A bűnbak

Bakancslistához adom
The Scapegoat
angol dráma, 108 perc, 2012

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

1952-ben, miközben Anglia a királynő koronázására készül, egy váratlan találkozás fordulópontot hoz két férfi életében, akikben csak egyetlen dolog közös: az arcuk. John Spence, a munkát kereső tanár egy átitalozott éjszaka után hasonmása, Johnny Spence helyében találja magát. Egy hatalmas vidéki kastély és egy csőd szélén álló üveggyár várja, ráadásként egy szép ifjú feleséggel és két szeretővel. John eleinte szökni próbálna a helyzet elől, de idővel rabul ejti, milyen hatással van a családra és mindenki másra a változás, amelyet a totálisan megbízhatatlan Johnny jellemében felismerni vélnek. Johnny azonban a háttérből visszatérni készül. A film Daphne du Maurier (A Manderley ház asszonya; Madarak) regényének feldolgozása.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
lipka klára 2019 ápr. 14. - 23:46:49 10/10
Zseniális, nagyon tetszett. Persze akár Dickens is írhatta volna .
Ferenc Geisz 2019 ápr. 10. - 09:27:04
Rendezte: Charles Sturridge
Szereplők:
Matthew Rhys (John/Johnny)
Eileen Atkins (Lady Spence)
Andrew Scott (Paul)
Jodhi May (Blanche)
Alice Orr-Ewing (Frances)
Phoebe Nicholls (Charlotte)
Sheridan Smith (Nina)
Anton Lesser (McReady atya)
Ferenc Geisz 2019 ápr. 10. - 09:24:42
1952-ben, miközben Anglia a királynő megkoronázására készül, egy vidéki kocsmában összetalálkozik két férfi, akik megdöbbenten ismerik fel egymásban – önmagukat. A megtévesztésig hasonlóak egymáshoz, vagyoni helyzetük, és ahogy hamarosan kiderül, jellemük azonban erősen eltér egymásétól. Johnny, egy csőd szélén álló gyár tulajdonosa a sors kezét látja a találkozásban, egy olyan alkalmat, amelyet mindenképp a maga hasznára kell kihasználnia. Így történik végül, hogy John, az állását nemrég elveszített tanár, mikor másnap felébred a kocsma vendégszobájában, hasonmása helyében találja magát, sofőr és autó várakozik rá, otthona egy káprázatos, de gazdasági gondok terhelte kastély, családjában pedig zűrzavaros viszonyok káosza fogadja. John felismeri, hogy felettébb nagy szükség volna jószándékra és becsületességre, hogy rendbe tegye a család és az üveggyár ügyeit, ez azonban nem pontosan az, ami Johnny szándéka volt a személycserével.
Corpse Bride 2014 aug. 21. - 08:54:59
Kissé valószerûtlen történet élvezetes és nagyon látványos feldolgozása. A fõszereplõ Matthew Rhys briliáns, Frances szerepében Alice Orr-Ewing gyönyörû és meggyõzõ, bár ez utóbbi itt lemaradt a fõbb szereplõk listájáról.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu