A 22-es csapdája

Bakancslistához adom
Catch-22
amerikai krimi vígjáték, drámasorozat, 45 perc, 2019

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

50 év után tévésorozat formájában éled újjá Joseph Heller klasszikus, szatirikus második világháborús regénye. A történet a bombázótiszt Yossarian kapitány pokoljárásán keresztül mutatja be a háború és a háborús gépezet abszurditását.
Majd öt évtizeddel a filmváltozat után sorozat formájában éled újjá Joseph Heller szatirikus második világháborús regénye. A 22-es csapdája a háború és a háborús gépezet abszurditását vizsgálja a bombázótiszt Yossarian kapitány történetén keresztül. Számára nem az ellenség jelenti a fő problémát, hanem a saját hadserege, mindenekelőtt az őrült Cathchart ezredes, aki folyamatosan növeli a bevetések számát. Ha Yossarian szabadulni szeretne, ki kell játszania a megkerülhetetlen 22-es szabályt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Gorgo81 2020 szept. 01. - 17:28:04 6/10
Nem láttam a filmet, nekem az kimaradt, pótolni sem tervezem.
Számomra rettentő nehéz azonosulni a figurával, akiből a bajtársiasság szikrája is hiányzik. Legalábbis jó darabig.
Valószínű erre a szerepre kellően tenyérbemászó orcájú fiatalember szükségeltetik, ez sikerült. Viszont nem tudta később sem szerethetővé tenni a karaktert. (Lehet nem is volt ilyen cél, de mit ér egy film szerethető karakter nélkül?)

Az első 3 részből nekem az jött le, hogy halnak meg körülötte az emberek (persze, értem én, hogy szabadulni akar...), időnként az ő felelőssége is felmerül, leszarja, nyegle és picsog. És mikor azt hinné az ember a zuhany jelenetben, hogy épp önvizsgálatot tart, hát nem, csalódnom kell. Megszólítják és elkezd ismét picsogni. Az első 3 rész a picsogásáról szólt, még ha időnként nevettem is, rettenetesen dühös voltam. Persze aztán fejlődik a jelleme, ami szép és derék, de számomra nem volt túl kielégítő.Clooney karaktere zseniális, imádtam, ahogy játssza. Külön filmet Scheißkopfnak! <3
9/10
mkcmagico 2020 ápr. 13. - 20:14:30 9/10
Kedvenc könyvem volt 20 évig. Most újra az. Kevés a klasszikus párbeszéd a könyvből, (pl. A tárgyalás az elején, ami olvasva igazán abszurd, így gyors...) de amikor olvastam Azt gondoltam, hogy ez megfilmesíthetetlen. Mégsem :)
szenbanyasz@gmail.com 2020 febr. 13. - 01:14:18
Jó kis sorozat ez szerintem, viszont az kicsit szíven ütött, hogy ennyire elfelejtettem a regényt, amit kb. 20 éve olvastam és akkor eléggé le is kötött és nagyon tetszett is. De mégis, a sorozat itt-ott felidézte ugyan a régi emlékek egy részét, de legalább ilyen sokszor rá iscsoldálkoztam, hogy nahát, ez vagy az is benne volt a sztoriban. Pl. a szindikátusos vonalra emlékeztem, de a könyvben is ilyen nagy hangsúly volt ezen a szálon? A tökönlövés egyáltalán nem rémlik, meg az sem, hogy a George Clooney karakterének a feleségével kavart volna a főszereplő. Ezek tényleg benne voltak a regényben?
10/10
Barbara Hajdune 2019 nov. 27. - 21:10:09 10/10
Szerintem az egyik legjobb háborús film/sorozat amit láttam! Nevetem is rajta de jó párszor szíven ütőt! Nálam 10/10 Mint színészi alakítás mint filmvilág!
JonathanSeagull 2019 szept. 21. - 09:43:39
Azért ne nevezzük már krimi vígjáték drámasorozatnak! Hihetetlen, aki ezt így minősítette, az egy betűt nem ismer a regényből :-((
10/10
nuiii 2019 júl. 15. - 18:24:57 10/10
Közelebb áll a könyvhöz, mint a régi film, csak a sorozat időrendben halad. Nekem tetszett mindkettő, itt talán jobban kibontották a cselekményt és nagyon jól van fotózva, jó a casting és a zenék is. Clooneyék szép munkát végeztek.
8/10
tonijani@gmail.hu 2019 júl. 03. - 11:41:41 8/10
Nekem bejött, nem a szokványos amcsi háborús propaganda, nagyon nem...
A vége sztem kicsit lezáratlan, bár talán épp így jó!
Nálam 8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu