A bűn árfolyama

Bakancslistához adom
The International
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német akciófilm, 118 perc, 2009

Értékelés:

257 szavazatból
Szerinted?

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

Stáblista:

Szereplők

Louis Salinger
Wilhelm Wexler
Jonas Skarssen
Carabinieri
Bernie Ward nyomozó
Enzo Calvini

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sadrok 2019 aug. 19. - 19:13:04 Előzmény sexykex
Szóval… kicsit sem szeretném megzavarni ezt a bizonyos skizoid személyiségzavaros nyugalmi állapotot, ezért igyekszem rövid lenni. Köszönöm e félpercest, jót derültem amíg olvastam :-)) várom/keresem a következőt….
Vídia. 2019 máj. 05. - 21:24:46
üdv alfredo bácsi
én szimplán csak sok boldogságot kívántam neki
mert nyilvánvalóan depis megnyilvánulásai voltak..
semmi több
nem kell túlragozni, mert nincs mit..
offtopic
sexykex 2019 ápr. 30. - 18:13:37 Előzmény Vídia.
Érdekes hely ez a Port Fórum. Úgy vélem a filmes topikok célja az, hogy véleményt mondjunk egy-egy mozifilmről és nem az, hogy egymást szapuljuk, vagy a másik lelkét simogassuk. Nem a fórumozót kellene analizálni, hanem a műveket. Az tény, hogy a látásmódom eltér az átlagostól és időnként próbálok egyedi stílusban fogalmazni, ám ez sokaknak nem tetszik. Jó hír viszont, hogy nem kötelező elolvasni sem, amit firkálok. Mindezek ellenére, mivel megszólítottak megpróbálok válaszolni:
Ha hiszünk a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disordersnek, akkor nekem Skizoid személyiségzavarom van, ezért kifejezetten szeretem, ha – nem csak otthon – kevesen és keveset foglalkoznak velem. A szeretetéhséget, mint fogalmat ismerem, de az inkább jellemző az ölebekre, mimózákra, gyerekekre, mint rám. A Fórummal először az volt a célom, hogy támpontot adjak gyalázatos memóriámnak, tovább emlékezzek a filmekre. Később rájöttem, hogy szeretek félperceseket irkálni – írni tudok, írni szeretek, beszélni, beszélgetni nem. Végül, ami a boldogságot illeti: eddig még meghatározni sem sikerült senkinek, illetve mindenki másképpen fogalmazza meg. Magánvélemény: minél egyszerűbb elméről van szó, annál gyakoribb a boldogságélmény – tehát az IQ és a boldogság fordított arányban állnak egymással. Ezzel feladtam a magas labdát, könnyű lesz lecsapni: sexykex egy nagyon boldog ember. Ezért inkább egy idézettel fejezem be – amivel nagyon egyetértek: „A boldogság a napkelte a kikötő felett. A fagyi a kánikulában. A hullámok hangja az utca végéből. Ahogy a kutyám hozzám bújik a kanapén. Esti séták. Remek filmek. Viharok. Egy jó sajtburger. A péntek. A szombat. Még a szerda is. Ha a vízbe dugom a lábujjam.” Igen, a boldogság sok aprócska öröm szerencsés összjátéka életünk legszebb pillanataiban. Sajnos ma csütörtök van.
Vídia. 2019 ápr. 29. - 23:24:26 Előzmény sexykex
nyilván keveset foglalkoznak kegyeddel otthon,
ezért eme nagy szeretet éhség..
itt aztán megkapod..
de ez édeskevés a boldogsághoz..
én csak boldogságot kívánok Önnek, mert szemmel láthatóan Ön nem az..
Tiberio 2019 ápr. 15. - 18:42:26
Jó lenne egyszer az elejétől látni.

SPOILER:

Nem túlzás egy kicsit a Guggenheim Múzeum likacsos sajttá lövése? Nem gondolnám, hogy a csendes, háttérben megbúvó irányítók rajonganának az ilyen hangos akciókért. Elintéznék máskor, máshol, máshogyan.
offtopic
sexykex 2019 ápr. 15. - 11:44:46
Nem az volt a gond, hogy néhányan piszkálódtak és okoskodtak, hiszen az velejárója a nyilvános szereplésnek – van, amikor nevetek rajta, és van, amikor bosszant. Minden csörtében van vágás és visszavágás. A moderátor azonban minden megnyilvánulásomat törölte, de csak az enyémet, így nem volt riposzt, egyenlőtlen lett a küzdelem.
Voltam már könyvmoly, zenebolond, jelenleg filmőrült korszakomat élem és még nem zártam ki a lehetőségét a blogolásnak. Ahhoz viszont gyakorolnom kell az írást, ezért maradtam.
offtopic
sexykex 2019 ápr. 15. - 11:42:15
Az internetes szlengben: „A trollkodás idővel a kevésbé agresszív, inkább viccesebb gúnyolódást, élcelődést jelentő tevékenység jelzőjévé is vált, amivel fontosabb, komolyabb témák, személyek is nevetségessé tehetők, ezzel egyfajta kritikai élt adva.”
Lehet, hogy ez az idézet tévedésen alapul és akkor valóban rosszul használtam a szót.
offtopic
sexykex 2019 ápr. 14. - 18:26:25
Sokan csak kötözködnek, vagy trollkodnak, mint most te: kicsi Joaquín. Megjegyzem az avatárom jelezte, hogy szívesen lehűtené a szexuálisan túlhevülteket.
offtopic
sexykex 2019 ápr. 14. - 18:25:08 Előzmény Vídia.
Mr. Kőkemény! Én csak egy keksz vagyok. Iszom bölcs, józan és megfontolt szavait. Szükségem van Önre, mint tevének a púpjára, mint fának a fagyöngyre.
Vídia. 2019 ápr. 14. - 08:39:02 Előzmény sexykex
irigylem a naivitásodat..
sztem maradj ilyennek,
hidd el így sokkal könnyebb,h ilyen keveset tudsz a világról..
sexykex 2019 febr. 16. - 17:18:45 Előzmény BlueTT
Én a filmekkel foglalkozom, mások viszont velem. Ez annyit jelent, hogy érdekesebb vagyok a filmeknél? Úgy látom, egy olyan jelenséggé kezdek válni, amely nem csak figyelemre méltó, hanem irányadó is egyben. Hiszen rendszeresen foglalkoznak velem.
Hadd segítsek! Ez nem hangulat, ez egy stílus. Nincs semmi hiba a környezetemben – ugyanis megválogatom, hogy kit engedek közel. Igen, nagyon sexy az a kex: megalkottam, hogy megmutathassam.
BlueTT 2019 febr. 15. - 09:41:40 Előzmény sexykex
Majd talán, ha magadévá teszed a nincs új a nap alatt mondást, fanyalgó, életunt hangulatodért nem a környezetedben keresed a hibát, te nagyon sexykex!
sexykex 2019 jan. 15. - 07:24:40
Nem egyszerű dolog komolyabb érzéseket kicsiholni belőlem. Ennek a filmnek nem is sikerült. Külső szemlélőként figyeltem, hogy hopp, megint egy hulla. Ejnye-bejnye az a csúnya, csúnya bank – gondoltam.
Persze azért tanultam új dolgokat is. Eddig fogalmam se volt, hogy az Interpol nem hasonlít az FBI-hoz. Irodája van, emberei vannak, nyomozati jogköre nincs. Elücsöröghetnék náluk én is, úgy sincs affinitásom a nyomozáshoz – gondoltam.
Azt is megfigyeltem, hogy a rendezők erős vonzalmat éreznek bizonyos helyszínek iránt. Van néhány film, ahol az isztambuli Nagy Bazár háztetőin kergetőznek, de ha jól rémlik a New York-i Guggenheim Múzeumban sem csak lőni szoktak, néha pingvinek is versenyeznek a körpályán. Milyen érdekes – gondoltam.
Közben véget ért a film, különösebb tanulság nélkül. A törvényeket kenterbe verte a bosszú. Ej, nincs igazság – gondoltam.
BlueTT 2018 szept. 20. - 00:07:28
Amikor először, tíz éve láttam a filmet, a színészek nem voltak a kedvenceim. Pedig jól játszanak...
A design viszont nagyon megmaradt bennem. Azok, akik szeretik a fémes, betonos minimalizmust, azt itt megtalálják. A mondanivalója miatt kötelező kategória. Összességében nagyon jó film, értelmes, igényes emberek számára. Miért kéne a történet valódi bonyolultságát lebutítani?!
BlueTT 2018 szept. 19. - 22:47:06 Előzmény reptilian.bastards
Like
BlueTT 2018 szept. 19. - 22:45:57 Előzmény Ze74
:)
BlueTT 2018 szept. 19. - 22:44:19 Előzmény filoszemitabélus
Like
9/10
Cleo. 2018 máj. 13. - 10:15:19 9/10
Nagyon jó film, csak azért nem adtam rá 10-et, mert van jobb is a filmtörténetben, de nem sok. Az ilyen filmek miért vannak így eldugva? Csak azt a sok szar A. Sandler, J. Anniston és társai filmeket reklámozzák, pedig tuti, nagyon sok ilyesmi lehet a sülylyesztőben
10/10
Vidsmidr 2017 jún. 20. - 09:35:26 10/10
A Fegyvernepper után kötelezõ.
igor2 2016 okt. 23. - 15:53:49
Azért tûnik bonyolultnak, mert a sok egyforma hangzású nevet nem tudjuk rögtön emberekhez kapcsolni, megkülönböztetni. Calvini, Cleman, stb. Akkor most ki kivel van? :) De ha neked is olyan pocsék a névmemóriád, mint nekem, és felírod a neveket, akkor már követhetõ lesz a történet.
SPOILER nincs happy end, a biznisz valószínûleg megtörtént, csak más szereplõk által.
Összes hozzászólás