A besúgó

Bakancslistához adom
The Informer
amerikai filmdráma, 85 perc, 1935

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Dublin, 1922. Gypo, az ír nemzeti mozgalom tagja húsz fontért elárulja barátját, Frankie-t, hogy barátnőjével ki tudjon vándorolni Amerikába. Lelkifurdalása miatt azonban nem tud elutazni, a pénzt rövid idő alatt szétszórja, és hiába tagad, büntetését nem kerülheti el.

"John Fordot nem annyira a bűn, mint inkább a bűnhődés folyamata érdekelte. A filmben Gypo képtelen örülni a vérdíjnak, melyet egyébként is villámgyorsan eltékozol. Ezzel szemben szüntelenül tartania kell attól, hogy leleplezik. (...)

A pótcselekvések - a részegeskedés és a randalírozás - csak ideig-óráig tartják benne a lelket. Bukása elkerülhetetlen. Ellenfelei bekerítik, és nem mondanak le fizikai megsemmisítéséről."

Stáblista:

Szereplők

Mary McPhillip
Dan Gallagher
Katie Madden
Frankie McPhillip

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Rahar 2012 júl. 06. - 22:13:18 3/10 Előzmény adamnagysweetmovie
Valóban, a fõszereplõ színész kiválóan és hitelesen játssza az ellenszenves, alkoholista karaktert, ez valóban dicséretes, ezt a szót rövid i-vel kell írni.
adamnagysweetmovie 2012 jan. 04. - 23:53:50 Előzmény Rahar
Ezek szerint csak azt mondod, élethûen játszik. Végülis dícséret:)
3/10
Rahar 2009 nov. 19. - 12:37:01 3/10
Nekem nem tetszik ez a film, már maga a történet sem tetszik, persze lehetséges, hogy azért mert utálom a részeg, részeges embereket. Primitív, egyszerû tekintetû, érzelmeit képtelen megfelelõ szinten kifejezõ fõszereplõ igencsak ellenszenves nekem. Ez mellett a történet is enyhén és finoman szólva is nagyon egyszerû. Szerintem felesleges bárkinek is megtekinteni, teljes idõpazarlás, de persze ez az én erõteljesen szubjektív véleményem.
Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás