A bosszú

Bakancslistához adom
Revenge
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia akcióthriller, 108 perc, 2017

Értékelés:

144 szavazatból
Szerinted?

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.
Bemutató dátuma: 2018. május 10. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
kisst7777 aug. 04. 22:47:53 1/10
ócska
Rókatündér jún. 05. 00:12:50
"Most mi van? A nők hozzá vannak szokva a vérveszteséghez!" ... :D
1/10
offtopic
Feke András jún. 04. 22:00:48 1/10
Csak emiatt szenvedtem végig :))
seberla jún. 04. 14:51:52 Előzmény laszlodezsi_
Minden enyhén szólva is " túltolt" megállapításoddal egyetértve és is "Képes voltam elvonatkoztatni a valóságtól elrugaszkodó dolgoktól". Már csak azért is mert imádom elképzelni hogy ahogy kínok közt hullik a férgese!! És csak az tiltakozzon, akinek nem ölték, kínozták meg kegyetlenül a valóságban senkijét!!
8/10
stupek2 ápr. 05. 11:21:02 8/10
A szívdöglesztő fiatal barátnő egy kurva, aki mérges lesz, mert megerőszakolják. Rambóné meghal, majd életre kel és pusztít. Látványos vérzivatarok, még a kamerára is jut. Mi is lehet a vége? Engem csak az bosszant, hogy nem tudom meg, a helikopterrel mi lett?
5/10
Midnight67 febr. 05. 16:00:53 5/10
Így sem néztem még filmet.. Amikor először adták, megnéztem az elejét, de félbehagytam, mert nem voltam kíváncsi vérfürdőre. Legközelebb a vége ment a filmnek,amikor odakapcsoltam, vettem a bátorságot és megnéztem.
Meglepő módon kibírtam rosszullét nélkül azt, hogy egy emberből annyi vér ömlik, ami talán még egy vágóhídon sem. Akkor már kíváncsi voltam a közepére, úgyhogy egy későbbi időpontban azt is megtekintettem. Szóval, kissé fura sorrendben, de átrágtam magam rajta és megállapítottam,hogy ez az "alkotás" egy teljesen abszurd fikció, amiben némi művészi szál is jelen van pl. a szimbólumokban.
Én ezt horrorként kezelem, szerintem az akcióthriller kategória kevés a látványt tekintve.
Nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz a film, úgyhogy kap egy közepest tőlem.
10/10
nikita1111 jan. 20. 21:35:51 10/10
Annyira király a csaj ahogy kinyírja azokat a szarháziakat!A franciák értenek az elvont szűrrealista hangulatú ugyanakkor nagyon is realista kivitelezésű bosszúfilmekhez !
1/10
jsfelms@gmail.com 2020 dec. 14. - 20:54:16 1/10
ZS kat.
6/10
Ariel1105 2020 nov. 09. - 21:59:57 6/10
Egyszer nézhetős, sok helyen szürreális thriller, sok sok vérrel és túlzással. Egyébként se nem jobb, se nem rosszabb azoknál amiket a tv-be általában adnak. Sok meglepetést ne várjatok.
5/10
offtopic
Midnight67 2020 júl. 12. - 16:30:08 5/10 Előzmény nefefe
Ez egy film eggy fikció.
Nem dokumentumfilm.Felesleges benne életszerű jeleneteket keresni.
3/10
nefefe 2020 júl. 12. - 16:18:22 3/10
Az első 20 percben az jutott eszembe, egy rossz pornófilm elejét látom. Ha valaki ilyen kihívóan viselkedik, ne csodálkozzon, ha rámásznak. A második gondolatom az volt, hogy az ilyen barátot ki kellene herélni.
Spoiler: ilyen sebbel (ha jól láttam, középtájon kapta el - gyomor, máj, vese, lép, bármi sérülhetett), tehát erősen halálközeli sebet kapott. A véres-hangyás jelenet király volt. A faégetős jelenet vicces volt... az csak természetes, hogy csak a fa ég, a fél méterre lelógó haja nem. A lány bizonyára előző életében egyszemélyes túlélő kommandós lehetett, hogy egyáltalán eszébe jutott ilyen ötlet.
Aztán a film további részében nyomon követhetjük, miként lesz Barbi-babából Lara Croft. Csodás.
Az átalakulás közben annyi lehetetlen dolgot láttam, hogy ezek felsorolásához sokkal több hely kellene.
A film alatt folyamatos marhaságok, lehetetlenségek, rossz megoldások.
Kedves rendezőnő! Talán nem kellene erőltetni a hasonló akciófilmek rendezését! Mert láthatóan nem megy.
5/10
Midnight67 2020 jún. 11. - 00:34:57 5/10
Jó példa arra, hogy érdemes elolvasgatni a hozzászólásokat egy film előtt. Kivételesen nem bántam, hogy agyon van spoilerezve, mert ha nem teszem, lehet, hogy megpróbáltam volna végignézni, tekintve, hogy thrillernek van írva az ismertetőben. Vérfürdőt viszont nem szeretnék látni, mert az nekem már horror lenne. A felütés érdekelt, hogy ki-mit-miért-hogyan, így óvatosan belekukkantottam. Pontosan 29 percig néztem, addig érdekes volt, az onnan következőket inkább kihagyom, hogy nyugodtan tudjak aludni..:)
10/10
Karban79 2020 máj. 31. - 22:57:16 10/10

Jó film, tetszett...pont olyan, mint a 70-80as évek wetrn filmjei...nem fogy ki a lőszer, a szuperhős mindenkit legyőz...vagy mint Norris vagy Dudikoff...csak nőben. A zene is adja...két dolog viszont nem hagy nyugodni: hogy lett a szőkéből fekete, és hová lett (és milyen volt) az állat a szélvédőről...a többi tök hiteles.


4/10
kundika 2020 máj. 21. - 12:27:56 4/10
Ennyi vér még egy elefántban sincs! Amúgy meg hogy a picsába élnek akár perceket is,ilyen sérülésekkel! 😱
1/10
Jani3333 2020 ápr. 01. - 02:25:44 1/10
Ez mekkora egy szar te jo Isten. Áá ????
DcsabaS 2020 márc. 26. - 23:07:25
Úgy kell nézni a filmet, mint egy véresen abszurd, ugyanakkor szexy, meseszerű, szuperwoman paródia filmet - és annak egészen szórakoztató lesz.
7/10
Nakahara 2020 márc. 25. - 00:24:07 7/10
Akit nem zavar a patakokban folyó (irreálisan sok) művér és el tud tekinteni néhány biológiai és logikai abszurditástól, az kap egy jól összerakott filmet, tele szép képekkel. A korrekt forgatókönyvnek és dramaturgiának köszönhetően végig leköt, fenntartja a feszültséget, az erős atmoszféra behúz a filmbe.

Hatásosak benne a suspense megoldások (kapunk belőle bőven), bár sokszor a számomra idegesítő módszert alkalmazzák, mikor úgy nézünk a főhős szemével a kamerán át, hogy nem látunk mindent amit ő alapvetően kell hogy lásson (pl. az egyik hegyi utas jelenetben, a főhős nézőpontjából nézve, a vérnyomokat követve csak az utat látjuk pár méterre előre a lefelé fordított kamerán keresztül, a horizontot már nem, miközben a karakter egy ilyen helyzetben nyilván folyamatosan nézelődne messzebbre előbbre/oldalra is).

Ha úgy nézi az ember, mint egy mesét, akkor könnyen eltekinthet az irreális és túlzó dolgoktól. Régen az emberek is így meséltek egymásnak történeteket, tele túlzásokkal, amiben a valóság és a fantázia keveredett. Ezekből lettek aztán a népmesék, amikben nagyon sok erőszakos és kifejezetten horrorisztikus elem is benne maradt (gondoljunk csak a Grimm mesékre). Hát ez is egy ilyen történet, filmben elmesélve.
1/10
Hekaté 2020 márc. 09. - 18:22:43 1/10
Rettenetesen rossz. Talán ennél rosszabb filmet nem is láttam még! Minden pontján idegesítően gáz! Erre kár volt bármiféle erőforrást is pazarolni. Ha lehetne 0 pontot (csillagot) adni, akkor arra nyomnék rá! Minősíthetetlen. Erkölcsi tartalma silány, a sztori mellőz minden realitást! Nagyon hosszan tudnám kritizálni, mert ezzel csak azt lehet tenni, de fölösleges. Nem is értem, miért adta fel ajánlásként ezt a lapot nekem a rendszer.
7/10
Dörflinger 2020 febr. 01. - 22:05:55 7/10
Nézhető film túlzásokkal. 7/10

SPOILER

Ez a film minden emberi szervezetre vonatkozó reális dolgot nélkülöz. 12 patak művér folyik ki az emberekből, de hát ha valamelyik rendezőnek elgurul a gyógyszere, akkor ezek meg szoktak történni. Az alapötlet jó, kevesebb művérrel még hiteles is lett volna, leszámítva azt, hogy a csajt egy hatalmas karó felnyársalta. Ha mondjuk csak simán leesett volna egy füves részre, akkor még jó esetben - hitelesen - ő is életben maradt volna.
1/10
laszlodezsi_ 2020 jan. 19. - 18:49:48 1/10
SPOILER
-Leesett magasról,felnyársalta egy hegyes faág, túlélte - Biztos szedte a Béres Cseppet, oké.
-Volt hite, hogy képes elégetni percek alatt egy kar vastagságú fatörzset, hogy az eltörjön, mielőtt ő ropogósra nem sül, s lám sikerült - Biztos nagyon száraz fa volt már.
-Fel bírt állni, és elrejtőzni merénylői elől - Biztos vietnami veterán, megélt már rosszabbat is.
-Cipő nélkül gyalogolt a forró homokban vérző testtel (annyira vérzett, hogy a nyoma nem vércseppek, hanem egybefüggő vércsík) - Lehet, hogy már sokszor túrázott, és 5 helyett 15 liter vére van, rendben.
-Nyílt sebbel alámerült a vízben, és tökre semmije nem ferőződött el - Biztos ez a világ legtiztább vizű sivatagi forrása.
-Megverték, vízben fojtogatták, miközben still egy fadarab állt ki testéből. - Ez a nő a feminizmus jelképe; kemény erős nő, akiben van tartás.
-Első áldozata képes volt 1 percig ordítva futkározva kapálózni az agyába mártott 15 centis pengével, mígnem jött a rövidzárlat, s holtan esett össze - Ez ám életösztön.
-Második áldozatának - miután fejbelőtték - volt lélekjelenléte a fékre lépni, és megállítani a száguldó autót, mielőtt az lesodródott volna a szerpentinről. Majd a féklámpa kialszik, szóval a halála előtt még fel is emelte a lábát a fékről - Biztos nagy természetvédő, és nem akarta, hogy az utolsó ökológiai lábnyoma egy kigyulladt autó legyen.
-Mikor a lány lecsekkolta, hogy tényleg meghalt a férfi, eltűnt a golyónyom a fejtámláról - Biztos szereltek a Roverekbe olyan bőrülést, mely képes a gyors önjavításra.
-Amúgy látszik, hogy hölgy rendezte, ugyanis Richard faszát vagy 5x megcsodálhattuk.

Képes voltam elvonatkoztatni a valóságtól elrugaszkodó dolgoktól és azt kell mondjam, eddig ez a kedvenc szuperhős-filmem. Nem tudjátok véletlenül, DC-s vagy Marveles?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu