Film

9-es terv az űrből /Plan 9 from Outer Space/

amerikai sci-fi, 79 perc, 1959 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

53 szavazatból
Szerinted?
Nem, szó sincs tréfáról: a 9-es terv az űrből című filmet tényleg minden idők legrosszabb mozgóképes alkotásának kiáltották ki, ami nem is csoda: minden idők legrosszabb rendezője, a halhatatlan Edward D. Wood Jr. bábáskodott felette.

A filmben minden megvan, ami méltóvá teszi a megtisztelő címre: jó pár nem-éppen-különleges effektus, szaténblúzban feszítő ufók, madzagon le-felrángatott repülő csészealjak, melyek a kilencedik gyilkos tervvel igyekeznek meghódítani a Földet (hiszen az első nyolc terv befuccsolt), zombik hadserege (vagyis valójában háromé), és végül, de nem utolsó sorban Lugosi Béla felülmúlhatatlan utolsó alakítása (akinek szerepére halála után a rendező masszőre ugrott be).

Ez a valóban páratlanul egyedi film, Ed Wood Aranypolgára, valójában himnusz mindazokhoz, akik valaha is megpróbáltak létrehozni valami igazán értelmeset és maradandót- ám végül bődületesen mellényúltak.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


október 11. 21:39
Hat, ezt nem tudom megnezni. Utoljara az Alkonyat c. filmmel jartam igy, vagy ot reszletben neztem meg.

En is ugy jartam, mint a krtikia iroja, az Ed Wood-film utan probalom megnezni, de ugy husz perc utan kikapcsoltam. Johnny Depp tenyleg van olyan jo szinesz, hogy a film utan elhittem, ez a film csak valami meltatlan sors miatt kerult a legrosszabb filmek elere. Hat nem. Fogcsikorgatoan rossz.
Adok neki meg egy eselyt, hatha most sikerul, de nem tudom....vegulis, a maga modjan klasszikus, es ugye a "legrosszabb" cimket sem konnyu elerni, en is eleg sok peldara emlekszem, szoval csakazertis megprobalom ujra.


május 13. 16:08
5 /10 Paródiának elmegy.

Összes hozzászólás