagyon ismerõs volt végig,nem tudtam ki õ,vagy honnan ismerem.Hát Dakotára emlékeztetett ennyire :)
AvatáR Gil Maerth 2012 ápr. 04. - 09:47:54
iparosmunka.
Most aztán összeülhetnek a misztikusok, materialisták, deisták és minden rendû rendû-rangú filozófusok
Megbeszélni a Sors, a Szabad akarat meg hasonlók témakörét.
:)
(Csak könyörgöm Hegel-t ne hozzuk elõ, mert attól sikoltozva kirohanok a világba :(

Kissé LOST-os jellegû.
érdekes lehet egy ekkora hatalom, utoljára a Marvel-es Titkos háborúban láttam valami hasonlót, TÚLONTÚLi címen.
hmmmmmmmmm

10/5, 6 ha szeretjük a LOST-ot (amit szerény véleményem szerint úgy a négyes szériánál kisiklattak :(
Ezüstliliom 2012 ápr. 03. - 19:51:59
Nagyon egyet tudtam érteni a szereplõkkel, mikor az ugrálóvárat nézve azt mondták: "úgy érzem, rossz korban születtem".:)))
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu