A baglyok röpte

Bakancslistához adom
Tagebuch einer Eule
osztrák ismeretterjesztő film, 48 perc, 2013

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A bagoly: a bölcsesség szimbóluma; a magányos és nesztelen vadász... A gyöngybagoly szívesen költözik be templomtornyokba, elhagyott istállók, házak padlására. A pajta eszményi menedék a barlangok és sziklaszirtek helyett, ahol valaha a gyöngybaglyok tanyáztak. Ám az ehhez hasonló régi fa-pajták egyre ritkábbak, így hát e magányt kedvelő bagolyfajta jövője meglehetősen bizonytalan. Sötétbe burkolózó világában a gyöngybagoly rendkívül kifinomult hallására támaszkodik.
A gyöngybagoly nem szívesen távolodik el szülőhelyétől. Nem vándormadár. A réti fülesbagoly - a gyöngybagollyal ellentétben - nomád életet él. Szereti a lápos, vizes területeket, de egyik helyről a másikra vándorol. A baglyok jövője nagy mértékben függ attól, hogy lesz-e elég egér, lesznek-e célzott szaporító programok, lesz-e elég tolerancia az emberben, és nem utolsó sorban lesz-e élőhelyük.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Texas Bill 2016 jan. 04. - 14:36:47
Valóban jó természetfilm. A lakást keresõ bagoly sztori kicsit erõltetett benne, de amúgy tényleg aranyosak...
portuser 2016 jan. 04. - 13:56:10
Egyetértek. Nagyon jó film. Sajnálom, hogy csak véletlenül, és késõn akadtam rá. Kár, hogy nem ismétlik :(
feketevipera 2016 jan. 03. - 22:35:42
Régebben láttam a filmet, jópofa volt, szinte testközelbe hozta a baglyokat, a mindennapjaikat. Azt hisszük, hogy már kb. mindent tudunk róluk, s számomra különösen értékes a film azért, mert nem egy távoli földrész állatát ismerhetjük meg, hanem egy olyan élõlényt, amely a szomszédunk. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy nézze meg, érdemes, engem megérintett a mondanivalója. 10/10, ritkán mondok ilyet, de több ilyen kellene, fõleg a hazánkban és a környezõ területeken élõ állatokról, amelyeket már ismerni vélünk.