A bíbor szirom és a fehér

Bakancslistához adom
The Crimson Petal and the White
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol romantikus dráma, minisorozat, 274 perc, 2011

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A viktoriánus korban játszódó, szexuálisan túlfűtött angol minisorozat főhőse Sugar (Romola Garai, Vágy és vezeklés), a vonzó és talpraesett prostituált. A lány egy szebb életről álmodozik, és amikor William Rackham (Chris O'Dowd, Koszorúslányok), a sikeres üzletember személyében egy odaadó patrónusra lel, Sugar elkezd dolgozni egy ravasz terven, amely végre kiemelheti őt a mocsokból. Azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezte, mi több, tetteinek következménye mindkettejük életét gyökeresen felforgatja.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

William Rackham
Mrs. Agnes Rackham
Mrs. Emmeline Fox
Mrs. Castaway

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Garfi 2015 jan. 22. - 00:51:26 Előzmény sioux
Nekem is befejezetlennek tûnt kicsit, de az IMDB-n a tartalmat is írják és abból látszik, hogy ennyi az egész. 4 rész, de a filmbox-on egyben adtak le 2-2 részt. Tehát leadták az egészet. Viszont miért 274 perc az IMDB szerint, azt nem tudom, mikor 2x90 volt így.
10/10
sioux 2014 szept. 17. - 12:55:27 10/10 Előzmény MissCsery23
Szerintem nem a ráunásról van szó. Williamnek, bármennyire is vonzódik Sugarhoz (ami inkáb a tiltott gyümölcs izgalma csak, bármennyire is értelmesebb, érdekesebb és értékesebb a lány, mint William környezetbeli legtöbb nõ -William nem elég összetett személyiség ahhoz, hogy ezt minden oldalról értékelje és élvezze), társadalmilag a lány nem partiképes - na meg ez a William annyira nem is mélyérzésû férfi, mint amennyire néha tûnik az elején.

* SPOILER * Ezért rúgja, ki amikor azt hiszi terhes, ezért sem mutatkozna vele nagyon nyilvánosan, még a felesége (vélt) halála után sem.
10/10
sioux 2014 szept. 17. - 12:13:11 10/10 Előzmény Beya
Bizony, az IMDB szerint összesen 274 perc, itt meg lement 2x 90! Ezt a kettõt sokszor ismétlik, de illene leadni a 3. és 4. részt is.
Beya 2012 dec. 29. - 16:26:32
Az imdb szerint 4 részes a sorozat, a Filmbox 2 részt adott le. Nem tudom lesz-e még folytatása.
babalujza 2012 nov. 19. - 16:51:41
Egy kissé zavar, hogy nincs vége a filmnek. De lehet h. én kaptam selejtes lemezt?
10/10
MissCsery23 2012 okt. 18. - 17:25:40 10/10
A könyvet is olvastam Michael Fabertõl, és szerencsére film sem okozott csalódást.
Ki mondja azt az alapvetõ emberi igazságot,hogy hiába szép, izgalmas ,okos, segítõkész egy nõ....rá lehet unni.Mégis sokkal többrõl szól: társadalmi felemelkedésrõl, igaz szeretetrõl, emberi gyengeségrõl, belsõ tartásról, reményrõl,csalódásról, és a bosszúról.
Számomra örök kedvenc, és mindig reménykedem hogy Sugár Williamtõl megkapja azt a szeretett, megbecsülést, amiért megdolgozott (vagy így, vagy úgy).Vigaszom, hogy Sophiet megmenti.
mulao 2012 szept. 14. - 06:13:47
Olyan igazi brit kosztümös minisorozat, ehhez nagyon értenek az angolok. Remek karakterek, nagyszerû alakítások + a hangulat és még szexuálisan is jól megfûszerezték. Azt hittem, hogy ezért Romolát Golden Globe-ra jelölik, a vicces viszont az, hogy jelölték is abban az évben, csak nem ezért a minisorozatért hanem egy másikért. Most az Emma megy az m1-en, hát ott is nagyon-nagyon jó a mûvésznõ, az ismertebb brit színésznõk egyik nagy tehetsége mostanság. CO-t meg azóta a Csajokban láttam, ott is jó volt, de azért inkább ebben kell látni. De mindenki odateszi magát, kiemelném a feleséget alakító színésznõt (nem tudom a nevét, õt nem hiszem, hogy ismerném). Viszont nálam a történet csak egy erõs közepest ér el, inkább az egyéb dolgok, a felsoroltak tesznek hozzá, egészítik ki egyszeri megtekintésre érdemessé. Hát talán mindent elmondtam, amit fontosnak tartottam.