9/11 - A terror napja

Bakancslistához adom
On Native Soil
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 115 perc, 2006

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

A dokumentumfilm a szeptember 11-i New York-i terrortámadásról a 9/11 Bizottság meghallgatásai alapján rekonstruálja az eseményeket. Az utólagos vizsgálatok számos olyan hiányosságot tártak fel a biztonsági rendszerben, ami lehetővé tette ennek a páratlan katasztrófának a bekövetkeztét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2013 szept. 07. - 09:28:50
offtopic
hmt88 2012 okt. 08. - 09:38:36 Előzmény jani-wan
Nem azzal van baj, aki többek között Micheal Jacksont hallgat, hanem azzal, aki minden külföldi szennyet úgy szív magába, hogy közben a magyar népzenét már nem is ismeri, ugyanakkor kiröhögi. Azokat már sikerült teljesen elidegeníteni a saját kultúrájuktól (ami a globalizmus célja).
És nem arról van szó, hogy más kultúrák értékei nem méltók tiszteletre és csodálatra, hanem hogy a miénket a mi felelõsségünk megõrizni!

Az általánosítást illetõen igazad van. (és örülök, hogy csak részben nem értesz egyet)

"Amerikai" alatt valójában azt a mûanyag, hamis értékrend-dömpinget értettem, ami a globalizmus szárnyán onnan ered (és tudatos manipuláció áll mögötte). Én csupán a tendenciára hívnám fel a figyelmet, ami végsõ soron borzalmasan káros.
- Az ateizmus hirdetésével és párhuzamosan az egyházak hitelvesztésével leépítik az emberek hitét.
- A globálisság hangsúlyozásával és az "értékrend-importtal" felszámolják a nemzeti kötõdéseket.
- A szinglilét, a pornókultúra és a homoszexualitás reklámozásával a család értékét ássák alá.
- A pénzközpontú világ, ahol az opportunista, elvtelen nyerészkedõk érvényesülnek a legjobban, kitörli a szótárból a tisztesség, becsület, felelõsség szavakat, és nem mellesleg az egész világ prostituálódik (megint némi túlzással élve, de sok esetben szó szerint).
- Kis hazugságokkal szoktattak hozzá bennünket a hazugsághoz, most már a nagyokon sem kapjuk fel a fejünket, ráadásul hazugság nélkül nem is lehet boldogulni a mai világban.
És ne mondják nekem váll rándítva, hogy a világ már csak ilyen, mert az olyan, amilyenné alakítjuk. Akit elidegenítenek ezektõl az értékektõl, megtagadva saját kultúráját, szabadnak érzi magát, holott csak üres lett.
És a legszomorúbb, hogy ma ez számít értéknek!
jani-wan 2012 okt. 02. - 20:47:00 Előzmény hmt88
"már amerikai .... ami módszeresen irtja ki a legfontosabb emberi értékeket és kötõdéseket, úgymint: hit, család, hazaszeretet, becsület, tisztelet, felelõsség.

Rosszul látom...?"

Szerintem részben.
Az amerikaiak rendkívüli mértékben képmutatóak hit, család és hazaszeretet tekintetében, illetve egy jó részük valóban vakon hisz ezekben az értékekben.
Ezt erõsítendõ, a média jelentõsen befolyásolja az amerikaiakat, ami jól megfigyelhetõ az amerikaiak tömegei által követett sportesemények alkalmával, ahol nincs olyan mérkõzés (MLB, NFL, NBA, NHL stb...), ahol ne játszanák el a mérkõzés elõtt az amerikai himnuszt, vagy adnák elõ a God Bless America-t, esetleg mindkettõt.
A haderõ tagjai elõtt is sok esetben tisztelegnek a közvetítések alkalmával, és hálásak nekik hogy "védik" az országukat.
Azonfelül, ha valaki meghallgatja a játékosokkal, edzõkkel stb... készült interjúkat, biztos hogy elõbb-utóbb elõkerül isten és a család is.

Ezek az értékek bizony bekerülnek a filmekbe is, de ugye nem minden filmnek ugyanaz a témája, így sokukba nem is kerülhet bele. Éppen ezért egy zombis, hentelõ filmben talán nem érdemes ilyen értékeket keresni, de nagyon sok film igenis tartalmaz ilyen jellegû mondanivalót.

A zenéhez annyit tennék hozzá hogy semmi baj sincs azzal ha valaki inkább Michael Jacksont (amerikai) hallgat mint Dopeman-t (magyar) :D

A gyorséttermek tökéletesen szolgálják a fiatalok gyors életvitelét, de ez szintén nem jelenti hogy mindig ott esznek, és nem dobnak be egy jó kis töltött káposztát idõnként családi ebéd keretében.


Egy szó mint száz, általánosítani nem lehet és nem is szabad.
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 30. - 12:36:20
Nem volt válasz, frédibéni, a válasz az érvekkel alátámasztott kifejtés lett volna erre a kérdésre:
Nos - ha te RÜHELLED MAGYARORSZÁGOT, akkor miért laksz itt? Miért nem költözöl el innen? Miért beszélsz még mindig magyarul? Miért nem fogadod meg Gyurcsány tanácsát: El lehet menni!?
Ezt önállóan, pár mondatban próbáld meg kifejteni!
Nem voltál képes kifejteni! Hol vannak az érvek, frédibéni, arra kérdésre, hogy miért RÜHELLED Magyarországot? Nem tudod? Hm?
Vagy talán a magyarul való olvasás is nehezedre esik? Vagy csak úgy általában az elméd használata túl nehéz?
És a Kanári-szigeteket miért érzed hazádnak? Ezt is fejtsd ki pár mondatban, értelmesen! Már ha képes vagy rá! Talán semmilyen kérdésre nem tudsz érvekkel válaszolni? Hm? Csak legfeljebb másoktól lopkodsz vendégszövegeket?
És miért nem mentél már eddig is el? Mit keresel még mindig itt? Miért csak készülõdsz, miért csak célozgatsz a Kanári-szigetekre? És konkrétan mit jelent az, hogy csomagolsz? Mikor indulsz?
offtopic
fredi60 2012 szept. 30. - 11:05:57 Előzmény mandulavirág
Nem érvmenet volt, csak válasz a hozzászólásodra! :)
Egyébként, ha tényleg érdekel: a Kanári-szigetek a végcél.
offtopic
hmt88 2012 szept. 28. - 21:15:06
A legfontosabb dologban egyetértünk. Én csak azért papolok itt, hátha gondolkodóba esik még valaki, aki eddig nem tette, és akkor már megérte, még ha közben lehülyéznek is.
hmt88 2012 szept. 28. - 20:02:52
Csak az a kérdés, hogy az elõtt vagy az után, hogy elveszik a gyermekeink jövõjét?


A témához is hozzászólva (hogy legyen egy kis "ON" is):

Pontosan egyikünk sem tudhatja, mi történt és kik állnak mögötte, ezért a találgatások egyelõre megmaradnak az "összeesküvés-elmélet" szintjén.
Viszont nyilvánvaló kételyek felmerülnek a hivatalos sztorival kapcsolatban, mely nem magyarázza hitelesen a WTC 1 és 2 - egyértelmûen irányított robbantásnak tûnõ - összeomlását (l. az acélszerkezet megolvad, de az útlevél ép marad, stb.), és még annyira sem a WTC 7 ledõlését. Nem beszélve a Pentagonról, ahová szemmel láthatóan nem Boeing csapódott (l. a teljes géptest megsemmisült, de az összedõlt irodák berendezése nem...).
offtopic
hmt88 2012 szept. 28. - 19:34:47
Sajnos azt veszem észre, hogy Magyarországon ma felnõ egy generáció, aki már amerikai. Nemzeti kötõdései nincsenek, a konzervatív értékeket elveti, saját történelmét már nem is ismeri. Agysorvasztó amerikai zenét hallgat, amerikai gyorsétteremben szemetet zabál, amerikai filmekbõl tanulja a hamis értékrendet. Ahhoz kötõdik, az mutat neki mintát. Így az amerikai (globalizált) "kultúra" válik a részévé, ami módszeresen irtja ki a legfontosabb emberi értékeket és kötõdéseket, úgymint: hit, család, hazaszeretet, becsület, tisztelet, felelõsség.

Rosszul látom...?
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 28. - 18:04:21
Nem aggódom. És lám-lám, íme egy újabb logikus érvmenet fréditõl. Tõled ennyi telik.
Amúgy hová lesz az indulás? Mely országot érzed hazádnak?
offtopic
fredi60 2012 szept. 28. - 15:53:10
Ne aggódj, lassan már csomagolok. :)
offtopic
mandulavirág 2012 szept. 28. - 14:09:24
Nézd, frédibéni, azt már látom, hogy MÁS VÉLEMÉNYÉT szolgai módon képes vagy tolmácsolni. De mi a TE VÉLEMÉNYED? Képes vagy valamirõl ÖNÁLLÓAN VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTANI? Én tõled ilyesmiket olvastam: Ez hülyeség! Ez baromság! És kész, ezzel ki is fújt az önálló frédi-intelligencia. Meg erre emlékszem:
vlaci555: Én indítanék egy új mûsort: Magyarország, rühellek!
fredi60: Egy nézõt már találtál!
Meg egy másik önálló eszmefuttatásod: Egy születés=egy ember halála.
Nem szoktalak elolvasni (hogy ne kapjak hányingert), de ezekbe véletlenül beleakadtam.

Nos - ha te RÜHELLED MAGYARORSZÁGOT, akkor miért laksz itt? Miért nem költözöl el innen? Miért beszélsz még mindig magyarul? Miért nem fogadod meg Gyurcsány tanácsát: El lehet menni!?
Ezt önállóan, pár mondatban próbáld meg kifejteni!
offtopic
fredi60 2012 szept. 28. - 13:43:28
Nekem az is elég, ha innentõl már ismered a szót és jelentését. :)

"zt a szót viszont nem értem"
offtopic
hmt88 2012 szept. 28. - 12:29:13 Előzmény fredi60
El kell ismernem, ennek volt információ értéke számomra. Viszont érdemben nem a gondolatom magvára reflektáltál, sokkal inkább vakvágányra tetted azt.
offtopic
Sz. Péter 2012 szept. 26. - 19:38:02
"Egész emberekre lenne szükség"

Értem én a logikádat, csak nem vagy elég tájékozott a magyar viszonyokban.
Ilyen emberek tudod kik lesznek (majd)? A mi gyerekeink. Akik talán látnak majd követendõ külföldi példát és azok alapján járnak majd el mint politikusok.
De még most, az elmúlt 20 év árnyékában (az akkoriak meg a szovjet elnyomás árnyékában voltak) élünk illetve élnek a mostani politikusaink.
Mert hiába "narancsszínû" vagy "piros" az illetõ vezetõ. Mind a szociban nevelkedett, azt a példát látta.
offtopic
fredi60 2012 szept. 26. - 17:47:58
"Népnévbõl képzett igénk kevés van. A magyarkodik és a cigánykodik a köznyelvben elterjedt. A népnyelvi bolgárkodik ~ bulgárkodik 'kertészkedik', 'zöldségtermesztéssel foglalkozik' ismert a Sopron megyei Mihályiból, a Bihar megyei Bélfenyérrõl és a Csanád megyei Földeákról. Mivel a három község egymástól nagy földrajzi távolságra fekszik, a szavak valószínûleg egymástól függetlenül képzõdött helyi fejlemények.
Németh László bukaresti élményeirõl írja (1935): „A kocsma, amely úgy magyar, ahogy ez román, Budapesten el sem képzelhetõ. Falak, söntés, asztalok, személyzet nem románkodnak." A románkodik itt azt jelenti, amit magyar környezetben a magyarkodik, az álnépi stílust. Föltehetõen az író saját és egyszer használt szóalkotása, mert máshol nem találkozni vele. Ám épp arról tanúskodik, hogy hasonló alakok tetszés szerint alkothatók, a többi népnév azonban egyelõre ellenáll a hasonló szóképzésnek, pedig például a németkedik, spanyolkodik, finnkedik stb. elképzelhetõk, és formailag megfelelnek nyelvünk törvényeinek, de semmit sem fejeznek ki és ténylegesen nem léteznek. Egyetlen kivétel akad csupán, a lengyelkedik."
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/nemesek-polgarok/ch04s03.html
offtopic
fredi60 2012 szept. 26. - 17:46:24
magyarkodik = magyar voltát fitogtatja

"a Bach-korszak besúgói jelentéseibõl (1856 k.) származó magyarkodás szó, mely a pesti nem m-ok föltûnõ magyar ruha, bajusz, stb. viseletérõl szólt, 1945 u. „magyar voltának fitogtatása” lett"
http://lexikon.katolikus.hu/S/sz%C3%B3m%C3%A1gia.html

"39. A magyarkodás

Azok a honfitársaink, akik nem a magyarságból származnak, a magyarsághoz való tartozásukat igen gyakran külsõségekkel szokták hangsúlyozni. A magyar lelket azonban nem lehet olyan könnyen felvenni, mint a magyar nevet, nyelvet, vallást, hazafiságot, ruhát, szokást stb.

De ez sem baj, mert idõvel a magyar lelkiség is kialakul, különösen ha az illetõ minden fonalat eltép, ami az elhagyott népiségéhez köti öt. Sajnos, azonban sokan vissza-visszatekintgetnek, a magyarságnak pedig csak a külsõ máza látszik rajtuk. Ebben azonban nemcsak õk a hibásak, hanem a liberális szellemû törzsökös magyarság is, aki azonnal keblére ölelte a hazafit, ha az magyarul megtanult, nevét megmagyarosította, vagy kikeresztelkedett, ha türelmetlenkedett a nemzetiségeinkkel szemben, ha irredenta jelszavakat hangoztatott, ha turanista volt, ha hazafias szónoklatokat tartott, nemzetiszínû jelvényeket hordott, ha a magyarság külsõ ismérveivel rendelkezett, szóval "magyarkodott"."
http://www.kosakaroly.hu/vendegoldal/gyorffy/38-40.html
offtopic
hmt88 2012 szept. 26. - 16:13:51
"Magyarkodás..." értem az iróniát, ezt a szót viszont nem értem.

Ez annak szól, aki nem kapja fel rá a fejét. Egy hazafias (pl.) franciára mondja valaki, hogy "franciáskodik"? Pláne Franciaországban?!?!
Tetszés szerint behelyettesíthetõ: brit, német, olasz, amerikai, izraeli, orosz, szerb, horvát, lengyel, szlovák, román, stb. Nincsenek ilyen szavak. Még szlengben sem.
Ezzel szemben kis hazánkban a hazaszeretõ embert megbélyegzik skarlát betûvel, nevetségessé teszik. Elgondolkodtató, ezek után, kik vezetik valójában az országot.

Magyarnak lenni (kötõdéseinkben, érzéseinkben is) NEM szélsõjobboldali (nyilas, fasiszta, náci és hungarista), megosztó és kirekesztõ dolog. Ellenkezõleg. Magyarnak lenni az, ami össze kellene kössön. Ha mi magyarok egymásra nem számíthatunk, akkor kire? Ha mi nem õrizzük kultúránkat, akkor ki fogja? Ha mi nem vagyunk büszkék arra, ami magyar, akkor ki lesz az?

Ennyi mára az okoskodásból (az a levél amelyik már lehullott a fáról, úgyis elszárad, nincs mit tenni...)
Szép napot mindenkinek!
offtopic
Sz. Péter 2012 szept. 24. - 11:29:55
Már ne haragudj de ezt hogyan képzeled el?
Mit nem fogadsz el? Nem fizeted az adót? Nem fizetsz a számodra szükséges árukért, szolgáltatásokért?
Nem tartod be az elõírt jogszabályokat?
Vagy nemtetszésed jeléül levonulsz az utcára tüntetni? (amivel az égvilágon semmit nem érsz el)
Esetleg kivonulhatsz élni az erdõbe, vagy egy farmra ahol magadnak gazdálkodsz, termeled meg a betevõd.
(bár a pár millió magyart megnézném hogy oldja ezt meg)
Vagy van jobb ötleted?
offtopic
Sz. Péter 2012 szept. 24. - 10:42:35
Ha nem külföldön élnél, akkor bizony te is "beállnál a sorba" mert nem tehetnél mást.
Dolgoznál, befizetnéd az adód és jogkövetõ magatartást tanúsítanál.
Vagy te mit csinálnál? Forradalmat?
Sz. Péter 2012 szept. 24. - 10:38:14 Előzmény grace08
Egy dolog biztos, hogy aznap nem dolgoztak annyian az épületekben mint amennyien szoktak volt.
Ezek a terroristák milyen pechesek?!

Egyébként túl sok érdekes "véletlen" dolog történt. Pl miért vitték el korábban az összes bombakeresõ kutyát az épületekbõl?
Miért dõlt össze a 7-es épület csak úgy magától? (ahol egyébként a nemzetvédelmi minisztérium, központi hírszerzés, tõzsdei felügyelet bérelt irodákat és tárolt nyomozati anyagokat, bizonyítékokat amik így "sajnos" megsemmisültek)
Összes hozzászólás