A Chevrah Kadisha

Bakancslistához adom
The Burial Society
kanadai-amerikai thriller, 94 perc, 2002

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Sheldon Kasner kettős életet él, nappal bankigazgató, éjszaka pedig bűnöző. Amikor egy két millió dolláros zsákmány miatt gengszterek üldözik, lopással vádolják. A férfi végül egy rejtélyes zsidó szektában, a Chevrah Kadishában talál menedéket. A szekta feladata, hogy a holttesteket egy ősi szertartás szerint előkészítsék a temetésre. Az a szándéka, hogy ellopjon egy holttestet, és saját halálát színlelje. Azonban Kasnert elkápráztatja a szokatlan világ és az a három férfi, aki ott dolgozik.

Stáblista:

Szereplők

Sheldon Kasner
Marvin Telekunsky
Hy Leibowicz
Harry Epstein
Morry Zimmer
Sam Goldberg

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
szpsz911 2010 ápr. 03. - 19:02:26
Hogy mi a búbánatos halál rojtos véreres farkának a kedvéért adják ezt a filmet olyan nagyon sûrûn és sokszor???? :-((((
6/10
Anita1020731 2010 febr. 07. - 16:15:11 6/10
Hát ezt jól megnéztem!!! Pedig nem is akartam, csak ment a TV!!! Végre valami más!!!!! (Már kategória) Elég különös!!!! Szerintem nem lehet sehová besorolni.... Leginkább különös!!!!! Tényleg, aki még nem látta, nézze meg!!!!
De valaki segítsen!!! Leginkább a végét nem értettem (Lehet, hogy a lényegét vesztettem el???) Aki még nem látta, ne olvassa tovább....

SPOILER

Miért a sivatagba landolt???? Ha kinyitották, miért épp egy kisgyermek???? És egyáltalán miért nyitották ki?????? De lehet, hogy mindez a kísérõ levélen volt, amit nem hiszek..... De a leginkább nem értem rész: ha már voltak ott emberek, miért nem õket követte, hogy valami lakott területre tévedjen???????

SPOILER VÉGE
goldblum 2009 szept. 15. - 20:18:49 Előzmény neugassaman
Szekta??? A Chevra Kadisha a Temetkezési Egylet, minden zsidó hitközségben van. Már megint valami hozzáértõ írt róla. Remélem, a fordító nem volt ennyire sötét.
neugassaman 2009 szept. 15. - 16:50:42
Érdekes, és nem szokványos film az biztos!
oeruelt 2009 jún. 21. - 13:26:45
No jó, nem az, de igazán nézhetõ. Érdekes és sok helyen filozofikus, mint a legtöbb olyan film, amiben kicsit beleássa magát a forgatókönyv író / rendezõ a zsidó kultúrába, hagyományokba, gondolkodásba. Én a magam goj eszével élvezettel figyelem, mennyire firkásak, mennyire naprakészen alkalmazzák több ezer éve élõ tanításaikat, tapasztalataikat, és hogy mennyire váratlan vagy éppen tanulságos szituációk jöhetek ki mindebbõl. Szóval, nem egy Oscar, de kár kihagyni.
4/10
csumpi@ 2009 jún. 20. - 14:47:33 4/10
Thriller???? Ez azért NAGYON erõs kifejezés erre a filmre...