A Blekinge utcai banda

Bakancslistához adom
Blekingegade
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán krimisorozat, 46 perc, 2009

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

1975-1988 között, Koppenhágában, a Blekingegade-ban, azaz a Blekinge utcában egy baloldali aktivistákból verbuvált banda bérel egy titkos appartment. Bankokat rabolnak, több-száz millió dán koronát, majd Dániából, Párizson keresztül próbálják a pénzt eljuttatni a PFLP szervezetnek, azaz a Palesztin Népi Felszabadítási Frontnak. Számukra Izrael a fekete bárány. Jan Weimann a szellemi vezetőjük, mindent ő tervel ki, hogyan, hol, mikor történik a rablás. Jan Weimann kettős életet él, egyrészt bankrabló, másrészt kezdetben példás családapa és üzletember. Kettős életéről csak a barátai tudnak, felesége semmit sem sejt... Jorn Moos a rendőrség szuperinspektora, őt bízzák meg az üggyel...
A kitalált cselekmény, párbeszédek és karakterek valós eseményeken alapulnak, melyek egy Bleinge utcai banda néven elhíresült csoporthoz köthetők. A nevezett Blekinge utcai banda olyan bűncselekményeket követett el, melyekért a valódi tagokat nem ítélték el.
Színvonalas, érdekes, izgalmas bűnügyi sorozat a legnagyobb dán színészekkel, a rendőrfőnök szerepében a világhírű Ulrich Thomsen látható.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Jorn Moos, rendőrfelügyelő
Niels Jorgensen
Anders Elkjar

Hozzászólások

Szerinted?
sunny_days 2018 jan. 17. - 16:40:57
\"A nevezett Blekinge utcai banda olyan bûncselekményeket követett el, melyekért a valódi tagokat nem ítélték el.\" - A filmbõl nem ez derül ki. Lásd még: https://amtsavisen.dk/randers/Det-laver-Blekingegade-banden-i-dag/artikel/8199 (a google fordító jóvoltából a dán szöveget is megérthetjük).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu