A cella - magister Villon nem adja meg magát

Bakancslistához adom
magyar színházi felvétel, 80 perc, 2006

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

"...Költő vagyok... Száműzött senkiházi... Isten felkent papja... Dicsőségre született kiválasztott... Félig meggebedt, vert kutya... Szerelem széphangú énekese... Az utca utolsó ribancának is köpőcsészéje... Az emberséget levegőnél jobban szomjazó tiszta ember... Betörő, útonálló... Gyilkos! Itt fogok megrohadni ennek az istenes szörnyetegnek a pincéjében, itt játszom el undorító haláltusámat, lélekből féreggé vetkezésemet, leselkedő szemek előtt bohóckodva. Ezek a koszos falak lesznek utolsó szavam meghallói...".
Csengey Dénes drámai burleszke Francois Villon börtönben töltött végnapjairól szól. A költőt Szakácsi Sándor alakítja, aki néhány hónappal a bemutató után hunyt el. Utolsó nagy alakításával a fájóan korán elveszített színművészre emlékezünk, aki 2008. május 20-án lett volna 56 éves.

A színházi előadást Őze Áron és Szakácsi Sándor rendezte.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
issti1 2008 máj. 25. - 23:47:44 Előzmény Kockás
Én ismertem Szakácsit, úgyhogy szintén ott voltam élõben: idõnként ijesztõ volt -nekünk már egy ével elõtte beszélt betegségérõl, s tudható volt, hogy nincs sok hátra neki -bár gondolom, aki ott volt élõben, már ránézve is sejthette..
Tényleg megrázó volt -kiváncsi vagyok a kamera mennyire adja vissza.
efes 2008 máj. 25. - 19:40:27
Elsõ sorból még a rossz darab is jó, hát még a jó!
Kockás 2008 máj. 25. - 19:34:16
Én ezt láttam élõben.Életem egyik legmegrázóbb színházi élménye volt.Nem tudom képernyõrõl nézve milyen lesz,de az elsõ sorból nézve döbbenetes volt.Ajánlom minden gondolkozni,érezni,sírni,nevetni szeretõ embernek.
bebej 2008 febr. 17. - 11:54:51 Előzmény szadandi
Mikor játszák moziban? Ma hallottam az m1-en a kedves Õze Árontól, hogy vetíteni fogják, (talán az Urániában).
10/10
szadandi 2008 febr. 01. - 14:49:54 10/10
Aki szerette SZAKÁCSI SÁNDORT, azt remélem megérinti az õ szenvedése is. Mert ez az elõadás már a nagy betegsége, és halála elött készült. Reméljük emléke örökké fenn marad ebben az alakításában.