A bajnok

Bakancslistához adom
The Champ
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 118 perc, 1979

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Billy állandóan úton van fiával T.J.-vel, és bokszolással keresi a kenyerét. Ám egyszer csak feltűnik a színen volt felesége, Annie, aki közli vele, hogy vissza akarja szerezni a fiát. Annie újra férjhez ment és társadalmi helyzete jelentősen megváltozott. Azt szeretné, ha T.J. is jobb körülmények között élhetne. Billy viszont ragaszkodik a fiához és ezért úgy dönt, jó útra tér, kemény edzésbe kezd, hogy homokzsák helyett, minél sikeresebb sportoló váljon belőle.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
modano 2013 febr. 25. - 18:12:40
Mielõtt megnéztem a filmet, elolvastam mirõl is szól és rögtön a Kramer kontra Kramer jutott eszembe. Kísérteties hasonlóság van ugyanis a kettõ között. Középpontban a gyermek, elszakadt szülök és nem utolsó sorban az apa szerepe, aki egyben anya is. Látva mindkét filmet, mondhatnám hogy egyik ihlette a másikat, a szépséghiba csak annyi, hogy mindkettõt 79-ben forgatták.

A film nem rossz, de sajnos én az elejétõl kezdve elfogult voltam a Kramer felé. Sõt, utólag nagyon is örülök hogy mindkettõt láttam, mert ez is csak megerõsíti bennem hogy igazi klasszikus a Kramer&Kramer és hogy csak silány "társa" A bajnok. Utóbbiban szerintem túl sok volt az üresjárat és a dialógusok is olykor elnagyoltak voltak. Nem beszélve a színészi teljesítmények jelentõségérõl, ami szintén visszaigazolás lehet egy mûvész nagyságára(!) : A bajnokot abszolút a kis srác (Rick Schroder) vitte a hátán. Nagyon érzékin, korának megfelelõ naivitással és hitelesen játszotta a rá írt szerepet. Sugárzott róla az önzetlen gyermeki szeretet és drámaiság, egyszerûen ennivaló volt.Az apa (Jon Voight) szintén nagyon igyekezett és nálam egy elfogadható/jó alakítást mutatott be, de Dustin Hoffmanhoz méricskélni azt hiszem...szóval nem egy súlycsoport. És hogy fokozzam a hatást, szerintem Faye Dunaway alakítása volt a legfeledhetõbb. Kifejezetten rossz jelenetei is voltak. Ami még pikánsabbá teszi az összevetést számomra a másik fõhõsnõvel (Meryl Streep), hogy küllemre is nagyon hasonlítanak egymásra,de a kvalitás összevetése szintén zenész.

Mindezektõl függetlenül, örülök hogy láttam (már csak a fentiek miatt is) és jó filmélmény A bajnok. Kiváltképp annak, aki rajong a 70-80 évek mozijáért.

Összegezve, aki teheti, nézze meg mindkét filmet és hasonlóan izgalmas értékelés alakulhat ki benne.
10/10
Von Schwartz 2011 nov. 16. - 20:28:27 10/10
Azt elfelejti megemlíteni a Port.hu, hogy a kis sráchoz hozzávágtak egy Golden Globot, bár ez lehet, hogy nem lényeges.
lszl139 2011 márc. 20. - 17:02:06
Nekem megvan a filmgyûjteményemben.
cinemakai 2008 máj. 26. - 20:05:20 Előzmény Brambilla
Én biztos kiosztottam volna egy két sallert a kölyöknek. Szegény apja miatta gürcöl. Fölnõ úgy is iszik.
Brambilla 2007 jún. 20. - 01:15:15
Maga a történet megfelelne egy átlag drámának, de Zefiralli igazi remekmûvet alkotott: megrázó, megható, szinte tökéletes.
judephil 2007 jan. 05. - 23:32:39
nagyon aranyos a kisfiú a filmben!!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu