A chateauvalloni polgárok

Bakancslistához adom
Châteauvallon
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz-svájci tévéfilmsorozat, 54 perc, 1985

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

A nagyszabású családtörténetek hagyományait követő sorozat helyszíne egy képzeletbeli francia város: Chateauvallon. Lakóinak életét erősen meghatározza a "La Dépeche" nevű republikánus lap, melynek élén a tekintélyes Antonin Berg áll. Ám a népes Berg család tagjai szinte valamennyien a város vezetői között találhatók: a sajtóban, a gyógyászatban, a politikában, a gazdaságban...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Antonin Berg
Florence Berg
Jean-Jacques Berg
Armand Berg
Julien Berg

Hozzászólások

Szerinted?
Pünkösdi Kató 2017 máj. 14. - 23:12:24
Szeretem újra nézni a retrosorozataimat, de ez az elsõ olyan sorozat, amirõl megváltozott a véleményem. A szereplõk miatt. Más volt a sorozat kb. 10-12 évesen és más most, ennyi év után. Akkor nagyon kedveltem a sorozatot, a történetet, a szereplõket, az évek alatt mindig örömmel gondoltam vissza rá. De most már más szemmel néztem.
Florance jelleme változott folyamatosan, kemény nõ, de ahogy idõnként bánt Traverrel, Albertashoz fûzõdõ kapcsolatával sem értettem egyet. Travert hol kidobta, visszafogadta, elmondta mndennek, Catherine-t is csak addig kedvelte, amíg nem lett vetélytársa Travernél. Amúgy sem értettem egyett a Traverrel való kapcsolatával. Artustól pedig kirázott a hideg. Egyszer feleségül kéri, aztán mást venne el, közben fürdeni jár hozzá, még jó, hogy csak pár résznél kellett elviselnem.
Armand egy köpönyegforgató, Jean-Jacques tisztább, õ legalább nyiltan tette, amit tett. De az pozitív volt Armandnál, hogy a kisbarátnõje után már nem szaladt.
Alexandra volt számomra a legfelejthetõbb a sorozatban. Még egy ilyen hisztist, problémást, vagyis inkább jó dolgában nem tudja, hogy mit tegyen. Csak a kézirat volt fontos neki, ezek a részek rettenetesen unalmasak voltak a számomra. Teddy fontos volt neki? Hát nem is tudom...
A sorozatban tetszett a krimi szál, hogy vajon tényleg tönkre akarják tenni az újságot? Végül is egy lufi volt Quentin, hiszen nem ölte meg senki, és ezen témáztak hosszú részeket. Nekem hiányzott az, hogy valóban legyen alapja annak, hogy tényleg tönkre akarják tenni a lapot. Mert a papírt a folyóba dobni, közben meghal két dolgozójuk, szóval ezek a történetek izgalmat hoztak a sorozatba. Jean-Jacques pálfordulása is, dolgozhatott volna erõsebben az újság ellen.
A Kovalic család összetartóbb, mint a Bergek, bár milyen áron? Pedig Albertas mehetett volna a börtönbe, Bernardnak több esze lehetett volna. Igaz, Albertas börtönbe vonulásával lehet, hogy összedõlt volna a Kovalic konszern.
Végül kideült, hogy ki dobatta a papírt a folyóba és ölette meg a két kocsikísérõt?
Nicolo üdítõ jelenség volt a sorozatban! Úgy dobtam volna ki a rendõrségtõl, mint azt a bizonyos macskát. Csak akkor dolgozik, ha a munkatársa hozza a bizonyítékot, illetve akkor, ha nagyon muszáj. És még akkor is, ha személyesen mehet az elfogatóparanccsal, mert az látványos.
Szerintem egyenlõre ennyi is elég a sorozatból. Nem mondom, hogy rossz, hanem lehetett volna izgalmasabb, többet is kihozhattak volna a sorozatból. Nem baj, ha változik a szereplõ jelleme, ha van rá oka. Florance-nak nem volt mindig oka rá.
Elszi 2015 szept. 02. - 18:40:00
Jól gondolod lett volna folytatás, de sajnos a Florance-t játszó színésznõt súlyos autóbaleset érte. Utána teljesen visszavonult. Nem lehet sok cikket találni és mind arról szól, hogy maradandó sérüléseket szenvedett, lebénult és tolókocsiban van, de én láttam egy fotót ami még 1989-ben készült és azon ugyan bottal, de áll a kutyájával mint aki éppen sétáltatja a blökit. 1996-ban készült vele interjú amit meg lehet találni a neten, aki beszél franciául biztos megérti én nem, na meg a videó 7 részre van osztva, de csak az elsõ 3 van fent legalábbis én annyit találtam meg.

Nagyjából egész kis kerek történetet kaptunk, de érezni, hogy még lett volna folytatás.
Meg vannak dolgok amik furák nekem pl. az idõ amit már írtam, Travers mikor bejelenti, hogy elmegy megígéri Floracenak, hogy addig marad míg a Kovalic ügy le nem zárul és az eltart egy jó ideig. Ehhez képest még akkor elmegy Bernárdhoz, hogy adja fel magát majd másnap már viszi is ki új kiscsaládját a pályaudvarra mondván holnap találkoznak. Ennyi volt a jó darabig eltart még?
Akkor Florance mért esett úgy neki Balestrának miután kikosarazta az elõzõ részben?
Na meg szerintem elég csúnyán ért véget a kapcsolat Travers és Florance között, erre mikor Catherint megtámadják, Travers felmegy hozzá. oké elmeséli mi történt, de a fürdés ott alvás honnan jött? Mért nem Catherine mellett volt?
Szóval jó lett volna a folytatás vagy legalább könyvben jelent volna meg..
Papp Sándorné 2015 szept. 02. - 11:02:11
Annak idején én nem láttam, tetszett, az igaz. De valahogy nekem olyan befejezetlen volt. Vajon folytatni akarták?
Elszi 2015 aug. 24. - 16:35:17
Szia Tedit16!
Nem tudom kell e még a rokonság..
A Bergek, Antonin Berg az apa és az õ gyerekei, Jean-Jacques ( felesége Mary-Lou ), Armand, Florance, Julien ( felesége Therese ). Philip Berg unokatestvér, az apa testvérének fia. Paul Bossis meg elvileg a féltestvérük volt.
A Kovalics család nehezebb, ott ott van a családfõ Albertas és sok unokaöcs. Catherine a saját lánya.
Hát hirtelen ennyi, de azt hiszem nagyjából õk a fõbb szereplõk.

Én is nagyon örültem mikor leadták újra, szerettem anno. Azért más felnõtt fejjel végignézni mint tizenévesen.
Van sok minden amit nem is igazán értek, meg az idõ is olyan furcsán megy a sorozatban, olyan mintha minden hetek alatt történne közben meg azt hiszem 2 év is eltelik.
tedit16 2015 júl. 31. - 14:10:41
sziasztok! össze tudná nekem kérlek valaki foglalni hogy a sorozatban ki kivel milyen családi kapcsolatban van? Nagyon vártam már rég hogy újra vetítsék. Anno gyermekkoromban láttam és imádtam. Most viszont sajnos nem láttam az elsõ részt így nehezen állnak össze a fejemben a rokoni viszonyok. Köszi elõre is
Pünkösdi Kató 2014 dec. 06. - 11:51:44 Előzmény Roxer
Én sem értem, hogy miért volt ilyen kevés hozzászólást, sokszor benéztem, de szinte csak magammal tudtam volna beszélgetni. :((
10/10
Roxer 2014 nov. 19. - 17:46:49 10/10
Ahhoz képest,hogy mekkora volt lelkesedés nem sok hozzászólás született az ismétlés alatt:) Tegnap véget ért a sorozat.Vagyis fogalmazzunk úgy,hogy lement az a rész,mely a való élet kegyetlensége miatt végül az utolsó lett.Még mindig remek sorozat,bár most sokkal kevésbé éreztem tökéletesnek,mint gyerekkoromban.
10/10
Roxer 2014 nov. 01. - 10:10:55 10/10
Beajánlotta õket egy állásba két nappa a gyilkosság után. Ez nagyon úgy fest,hogy egyféle jutalom volt.
Pünkösdi Kató 2014 okt. 30. - 21:09:49
Ja, ok. Kissé furcsa, hogy vki laptulajdonos, ezért nem értettem rögtön. Le is vagyok maradva pár résszel. Még az nem világos, hogy Quentin levele mit bizonyított? Hiszen a levélben az állt, hogy a két gyilkos munkát kapott. Ez bizonyíték?
10/10
Roxer 2014 okt. 29. - 19:24:58 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
Örökösödési adó,amit Florancenak kell fizetnie,mivel a lapot Õ örökölte.A tesó,meg a sógornõ nem fizetne bele szívjóságból,csak ha megtámadják a végrendeletet és Florance részét megkapják.
Pünkösdi Kató 2014 okt. 28. - 21:08:01
Egyre jobban nem tetszik Florance viselkedése. Quentin mellett olyan gyámoltalannak mutatta magát, hogy rossz volt nézni. Most, hogy szakítottak, erre ráveszi Armandt, hogy induljon a választáson, Travernek hazudik. Nem tetszik, ahogy az újságot irányítja, hogy felhasználja a lapot Armand számára. Lassan olyan, mint a sógornõje, utálatos, törtetõ.
Nem értettem a vitáját a sógornõjével. Azt értem, hogy az adót be kell fizetni, de mi köze a laphoz? Megállapítják az adót, befizetik közösen és kész. Vagy az a gond, hogy a lap x összeg, amihez a sógornõnek is be kell szállnia? Ha igen, akkor végképp nem értem, hiszem a férje ott dolgozik. Még ha Terese aggályoskodna...
Pünkösdi Kató 2014 okt. 24. - 21:21:58 Előzmény Roxer
Igazad van, tûz és víz mindketten.
10/10
Roxer 2014 okt. 21. - 09:56:32 10/10
Nem hinném,hogy gyûlöli.Volt is róla szó,hogy túl egyformák ezért sokat vitatkoznak.Ettõl még szeretheti,csak nem jönnek jól ki.Az mondjuk nem szép tõle,hogy vonakodik a lap átvételétõl,így az öreg nem tud nyugodtan elmenni.
Pünkösdi Kató 2014 okt. 20. - 21:44:44
Nekem Florance nagyon furcsa. Gyûlöli az apját, most, hogy a halálán van, siratja. Mint Jean-Jacques. Marie-Lou legalább õszinte. Traverst sem értem, hogy gondolhatta, hogy Antonin megjelenteti a cikket...
10/10
Roxer 2014 okt. 18. - 17:05:35 10/10 Előzmény Pünkösdi Kató
Igen,közös fedél,közös csaj :)
Amúgy nekem az volt meg,hogy Travers és Florance állandóan együtt "lóg" Ahhoz képest az elsõ részekben nem is igen találkoztak.
Pünkösdi Kató 2014 okt. 16. - 18:44:09
Nekem a sorozatból néhány szereplõ neve maradt meg, de a történet gyakorlatilag nem áll össze. De majd most. :)) Jól vettem ki a két részbõl, hogy egy fedél alatt lakik Antonin és Gilbert?
10/10
Roxer 2014 okt. 16. - 17:56:08 10/10
Ezekre a korai részekre kicsit kevésbé emlékeztem.***SPOILER PÓTOLVA***Arra például nem is,hogy a meggyilkolt srác is Florancék tesója volt.***SPOILER VÉGE PÓTOLVA***
Pünkösdi Kató 2014 okt. 14. - 18:50:40 Előzmény K. Judit
Köszi a dalszöveget, lyrics-szel kerestem, de feladtam. Nagyon örülök, hogy megtaláltad. Most már értelmet kapott a dalszöveg. :))
Judit Prehalek 2014 okt. 14. - 18:45:14 Előzmény Roxer
Imádtam én is!Akkoriban én már 18 voltam,de én is Florance Berg akartam lenni.Olyan határozott,öntudatos,bátor, néha kifelé kicsit hideg,néha szenvedélyes de mindezzel együtt igazi Nõ.
Judit Prehalek 2014 okt. 14. - 18:40:25
Örülök,hogy az M3 mûsorára tûzi.Annak idején néztem és nagyon szerettem,szomorúan olvastam Chantal Nobel balesetérõl.Most újranézem.Majd ezen a fórumon beszélgetünk róla.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu