A boldogság nyomában

Bakancslistához adom
The Pursuit of Happyness
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi dráma, 117 perc, 2006

Értékelés:

577 szavazatból
Szerinted?

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.
Bemutató dátuma: 2007. február 15. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Chris Gardner
Christopher
Martin Frohm
Alan Frakesh

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb betétdal jelölés
 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Will Smith
 • Oscar-díj

  2007
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Will Smith

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Árpád Bató okt. 27. 16:07:15 Előzmény sexykex
Hááát, lehet, hogy keményen fogalmaztam. De néha úgy érzem - pesszimistább hangulataimban - hogy a katasztrófa egyre közelebb van. Hmmm, nem is kell ehhez pesszimistának lenni. Ok, ennek már semmi köze a témához, tehát ennyi.
offtopic
sexykex okt. 25. 19:13:37 Előzmény Árpád Bató
A Port jelzései valóban nem egyértelműek, de logikailag azért kibogozható, hogy melyik reagálás melyik bejegyzésre íródott.
Árpád Bató (173) – válasz: sexykex (175)
Árpád Bató (174) – válasz: sexykex (176)
Árpád Bató okt. 25. 18:37:00 Előzmény sexykex
Ezt a válaszodat nem értem. Mire írtad?
Ha erre: okt. 24. 19:55:18 akkor mi van? Tényleg az Ember okoz minden katasztrófát a Földön.
Most ne menjünk tovább! Ha nem erre, akkor?
sexykex okt. 24. 21:01:15 Előzmény Árpád Bató
Ez így, ilyen formában nem igaz! Köszönöm, de inkább ne mondj semmit!
offtopic
sexykex okt. 24. 21:00:14 Előzmény Árpád Bató
Köszönöm, hogy a lényeget megismételted! Nagyjából 500 évvel ezelőtt indult a polgári fejlődés Angliában és a tudományos forradalom kezdetei is ide nyúlnak vissza. 500 év alatt a technika és a tudomány hatalmasat fejlődött. Ezzel szemben az embernek évmilliókra volt szüksége, hogy háttérbe szorítsa állati ösztöneit. Sokaknak ez mind a mai napig nem sikerült.
Én csak a saját véleményemet mondtam el. Szerintem a társadalmi fejlődés gátja maga az ember. Az ember maradisága, élvhajhász és kapzsi természete. A technika néhány kiváló elme és a számítógépek munkája következtében fejlődik, de a szellemileg korlátolt tömegeket képtelenség megmozdítani.
Árpád Bató okt. 24. 20:05:31
Kedves Xexikeksz, vagy akárki.
Az egész fórumom Te vagy az, aki ért valamit is a filmekhez.
És egyáltalán. Nem semmi vagy. Az összes fórum közül Te vagy az egyetlen értelmes
hozzászóló.
Mit is mondjak?

[spoiler


[spoiler] Ide írd a spoileres tartalmat


Ide írd a spoileres tartalmat [/spoiler]
] Ide írd a spoileres tartalmat [/spoiler]
Árpád Bató okt. 24. 19:55:18 Előzmény sexykex

Igen, mindenben igazatok van. Az ember a legszarabb. Az ember az katasztrófa.
Bunkó. Tahó.


Ez vezet a túlzott energiafelhasználáshoz, a környezetszennyezéshez és a klímaváltozáshoz. Időnként bedugul a piac, csökken a kereslet, szükség van a háborúkra. A pusztítás szükségletet teremt. Viszont nincs szükség túl sok okos emberre. Az oktatás hanyatlik, a kulturálatlanság katasztrofális méreteket ölt. Az emberiség mind a mai napig mendemondákban és szellemekben hisz, mint a középkorban. Nem tudom hogyan lehetne jobb, de azt tudom, hogy nem ez a legjobb izmus.
offtopic
sexykex okt. 22. 12:39:34 Előzmény Árpád Bató
Az egyik unokám – most lesz 8 éves – minden ismerősnél és rokonnál arról érdeklődik, hogy mit dolgozik, mennyit keres. Ő már egy született kapitalista: kevés munkával szeretne sok pénzhez jutni.
Nekem a pénz eszköz volt és nem cél. Nem váltottam munkahelyet magasabb fizetésért, ha jól éreztem magam a régin. Nem foglalkoztam olyasmivel, ami nem érdekelt csak azért, mert ott többet lehetett keresni egészen a rendszerváltásig. Akkor rákényszerítettek a változásra.
A kapitalizmust a piac és a verseny működteti. Minél többet gyártani, minél többet eladni, minél többet keresni. Manapság már a hibaforrást is betervezik a készülékekbe, mert ha keveset vásárolnak a népek, tönkremegy a gyár. Ez vezet a túlzott energiafelhasználáshoz, a környezetszennyezéshez és a klímaváltozáshoz. Időnként bedugul a piac, csökken a kereslet, szükség van a háborúkra. A pusztítás szükségletet teremt. Viszont nincs szükség túl sok okos emberre. Az oktatás hanyatlik, a kulturálatlanság katasztrofális méreteket ölt. Az emberiség mind a mai napig mendemondákban és szellemekben hisz, mint a középkorban. Nem tudom hogyan lehetne jobb, de azt tudom, hogy nem ez a legjobb izmus.
Árpád Bató okt. 17. 21:31:55 Előzmény sexykex
Már bocs, de nálunk nem??? Mutass már valakit, aki nem meggazdagodni akar. Persze Teréz anya, de hát ő már sajnos nincs közöttünk. Tényleg nem kötözködni akartam, csak nem értem miért mindig Amerika? Amerika még éppenhogy csak létezett, amikor a spanyolok, a hollandok, az angolok, a portugálok, a franciák letarolták a világot! Nem csak Amerikában volt és van kapitalizmus.
(Most már nálunk is, oszt?)
sexykex okt. 15. 13:02:12
Mindig vannak kivételek. Kivételesen erős akaratú emberek, kivételesen nagy szerencsével. Annyira idegen nekem ez az amerikai világ, ahol mindenki eladni és befektetni akar. Ahol okos és tehetséges emberek mások bepalizálására, és a mihamarabbi meggazdagodásra fordítják minden erejüket. Rohadt egy dolog a kapitalizmus, sohase szerettem egy pillanatig se. Amúgy a film egész jó és Will Smithet is új oldaláról ismerhettem meg.
10/10
Dóra A Felfedező okt. 10. 16:13:28 10/10
Remek film, bár nem egészen fedi a valóságot, akit érdekel a pontos sztori, az itt meghallgathatja: https://youtu.be/rkHUxfR1_S0
Árpád Bató okt. 07. 12:49:11
Hogy mekkora rosszindulat szorult az említett (szégyenteljes) cikkbe?
"W.S. és mikrofonfejű fia" vagy "nagyon szegény és még gyereke is van" ...
Én beperelném W.S. helyében, még jó hogy Ő nem olvas ilyen megkeseredett tuskókat.
Hogyan engednek ilyeneket a Port-ra (SzaboZ)???
Árpád Bató okt. 07. 12:42:12
Ez a film nézhető és szerethető, nem kell számonkérni rajta a brókerek világát, hiszen nem arról szól. Üzenem ezt a "Bárcsak szirupbróker lehetnék" című förmedvény írójának (mert ott sajna nincs hozzászólási lehetőség!). Ha neki ez a sztori szirupos, hát lelke rajta. Kíváncsi lennék, ő hogyan rendezte volna. Ok, nem lesz filmtörténeti alkotás, de mégegyszer, szerethető. És piszkosul jól állt Smith-nek, mint minden.
9/10
Hatpöttyös szept. 30. 20:17:26 9/10
Nagyszerű film! Többet nem is kell mondani, meg kell nézni!
tortura szept. 30. 16:35:46 Előzmény HunKrisz
Én is kedvelem ezt a filmet. Sokkal inkább, mint a Wall Street farkasát. Az ugyanis egy közönséges film egy csalóról, nekem még LDC sem teszi szerethetővé. Itt viszont pont az látjuk, hogy mennyi melót fektetett bele a főhős és hogy lehet ezt becsületesen művelni ezt a szakmát, nemcsak gazember módjára. Ahogy minden mást is....
proklima@freemail.hu 2020 okt. 15. - 15:48:29 Előzmény Adamo

Igen. Vannak gyerekeim, s büszke vagyok rájuk. Okosak, intelligensek, műveltek, szépek és jólneveltek.
proklima@freemail.hu 2020 okt. 15. - 15:44:41 Előzmény HunKrisz
Tisztában vagyok vele, hogy mit néztem. Ez 1 hazug bár bizonyos értelemben szórakoztató film. Már akinek.
HunKrisz 2020 okt. 14. - 22:20:17
Valóban motiváló, teljesen beleéltem magam. Mindíg megríkat. Nevessenek ki, de hiszek a mondanivalójában. Az megeshet, hogy rossz országban születtem.
HunKrisz 2020 okt. 14. - 22:11:55 Előzmény proklima@freemail.hu
Szerintem a kilátástalan helyzet elég ok az idegbetegségre. Történet nulla? Nem tudom, mit néztél, ember?!
10/10
ControlAlt 2020 szept. 10. - 12:50:38 10/10
Megható film. Motiválja az embert.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu