9/11 - A Világkereskedelmi Központ utolsó napja

Bakancslistához adom
9/11
amerikai-francia dokumentumfilm, 112 perc, 2002

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

2001. szeptember 11-én két eltérített utasszállító óriásgép csapódott a Világkereskedelmi Központ tornyaiba, totális pusztulást és sok ezer ember értelmetlen halálát okozva. A francia Naudet testvérpár éppen a közelben forgatott dokumentumfilmet a New York-i tűzoltók mindennapjairól, amikor az első gép belerepült a felhőkarcolóba. Ők voltak az egyetlenek, akiknek sikerült filmen megörökíteni a tragikus pillanatot. Ezt követően az egyik fivér a tűzoltókkal bement a megrongálódott épületbe, hogy folytassa a forgatást. Amikor a torony váratlanul összeroskadt, mindkét testvér halottnak hitte a másikat, de az életüket kockáztató tűzoltóknak köszönhetően életben maradtak...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2010 júl. 23. - 19:48:19 Előzmény fredi60
Oké, nyilvánvaló, hogy minden kis szar apróságba bele lehet kötni, és ha nagyon szõrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor igen, fogalmazhattam volna sokkal, de sokkal pontosabban. De azt írtam, hogy "segítik", ami szerintem elég erõsen a jelen idõre utal, nem pedig Koreára vagy Vietnamra. Az 50-es évek és a jelenkor összevetése pedig azért sántít egy picit, mert akkoriban elsõsorban az ideológiáé (és persze a tényleges térnyerésé) volt a fõszerep, mostanra viszont az USA a gazdasági okokból kirobbantott háborúit csomagolja ideológiai köntösbe.
fredi60 2010 júl. 23. - 13:25:46
És a többi ország? Emlékeim szerint Koreában, Vietnámban is harcoltak az amerikaiak.
És hivatkoztam a szovjet-kubai megszállásokra is. Esetleg onnan 1-2 példa? Vagy csak itthon voltak rosszak és elnyomók a "komcsik"?
offtopic
sk98 2010 júl. 23. - 13:10:54
fredi60 2010 júl. 23. - 11:17:07 Előzmény feketevipera
"Bemutathatnák, hogy miért azokat az országokat "segítik meg" az amcsik, ahol értékes ásványkincsek vannak."

Talán mesélj nekünk, hogy milyen különleges -"értékes" - ásványi anyagok vannak Koreában, Vietnámban vagy Afganisztánban.

Esetleg mi van a régebben szovjetek és kubaiak által megszállt Mozambikban, Angolában, Etiópiában. És persze õk is sokáig ácsingóztak Afganisztánra.
feketevipera 2009 jan. 18. - 13:04:50
Készíthetnének egy filmet az USA brutálisan gyarmatosító politikájáról is. Bemutathatnák, hogy miért azokat az országokat "segítik meg" az amcsik, ahol értékes ásványkincsek vannak. Bemutathatnák, hogy miért nem tudják elkapni ezt az állítólagos bin Ladent. Vajon hány ártatlan amerikai és egyéb állampolgárnak kell még meghalnia ahhoz, hogy megállítsák az amcsik esztelen terrorját? Miért kellett feláldozniuk két repülõgép utasait és egy épület dolgozóit az amerikai hatóságoknak, csak hogy "terroristaellenes" háborút indíthassanak? A demokrácia állítólagos õshazájában a jelek szerint még ma is megtörténhet, hogy a kormányzat a saját állampolgárait küldi szándékosan a pusztulásba két repülõgépen, hogy erre hivatkozva háborúzhasson.
pacica 2009 jan. 18. - 12:55:08
Ebbõl még hány verziót raknak fel ide?
10/10
beamcsyke 2009 jan. 18. - 12:53:43 10/10
haha
tök fasza, 100%os a film. nekem köszönhetõen
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu