A bűn serege

Bakancslistához adom
L' armée du crime
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia háborús filmdráma, 139 perc, 2009

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A második világháború elején Németország lerohanta Franciaországot, csúfos vereséget mérve a francia hadseregre. Párizsba is bevonultak a német csapatok. Miközben a legtöbb helybéli szinte bénultan szemléli az eseményeket, egy maroknyi lengyel, magyar, örmény és más nemzetiségű zsidó emigráns megalakítja a Manouchian-csoportot. A csoport névadója, az örmény költő vezetésével harcolnak a német megszállók ellen, az életüket teszik kockára a szabadságért. A németek kíméletlen hajszát indítanak utánuk, melybe a francia csendőrséget is bevonják.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Atis88 2012 szept. 07. - 15:22:03 5/10
Teljesen érdektelen sztori, ráadásul rettentõen hosszan tálalva. Ebben az idõszakban voltak sokkal fontosabb események amiket a vászonra vihettek volna néhány lázadozó zsidó tipródása helyett. Az elsõ 1 óra ráadásul nagyon unalmas, kín kivárni, hogy történjen valami izgalmas, pláne ahhoz képest, hogy ugye világháború van. Mindenki nyugodtan lébecol sehol semmi lövöldözés, 1-2 náci feltûnik masírozgatnak, de az elsõ 1 óra ennyirõl szól, még hozzáfognak piknikezni is. Teljesen hiteltelen. 5/10.
3/10
fredi60 2012 máj. 08. - 19:24:56 3/10
Mit mondjak? Tegnap láttam a filmet.... a film alkotói ennél sokkal fontosabb (jelentõsebb) momentumokat, eseményeket is találhattak volna a megszállt Franciaországban.
3/10.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu